(P) Piramidele misterioase ascunse în România

(P) Piramidele misterioase ascunse în România

Cele mai cunoscute piramide din lume se află în Egipt, e clar pentru toată lumea. Legendele locului arată, însă, că și în România s-ar afla o serie de piramide. Unele dintre ele sunt strict la nivel de legende, dar de dragul turismului sunt promovate și astfel.
O ipoteză întâlnită în mediul online este aceea că Masivul Ceahlău ar fi, de fapt, o piramidă imensă realizată în timpuri de mult apuse de o așa-zisă civilizație megalitică dispărută cu mult timp în urmă. Iar acest fenomen a transformat Vârful Toaca într-un adevărat mister.
Asta deoarece în preajma zilei de 6 august, sub lumina puternică a răsăritului, Vârful Toaca și Piatra Ciobănitului alcătuiesc o piramidă uriașă holografică.

Potrivit Mixdecultura.ro, măsurătorile realizate de specialiști au arătat că laturile bazei au exact dublul lungimii piramidei lui Keops din Egipt, în timp ce unghiul pantelor este cu doar 10 grade mai mare decât cel al acesteia. Tocmai din acest motiv, cei care cred în astfel de fenomene acreditează ideea că piramida este creația strămoșilor noștri.

Acest loc este, oricum, plin de sacralitate, mai ales că unii oameni l-au asociat în trecut cu Olimpul Moldovei și cu istoria precreștină. Se spune că zeul dacilor liberi, Zalmoxis, ar fi sălășluit pe acest munte, potrivit legendelor din zonă. În prezent, Ceahlăul este un loc sacru deoarece, odată cu apariția creștinismului, în această zonă s-au stabilit diferiți sihaștri care au înființat schiturile și bisericile din zonă.

"Piramidele" din satul Șona

Satul Șona, aflat în apropierea localității Brașov, are și el câteva movile de pământ care amintesc de piramide. Este vorba despre opt movile, unele cu o înălțime de aproape 30 de metri, ce sunt așezate pe două șiruri, în ordinea mărimii.

Legenda spune că ar fi fost ridicate de către daci. Nu există o confirmare istorică a acestui lucru, dar legenda arată că în măruntaiele movilelor s-ar fi aflat comori. Din acest motiv, căutătorii de comori au fost în trecut în zonă. În schimb, cercetătorii au comparat movilele de la Șona cu tumulii în care erau înmormântați căpeteniile celte sau scite. Arheologii au găsit în jurul lor ceramică din epoca târzie a bronzului și din perioada Hallstatt. Un cercetător susține că aceste movile sunt vestigii dacice, în timp ce bătrânii din sat afirmă că apa așezată lângă movile capătă proprietăți curative.

Adevăratele piramide se află în Egipt

Dacă informațiile despre piramidele din România sunt strict la nivel de legendă, adevăratele construcții gigantice se află în Egipt. Cele mai cunoscute se află la Giza, în apropierea orașului Cairo. Se crede că au fost construite în Imperiul Vechi al Egiptului Antic, undeva între secolele XXVI și XXIII î.Hr.

În prezent, sunt cel mai cunoscut obiectiv turistic din Egipt și fac parte din patrimoniul mondial UNESCO. Popularitatea lor le-a transformat nu doar în atracții turistice, ci și în platou de filmare pentru producții de succes ca "Ziua Independenței" (1996), "Moarte pe Nil" (1978) și "The Bucket List" (2007). Mai mult, una dintre misiunile din cunoscutul joc "Assassin's Creed Origins" are loc în interiorul piramidelor. Celebrele piramide sunt prezente și în jocuri de Casino Online precum Around The World, Book of Ra, Egypt Sky, Legacy of Egypt, Dawn of Egypt sau The Great Egypt.

Piramidele din Giza sunt însă cele mai cunoscute pe care Egiptul le are. Conform datelor oficiale, în această țară sunt peste 100 de piramide, dar nu toate sunt la fel de impunătoare precum cele din Giza, motiv pentru care nu reprezintă un obiectiv turistic atât de popular în această țară.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Invitație la Botoșani: ”Opt destinații fascinante de vizitat” (Video)

Sâmbătă, 24 Februarie 2024
444

”Hai la Botoșani”, este mesajul revistei România Info Magazin, cu titlul ”Opt destinații fascinante de vizitat”.Descoperă frumusețea și diversitatea culturală a...

Mihai Dimian vrea să facă din USV ”universitatea comunității din cel puțin trei județe: Suceava, Botoșani și Neamț”

Sâmbătă, 24 Februarie 2024
210

Noul rector al Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava susține că relațiile sale cu autoritățile sunt foarte bune.Întrebat despre acest lucru în cadrul unei interve...

La mulți ani, Ana Maria Dragut! Handbalista din Botoșani care joacă în echipa României

Sâmbătă, 24 Februarie 2024
586

Ana Maria Dragut a început să joace handbal la Școala nr. 2 din Darabani, cu profesorul Valentin Dascălu. Din clasa a VIII-a a fost înscrisă printre sportivii Liceului cu Program Sport...