(P) Cum alegeți parfumul atunci când mergeți la un interviu de angajare

Un interviu de angajare este un moment crucial în care prima impresie contează enorm. Pe lângă CV-ul și ținuta dumneavoastră, parfumul pe care îl purtați joacă un rol subtil, dar semnificativ. Aflați în articolul de astăzi cum să alegeți un parfum pentru bărbați sau acele parfumuri de damă care să vă sporească încrederea în sine, fiind în același timp adecvat unui cadru profesional.

Impactul psihologic al parfumului în mediile profesionale este un subiect fascinant și este studiat îndeaproape de cercetători. Studiile de psihologie olfactivă arată că anumite parfumuri pot influența pozitiv percepția celorlalți, în special în contexte precum interviurile de angajare. Parfumurile pot trimite semnale subtile despre personalitatea și profesionalismul dumneavoastră.
Pentru un interviu, alegerea unui parfum bărbați care evocă seriozitatea, fiabilitatea și competența este esențială. Parfumurile ușoare și proaspete sunt adesea asociate cu curățenia, organizarea și atenția la detalii, calități care sunt apreciate în lumea profesională. Pe de altă parte, un parfum pentru bărbați care este prea puternic poate distrage atenția sau chiar copleși într-un cadru formal.

Este, de asemenea, interesant de observat că anumite note olfactive sunt percepute ca fiind mai "profesionale", atunci când vorbim despre parfumuri damă sau acel parfum pentru bărbați pe care doriți să-l folosiți înainte de un interviu de angajare. De exemplu, citricele evocă adesea energie și prospețime, în timp ce notele lemnoase sau vegetale ușoare pot sugera stabilitate și fiabilitate. Alegându-vă cu înțelepciune parfumul, puteți consolida subtil imaginea angajatului ideal, competent și atent.

Alegerea parfumului ideal: tot ce trebuie să știți despre parfumuri

Pentru a vă ajuta să vă alegeți parfumul ideal, fie că vorbim despre parfumuri de damă sau un parfum pentru bărbați, poate fi util să înțelegeți și să recunoașteți diferitele familii olfactive.

În prezent, există 7 familii olfactive în parfumerie:

- parfumuri orientale (condimentate, pe bază de mosc sau de lemn cald),
- parfumuri lemnoase (bazate pe note de pădure, cum ar fi stejar, cedru, etc.),
- parfumuri citrice (pe bază de citrice, cum ar fi lămâia, grapefruit, mandarină etc.),
- parfumuri aromatice (pe bază de ierburi precum busuioc, cimbru, rozmarin...),
- parfumuri florale
- parfumuri chypre (o combinație de lemn și flori),
- parfumuri fougère (o combinație de lavandă și note animale).

Nu toate parfumurile lasă aceeași urmă. Acest lucru se datorează mai multor lucruri: concentrația procentuală a bazei de parfum și notele folosite. O apă de toaletă este mai puțin concentrată decât o apă de parfum, așa că va dura mai puțin timp. În sfârșit, notele lemnoase sau orientale durează mai mult decât notele de citrice (care sunt mai volatile).

Știați că un parfum este alcătuit din note de vârf, de mijloc și de bază?

• Notele de vârf sunt cele mai volatile note, prima impresie olfactivă. Aceste note durează până la 2 ore.
• Notele de mijloc sunt notele dominante, care conferă parfumului caracterul său. Acestea persistă între 2 și 4 ore.
• Notele de bază sunt notele cele mai persistente. Acestea durează între 4 și 24 de ore și pot fi simțite chiar și pe haine câteva zile mai târziu.

În continuare, povestim despre cum ar trebui să depozitați parfumurile. Este recomandat să păstrați flacoanele de parfum într-un loc răcoros și uscat, departe de lumina directă a soarelui și de sursele de căldură (cum ar fi un calorifer). Căldura sau frigul extrem vor perturba echilibrul delicat al uleiurilor și le vor altera parfumul. Cel mai bun loc pentru a vă păstra parfumul? Într-un sertar sau într-un dulap!

Unde ar trebui să aplicați parfumul?

"Acolo unde vrei să fii sărutată", spunea Coco Chanel, sau acolo unde pielea este mai caldă, deoarece căldura ajută la difuzarea și amplificarea aromelor unui parfum. Aceste zone mai "calde" sunt cunoscute sub numele de "puncte de puls". Acestea pot fi găsite în interiorul încheieturilor mâinilor, în cot, pe tâmple, sub lobul urechii (nu în spatele ei), în scobitura gâtului, la baza gâtului, pe spatele genunchilor. Este sfatul suprem pentru a mirosi bine toată ziua. De asemenea, pulverizați parfumul la aproximativ 20 cm de piele. Parfumul va rezista mai mult dacă este pulverizat uniform pe o suprafață mare, mai degrabă decât generos pe o suprafață mică.

Așadar, fie că vreți să impresionați la o ieșire romantică sau la un interviu de angajare, parfumul pe care îl alegeți poate fi un atu strategic. Tot ce mai trebuie acum e să găsiți acel parfum pentru bărbați sau acele parfumuri de damă care să vă dea încredere!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...