(P) 3 joburi de beauty pentru care nu vei duce niciodată lipsă de oferte de angajare

(P) 3 joburi de beauty pentru care nu vei duce niciodată lipsă de oferte de angajare

Piaţa muncii din România este într-o continuă schimbare şi, odată cu ea, apar şi dispar numeroase joburi. Dacă pentru unii este dificil să-şi găsească un loc de muncă, având în vedere că angajatorii nu mai caută oameni cu anumite calificări, în industria de beauty lucrurile par să se mişte în sens contrar: este loc pe piaţă atât pentru meserii mai vechi (coafor, manichiura clasică, machiaj), cât şi pentru unele mai noi, care au prins mare avânt în ultimii ani, cum ar fi în domeniul unghiilor cu gel.

Nu este niciodată prea târziu nici pentru a începe să activezi pe o altă nișă, nici pentru a te perfecționa în domeniul ales, iar în toate aceste cazuri te ajută cursurile de formare oferite de instituțiile acreditate. Important este să ai siguranța unei alternative profesionale, pentru a nu rămâne descoperit în cazul în care actualul job nu te mai mulțumește sau postul se restructurează.
Sunt câteva joburi spre care te poți orienta, dacă ești student sau dacă vrei să te reprofilezi spre zona de beauty, joburi care îți oferă siguranță tocmai prin faptul că sunt la mare căutare și nu vei duce niciodată lipsă de oferte de angajare sau de clienți:

Hairsylist
Un hairstylist se ocupă cu tăierea, colorarea și coafarea părului, precum și cu aplicarea extensiilor sau a  diverselor tratamente pentru păr. Tocmai pentru că serviciile sale sunt destul de numeroase, un astfel de specialist este destul de căutat de clienți, iar din acest motiv saloanele caută frecvent să angajeze pe aceste posturi.

Pentru a accede într-o carieră în domeniu, este necesar să te înscrii la un curs de coafor. Atenție, însă, ca acest curs să fie acreditat, pentru ca la finalul său să beneficiezi de o diplomă recunoscută de calificare profesională!

La un astfel de curs vei învăța cum să speli corect părul, ce produse de îngrijire sau de styling să folosești, cum să tunzi o persoană în funcție de fizionomia sau preferințele sale, care sunt tehnicile specifice de colorare, ce  standarde de igienă sunt impuse și multe alte lucruri utile.
Trainerii îți pun la dispoziție toate instrumentele de care ai nevoie pentru a realiza coafuri, precum și produse profesionale de la branduri de top.

Tehnician unghii
Atât timp cât există cerere pentru realizarea manichiurii, vor exista și specialiști în domeniu. Iar tendința nu a fost niciodată una de scădere, în ceea ce privește solicitarea acestor servicii, nu-i așa? Femeile, în special, manifestă o grijă sporită pentru aspectul fizic, pentru o manichiură bine realizată și ușor de întreținut.

Domeniul unghiilor cu gel este foarte popular în ziua de astăzi, mai popular decât manichiura clasică, deși nici aceasta din urmă nu va dispărea prea curând. Pe internet, sunt numeroase anunțuri de angajare, în toate județele țării, pentru manichiuriste sau tehnicieni unghii. Atât saloanele cu vechime, cât și cele nou înființate fac angajări pe aceste posturi, pentru a le oferi clientelor servicii complete de înfrumusețare.

Make-up artist
Machiajul a devenit parte din viața femeilor de mulți ani, iar în prezent, pentru că există o expunere mai mare pe rețelele sociale, unde fiecare trebuie să se prezinte impecabil, cu atât mai mult. Make-up artiștii sunt mereu solicitați de clienți, atât pentru machiaje de zi, cât și pentru machiaje de seară, pentru ocazii sau pentru un make-up elaborat, în cazul ședințelor foto.

Te poți angaja ca make-up artist la un salon de înfrumusețare sau poți fi pe propriile picioare, oferind servicii la domiciliul sau la jobul clienților.
În concluzie, toate aceste trei joburi sunt la mare căutare în România, dar pentru a te putea angaja, trebuie mai întâi să urmezi un curs profesional și să obții o diplomă autorizată. Alege o academie ale cărei cursuri să fie acreditate UE, iar în acest fel vei putea presta serviciile atât pe teritoriul României, cât și în străinătate!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Ierarhi Ilie Iorest, Simion Ştefan şi Sava Brancovici, mitropoliţii Transilvaniei

astăzi, 07:00
1

Tot astăzi, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureş, pe Sfinţii Mucenici Pasicrat şi Valentin și pe Sfânta Cuvioasă Elisabeta....

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
664

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
87

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...