(P) Cele mai remarcabile proiecte 3.0 web

(P) Cele mai remarcabile proiecte 3.0 web

Tehnologia blockchain schimbă multe lucruri. Unul dintre cele mai speciale domenii în care se speculează să arate progrese este internetul. În timp ce majoritatea populației globale încearcă să inventeze noi moduri de a investi în blockchain și cripto, Web 3.0 este pe cale să devină piatra de temelie a ceva mai mare decât și-a imaginat industria tehnologică vreodată.

Există deja o sumedenie de nișe unde se folosește această tehnologie, una dintre ele fiind casino online. Acestea folosesc criptomonedele la baza cărora stă Web 3.0 pentru a da libertate jucătorilor săi.

Helium (HNT)

Helium este o rețea descentralizată alimentată de blockchain pentru dispozitive IoT care utilizează o rețea globală de hotspot-uri wireless cu energie scăzută pentru a difuza date prin unde radio pentru a fi înregistrate în blockchain. Rețeaua folosește un nou algoritm, cunoscut sub numele de consens de dovadă a acoperirii, pentru a valida faptul că hotspot-urile oferă acoperire wireless legitimă.

Flux (FLUX)

Flux își propune să ofere baza dezvoltatorilor pentru a construi această nouă iterație a web-ului. Cu ajutorul Flux, utilizatorii pot dezvolta aplicații Web 3.0 și proiecte descentralizate și apoi le pot implementa în diverse rețele. Acest lucru devine deosebit de eficient cu ajutorul FluxOS - un sistem de operare descentralizat creat doar pentru utilizatorii Flux. De asemenea, oferă blockchain-as-a-service (BaaS), care este foarte asemănător cu SaaS.

Filecoin (FIL)

Filecoin este ca dulapul pentru Web 3.0. Este o rețea de stocare descentralizată care servește ca o alternativă sigură la stocarea centralizată în cloud și o modalitate pasivă de a câștiga bani. Filecoin poate fi folosit pentru a stoca aproape orice tip de date, fie că este vorba de fișiere audio, videoclipuri, imagini statice sau text. De asemenea, pretinde că este suficient de sigur pentru a stoca informații mai sensibile, cum ar fi informațiile și înregistrările companiei private.

Polkadot (DOT)

Polkadot este una dintre cele mai populare criptomonede de pe piața globală, dar investitorii ar putea să nu știe că este de fapt un proiect Web 3.0. Rețeaua este cunoscută pentru că caută scalabilitate și, în comparație cu Ether, se clasează mai sus atunci când vine vorba de perceperea unor taxe mici și de oferirea de viteze rapide. Datorită poziției sale de top și creșterii treptate a valorii de piață, DOT poate fi lider de piață și poate conduce sectorul internet descentralizat.

Kusama (KSM)

Investiția în Kusama este ca și cum ai face un ocol prin Polkadot. Kusama a fost stabilit și realizat datorită recordurilor sale dovedite pentru succesul paralanțurilor. Dezvoltatorii pot folosi această cripto pentru a rezolva diverse probleme legate de proiectele lor. La fel ca DOT, dezvoltatorii concurează pentru a obține un loc în rețeaua Kusama prin licitații în lanț. Experții consideră că Kusama este o investiție profitabilă pe termen scurt, deoarece rețeaua este mai veche și mai puternică.

Livepeer (LPT)

Livepeer este o rețea de streaming video descentralizată construită pe blockchain-ul Ethereum. Protocolul oferă servicii de difuzare și streaming rentabile direct la stratul de stivă video Web 3.0. Protocolul Livepeer definește participarea sigură și cea mai rentabilă a diferiților actori în ecosistemul de streaming. Se adresează în principal două obiective - distribuirea de videoclipuri în timp real și încurajarea participanților la rețea.

BitTorrent (BTT)

BitTorrent este primul monitor de torrent și cea mai puternică rețea peer-to-peer din lume. Fișierele mari sunt împărțite în fragmente și transmise pe web într-o formă fragmentată, fuzionand într-un întreg pe computerul destinatarului. Toți cei care descarcă fișierul din rețea devin automat parte a distribuției.

Ocean Protocol (OCEAN)

OCEAN este un alt cripto care oferă toate instrumentele necesare pentru a construi o soluție Web 3.0. Tokenul face una dintre cele mai bune investiții pentru cei care doresc să investească într-un token Web 3.0 cu mult potențial. Protocolul a dezvoltat mai multe instrumente necesare dezvoltării aplicațiilor Web 3.0. Protocolul se concentrează, de asemenea, pe descentralizarea conceptului de partajare a datelor pe internet, care oferă acces și transparență la manipularea datelor.

Kadena (KDA)

Kadena este un protocol blockchain PoW layer-one scalabil care pretinde a fi capabil să proceseze până la 480.000 de tranzacții pe secundă (TPS), datorită utilizării lanțurilor împletite. Spre deosebire de criptomoneda de top PoW Bitcoin, Kadena oferă capabilități de contract inteligente similare cu cele din Ethereum. Volumul de achiziționare și vânzare a acestei monede ajunge la peste 170 de milioane de dolari lunar.

ZCash (ZEC)

ZCash este una dintre primele criptomonede construite pentru confidențialitate, care a fost dezvoltată de un grup de oameni de știință de la John Hopkins, MIT și alte instituții eminente academice și științifice. Interesant este că această monedă de confidențialitate a fost construită inițial pe baza de cod Bitcoin, cu singura diferență de a fi o opțiune de confidențialitate. Volumul de achiziționare și vânzare a acestei monede ajunge la peste 400 de milioane de dolari lunar.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Am pierdut, dar aproape ne-am salvat. FC Botoșani merge la baraj pentru prima oară în istorie

Duminică, 12 Mai 2024
1223

FC Botoșani a început ziua de duminică, în care s-au jucat cinci meciuri simultan, pe loc direct salvabil. Otelul ne-a "împachetat" repede însă. Gaitan, în m...

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

Duminică, 12 Mai 2024
146

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

Duminică, 12 Mai 2024
209

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...