(P) Artech Wine a adus magia Amarone la Botoșani

(P) Artech Wine a adus magia Amarone la Botoșani

În data de 7 decembrie 2023, orașul Botoșani a fost martorul unui eveniment de excepție, găzduit de Popasul Cucorăni și organizat de Artech Wine, cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie.

De ce Amarone?

Amarone este mai mult decât un simplu vin - este o experiență corpolentă, cu note dulci de fructe uscate și mirodenii. Se spune că Amarone trebuie savurat nu doar la sfârșitul cinei, ci alături de carne de cea mai bună calitate și brânzeturi maturate.
Angelo LAVARINI, oenologul și proprietarul cramei a prezentat o poveste autentică, cu rădăcini adânci într-o podgorie din Arbizzano di Negrar unde caracteristicile terroir-ului, tradițiile și talentul omului se întâlnesc în armonie.


 

De ce Italia? De ce Valpolicella? De ce Veneto?

În căutarea unui răspuns, organizatorii au subliniat faptul că aceste alegeri nu sunt întâmplătoare. Fiecare vin a fost selectat cu grijă, având în vedere pasiunea pentru autenticitate. Italia, cu cele 453 de tipuri de struguri, oferă o diversitate aproape nelimitată, iar fiecare sticlă este o dovadă a relației dintre om și mediu.

Oaspeți de onoare și secrete de succes

Seara a strălucit și datorită prezenței unor invitați distinși, printre care Massimo Novali - consulul onorific al Italiei în România și Gianni Calderone, președintele COMITES în România. Aceștia au împărtășit secretele succesului Italiei în construirea unor branduri notabile, multe dintre ele incluse în patrimoniul UNESCO.

Participanții au avut șansa să deguste brânzeturi maturate, salamuri alese și vinuri din Valpolicella. Prezentările detaliate ale producătorilor și importatorilor, susținute de somelierii Răzvan și Daniel HAIDARLI, au adus un plus de valoare întregii experiențe.

Evoluția Artech Wine și Artech Textiles Botoșani

Evenimentul a avut și o componentă dedicată eleganței în textile, prezentată de Artech Textiles Botoșani, oferind invitaților ocazia să descopere rafinamentul în fiecare detaliu.


Daniel Haidarli, reprezentantul Artech Wine și Artech Textiles Botoșani, a subliniat evoluția continuă a brandului, de la căutarea excelenței în ceea ce privește decorațiunile interioare, la organizarea unor seri de degustare memorabile.

Daniel Haidarli: "Vinul aduce împreună oamenii și poveștile lor. Mai mult, vinul însuși este prilej de poveste, de bucurie împărtășită cu cei dragi."

A fost o seară în care Amarone a încântat pasionații de vin cu gusturile și aromele Italiei.

Artech Wine a fost gazda perfectă pentru o astfel de întâlnire cu rafinamentul și tradiția viticolă italiană și a dovedit încă o dată că nu oferă doar băuturi fine, ci trăiri inedite în lumea eleganței.


 

 


 

 

 

  

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un muncitor din Botoșani a murit în timp ce dirija traficul pe șantierul unui drum aflat în lucru!

astăzi, 08:40
47

Un angajat al unei firme din Suceava a murit, vineri la amiază, în timp ce se afla pe șantierul drumului axial Dolhasca – Suceava.Bărbatul, dintr-o comună din județul Botoșani, &...

Trofeul Festivalului „Mărțișor dorohoian” merge la Iași, au concurat și două eleve din județul Botoșani! (foto)

astăzi, 08:16
67

În perioada 29 februarie - 1 martie 2024, municipiul Dorohoi a fost gazda unui Festival de renume național și cu veche tradiție deja, aflându-se la a 40-a ediție. Este vorba de Festiva...

Calendar Ortodox: Astăzi îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Eutropie, Cleonic şi Vasilisc

astăzi, 07:56
17

Eutropie şi Cleonic erau fraţi, iar Vasilisc era nepot al Sfântului Teodor. Fiind creştini şi propovăduitori ai credinţei, au fost prinşi împreună cu Sfântul Teodor şi &icir...