(P) Cum îţi păstrezi casa curată pentru mai mult timp: trucuri rapide

(P) Cum îţi păstrezi casa curată pentru mai mult timp: trucuri rapide

O casă curată înseamnă mai mult confort şi stare de bine pentru tine şi cei dragi. Nu este necesar să faci curăţenie zilnic pentru a te bucura de o casă fără cusur şi nici să faci curat până la epuizare săptămânal. În ziua de azi, poţi să păstrezi curăţenia şi ordinea pentru mai mult timp fără prea mari bătăi de cap.
Descoperă mai jos câteva trucuri rapide pentru a avea o casă curata timp îndelungat:

Investeşte într-un aspirator robot

Un aspirator este un must pentru curăţenie, indiferent de dimensiunile casei sau de cât de des faci curat. Vestea minunată este că acum nu mai este absolut necesar să aspiri chiar tu, ci poţi delega această sarcină unui aspirator robot. Aspiratorul robot este o investiţie excelentă pentru a păstra casa curata cât mai mult timp.
Optează pentru un aspirator robot care îşi poate face singur harta locuinţei, astfel încât curăţenia să iasă ca la carte. Poţi alege un aspirator marca Dyson, Rowenta sau Xiaomi dacă îţi doreşti un brand de încredere.

Depozitează corect obiectele

Ca să păstrezi curăţenia pentru cât mai mult timp, este important să depozitezi corect obiectele, mereu la locul lor. Cu cât ai mai multe obiecte înşirate prin casă, cu atât vei avea mai mult de lucru, mai ales când vine vorba de şters praful. Încearcă să alegi câte un loc în casă pentru fiecare categorie de obiecte. În acest sens, dulapurile, sertarele, vitrinele sau comodele îţi pot fi de mare ajutor.

Foloseşte un purificator de aer

Praful este o problemă în fiecare casă, indiferent de zona în care locuieşti sau de tipul de locuinţă. Dacă îţi doreşti să te bucuri de un aer mai curat la tine acasă, dar şi să ştergi praful mai rar, atunci poţi încerca un purificator de aer.
Găseşti o mulţime de modele de purificatoare de aer pe piaţă, iar preţurile pornesc de la câteva sute de lei. Alege în funcţie de buget, dar şi de dimensiunile casei tale.

Renunţă la mopul uscat

Mopul uscat este potrivit pentru a şterge apă, după dus sau baie sau atunci când ai vărsat lichide pe jos. Pentru o curăţenie ca la carte, cel mai bine este să alegi un mop cu lavete umede. Acesta te va ajuta să păstrezi podelele curate pentru mai mult timp, spre deosebire de un aspirator traditional. În plus, un mop vertical cu lavete umede se foloseşte uşor, chiar şi între sesiunile  de curăţenie, atunci când vrei să dai un refresh casei.

Ai grijă de blănita animalelor

Dacă ai animale de companie, atunci cu siguranţă problema părului îţi pune beţe în roate când vine vorba de păstrarea curăţeniei. Dacă îţi doreşti mai puţin păr de animale în casă, nu te grăbi neapărat să alegi aspiratoare cu funcţii speciale, ci mai degrabă îngrijeşte corect blănița prietenilor patrupezi.
Asigură-te că le periezi blănița cel puţin o dată pe lună, cere sfatul medicului veterinar pentru suplimente care să ajute împotriva căderii părului şi descoperă ce opţiuni oferă frizeriile pentru câini şi pisici.

Organizează corect etapele curăţeniei

Ca să te bucuri de rezultatele curăţeniei timp îndelungat, este necesar să respecţi etapele corecte. Şterge întâi praful, mai apoi aspiră, iar la final foloseşte mopul. Dacă alegi să ştergi praful după ce aspiri, atunci este posibil ca o mulţime de impurităţi de pe mobilă să ajungă direct pe podele. De asemenea, mopul este de preferat să fie folosit pe suprafeţele aspirate în prealabil, deoarece acesta nu poate aduna cantităţi foarte mari de praf.

Foloseşte papuci

Foarte multe impurităţi sunt aduse chiar de către noi acasă, pe tălpile pantofilor cu care ieşim afară. De aceea, este absolut necesar să foloseşti papuci, atât pentru a păstra curăţenia în casă, cât şi pentru sănătatea ta şi a celor dragi. Nu intra în casă cu pantofii de afară decât în situaţii de excepţie şi foloseşte papuci pentru interior încă de când ajungi acasă.

Încălţămintea pe care o foloseşti afară păstreaz-o în pantofar, în holul de la intrare sau în dulapuri. Dacă ai animăluţe de companie, este de preferat să nu laşi încălţămintea la vedere, deoarece acestea pot lua microbi atunci când miros sau se joacă cu pantofii tăi.

Păstrează produse de curăţenie la îndemână

Nu trebuie să organizezi sesiuni de curăţenie generală tot timpul pentru a-ţi păstra casa lună, însă, câteva produse de curăţenie la îndemână te vor ajuta. Spre exemplu, un pachet de şerveţele pentru bucătărie sunt o super alegere pentru a curăţa rapid după ce ai gătit. De asemenea, un pămătuf pentru praf este perfect pentru a şterge rapid suprafeţele mobilierului între sesiunile de curăţenie.
Alege produse de curăţenie uşor de folosit care să îţi fie de folos în activităţile de zi cu zi, precum gătitul.

Foloseşte trucurile de mai sus ca sursă de inspiraţie pentru a avea o casă curată şi ordonată, fără să oboseşti sau să pierzi multe ore din timpul tău.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
149

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
161

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
245

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...