(P) Anvelope de IARNA si VARA – Ce TIPURI de profile pot avea acestea?

(P) Anvelope de IARNA si VARA – Ce TIPURI de profile pot avea acestea?

Anvelope de IARNA si VARA – Ce TIPURI de profile pot avea acestea ?
Tipul profilului anvelopelor tale este un detaliu important de care sa tii cont deoarece nu toate anvelopele au acelasi design. Deci adanciturile de pe cauciuc sau desenele de pe banda de rulare sunt foarte importante pentru performantele lor.

Anvelope de IARNA si VARA – Ce TIPURI de profile pot avea acestea ?

Tipul profilului anvelopelor tale este un detaliu important de care sa tii cont deoarece nu toate anvelopele au acelasi design. Deci adanciturile de pe cauciuc sau desenele de pe banda de rulare sunt foarte importante pentru performantele lor.

Orice anvelopa are prin urmare un design special acesta fiind unic in functie de utilizarea anvelopei si anume anvelope de vara, de iarna sau all season; anvelope urbane sau sportiv. In egala masura performantele dorite, longevitate sau silentiozitate, dar si banda de rulare specifica influenteaza designul anvelopei.

Banda de rulare reprezinta acea parte a unei anvelope care intra in contact direct cu carosabilul. Este constituita din caneluri, lamele dar si santurile laterale ce sunt resposabile de evacuarea apei. Daca iti doresti inlocuirea anvelopelor de pe masina si nu stii exact ce profil sa-ti iei, gasesti preturi bune si modele variate de anvelope vara, dar si de anvelope iarna la Vadrexim .

Sa vedem acum care sunt principalele profile la anvelope:

Profilul asimetric este mai des intalnit la anvelopele concepute pentru masini puternice, mai ales pentru masinile sportive sau pentru berlinele mai mari. Ofera performante excelente in ceea ce priveste aderenta mai ales pe un carosabil mai umed, dar si o buna tinuta pe sosele in viraje si la viteze mai mari.

Anvelopele care au un profil asimetric ofera cel mai ridicat confort in timpul condusului si sunt foarte putin zgomotoase. Ele se gasesc disponibile pe piata pentru dimensiuni medii sau mari, de la 15 la 19 inchi. Anvelopele asimetrice nu sunt deci simetrice, dupa cum o spune si numele lor si au un singur sens de montare. Din constructie , aceste anvelope asimetrice au o parte exterioara si una interioara. Sunt anvelope cu capacitati adaptate unui condus dinamic si sportiv.

Avantajele folosirii anvelopelor asimetrice :

-sunt anvelope cu un nivel scazut de zgomot

-ofera bune performante in viraje si pe un carosabil umed chiar si in situatia in care viteza cu care rulezi este foarte mare

-au o rezistenta si o siguranta sporita in cazul acvaplanarii

Profilul simetric al anvelopelor este cel mai des intalnit pe piata. Este utilizabil in special pentru modelele de masini citadine sau pentru masinile familiale care nu sunt atat de puternice. De asemenea, anvelopele care prezinta profil simetric, fie ca sunt anvelope iarna fie ca sunt anvelope vara, sunt foarte recomandate pentru traseele scurte. Drept urmare, anvelopele cu profil simetric, se pot achizitiona pentru dimensiuni mai mic, de 13 pana la 15 inchi, fata de alte tipuri de profile de anvelope intalnite la dimensiunile superiare.

 Iata cateva dintre avantajele pe care le prezinta anvelopele cu profil simetric :

-sunt anvelope fabricate sa reziste.

-avand o foarte buna rezistenta au si o durata de viata mai lunga

-sunt anvelope care ajuta la reducerea consumului de combustibil.

-ofera un confort sporit la condus


 

Profilul directional sau Profilul V este un profil de anvelope bine adaptat pentru masinile sportive, dar si pentru drumetiile din timpul iernii. Banda sa de rulare in forma de V permite o excelenta aderenta pe carosabil umed sau pe o sosea inzapezita si ofera o buna evacuare a apei. Aceste avelope sunt disponibile in dimensiuni medii si mari, de la 15 la 19 inchi. Anvelpele directionale au astfel un sens de rulare, deci si un sens de montaj indicat de o mica sageata care ne indica acest lucru. Acest profil de anvelopa este destul de des intalnit la anvelopele de iarna Premium.

Ce avantaje iti pot aduce folosirea acestor anvelope:

-ofera o foarte buna evacuare a apei, au o rezistenta foarte buna la acvaplanare

-carosabilul umed sau inzapezit nu reprezinta un impediment pentru aceste anvelope

-au o foarte buna motricitate si tinuta exemplara in viraje

 In concluzie,

Fiecare profil de anvelopa in parte raspunde deci unor nevoi specifice ale masinii respectiv ale soferului. Aici putem aminti stilul de condus, cautarea anumitor senzatii, dar si confortul sporit in timpul condusului  sau precizia manevrelor efectuate. Afla de aici mai multe despre profilele anvelopelor.

In acest fel vei gasi pe piata o multitudine de profiluri de anvelope, unele dintre ele fiind adaptate mai degraba unor masini citadine, sportive sau altele mai bune si special fabricate pentru masinile SUV, 4X4.

Sursa foto: Vadrexim

(P).

 

Spune-ne opinia ta