(P) Artech Wine a adus magia Amarone la Botoșani

(P) Artech Wine a adus magia Amarone la Botoșani

În data de 7 decembrie 2023, orașul Botoșani a fost martorul unui eveniment de excepție, găzduit de Popasul Cucorăni și organizat de Artech Wine, cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie.

De ce Amarone?

Amarone este mai mult decât un simplu vin - este o experiență corpolentă, cu note dulci de fructe uscate și mirodenii. Se spune că Amarone trebuie savurat nu doar la sfârșitul cinei, ci alături de carne de cea mai bună calitate și brânzeturi maturate.
Angelo LAVARINI, oenologul și proprietarul cramei a prezentat o poveste autentică, cu rădăcini adânci într-o podgorie din Arbizzano di Negrar unde caracteristicile terroir-ului, tradițiile și talentul omului se întâlnesc în armonie.


 

De ce Italia? De ce Valpolicella? De ce Veneto?

În căutarea unui răspuns, organizatorii au subliniat faptul că aceste alegeri nu sunt întâmplătoare. Fiecare vin a fost selectat cu grijă, având în vedere pasiunea pentru autenticitate. Italia, cu cele 453 de tipuri de struguri, oferă o diversitate aproape nelimitată, iar fiecare sticlă este o dovadă a relației dintre om și mediu.

Oaspeți de onoare și secrete de succes

Seara a strălucit și datorită prezenței unor invitați distinși, printre care Massimo Novali - consulul onorific al Italiei în România și Gianni Calderone, președintele COMITES în România. Aceștia au împărtășit secretele succesului Italiei în construirea unor branduri notabile, multe dintre ele incluse în patrimoniul UNESCO.

Participanții au avut șansa să deguste brânzeturi maturate, salamuri alese și vinuri din Valpolicella. Prezentările detaliate ale producătorilor și importatorilor, susținute de somelierii Răzvan și Daniel HAIDARLI, au adus un plus de valoare întregii experiențe.

Evoluția Artech Wine și Artech Textiles Botoșani

Evenimentul a avut și o componentă dedicată eleganței în textile, prezentată de Artech Textiles Botoșani, oferind invitaților ocazia să descopere rafinamentul în fiecare detaliu.


Daniel Haidarli, reprezentantul Artech Wine și Artech Textiles Botoșani, a subliniat evoluția continuă a brandului, de la căutarea excelenței în ceea ce privește decorațiunile interioare, la organizarea unor seri de degustare memorabile.

Daniel Haidarli: "Vinul aduce împreună oamenii și poveștile lor. Mai mult, vinul însuși este prilej de poveste, de bucurie împărtășită cu cei dragi."

A fost o seară în care Amarone a încântat pasionații de vin cu gusturile și aromele Italiei.

Artech Wine a fost gazda perfectă pentru o astfel de întâlnire cu rafinamentul și tradiția viticolă italiană și a dovedit încă o dată că nu oferă doar băuturi fine, ci trăiri inedite în lumea eleganței.


 

 


 

 

 

 



 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
346

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
368

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
223

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...