(P) Cel mai bun loc pentru amplasarea termostatului

(P) Cel mai bun loc pentru amplasarea termostatului

Știai de faptul că până și amplasarea termostatului te poate costa bani în plus la factură? Dacă vei amplasa termostatul lângă ferestre, lângă bucătărie sau pe holuri circulate, cu siguranță vei simți acest lucru când vei face plata la factura de gaze naturale. În articolul de astăzi vom încerca să îți oferim argumente viabile potrivit cărora, amplasarea termostatului este la fel de important precum administrarea sistemului de încălzire. Astfel, dacă vrei să te asiguri că termostatul tău se află în cel mai bun loc din locuință, citește acest articol până la sfârșit.
 

Cel mai bun loc pentru termostat
Cel mai bun loc pentru montarea sau amplasarea unui termostat trebuie să respecte mai multe condițiii. Nu uita că principala abilitate a unui termostat este de a citi temperatura foarte eficient, în fiecare secundă. Cu cât temperatura este mai exactă în cel mai mare timp al zilei, cu atât interpretarea termostatului va fi mai bună și administrarea sistemului și comenzile date centralei vor și ele mai exacte. Așadar, locul unde îți amplasezi termostatul nu trebuie să fie foarte circulate, dar nici să nu fie un loc în care nu se petrece absolut deloc timp.

Amplasarea termostatului nu trebuie să fie în preajma locurilor cu intemperii. De exemplu, nu trebuie să ai termostatul în preajma ferestrelor care sunt deschise foarte des. Acesta va recunoaște temperaturile mult prea mici sau mult prea mari, care apar brusc și va face schimbări sistemului de încălzire astfel încât să respecte indicațiile oferite de către utilizator.

Unde nu ar trebui să instalezi un termostat?
Chiar dacă vorbim despre un termostat Salus IT600 Smart Home sau un termostat obișnuit cu funcții extrem de simple, acesta nu ar trebui să fie montat decât în locurile din locuință unde petreci cel mai mult timp, dar și unde nu poate fi influențat din punct de vedere termic. Iată o listă de locuri unde nu ar trebui niciodată să instalezi un termostat.

•Lângă uși și ferestre - Pentru că sunt zone circulate și care lasă loc aerului mai cald sau mai rece să pătrundă în locuință, termostatul nu va putea citi corect temperatura reală din locuință și prin urmare, nu va putea să ofere indicații corecte centralei termice
•Lângă bucătărie - Locul unde gătești sau unde trebuie să aerisești foarte frecvent nu este sub nicio formă potrivit pentru amplasarea unui termostat.
•În soare - Pentru că nu este absolut deloc eficient să ai termostatul lângă ferestre, ar trebui să nu montezi acest dispozitiv nici în bătaia directă a soarelui. Pentru că acesta se va supraîncălzi, va estima o temperatură greșită și probabil va opri sistemul de încălzire lăsând temperatura din cameră să scadă.
•Lângă gurile de ventilație - De cele mai multe ori, gurile de ventilație se regăsesc pe holuri sau în apropierea coloanelor de aerisire din blocuri. De obicei, prin aceste guri de aerisire se face un schimb de temperatură, iar termostatul nu ar trebui să fie influențat de acest schimb.

Concluzie
Nu uita că niciodată nu este important doar să ai un termostat foarte scump sau foarte ieftin. Contează foarte mult să îl folosești corect.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

"Ziua Națională a României", sărbătorită ”acolo unde se agață harta în cui”

astăzi, 21:58
134

Ziua Națională a României a fost sărbătorită și de dărăbăneni, doar că ploaia rece și vremea mohorâtă au făcut ca numărul participanților la manifestări să fie mult sub a...

Tragerea la sorți EURO 2024. România a scăpat de Germania, Anglia și Spania

astăzi, 20:26
459

România și-a aflat adversarele de la Campionatul European din GermaniaNaționala pregătită de Edi Iordănescu s-a aflat în urna a doua, după ce echipa noastră a bătut Elveția cu...

Acțiune a polițiștilor pentru prevenirea infracțiunilor în domeniul silvic

astăzi, 19:26
92

La data de 1 decembrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică cu sprijinul celor din cadrul subunităților au acționat pentru prevenirea combaterea faptelor ilegale în do...