(P) 5 aspecte importante pe care să le iei în calcul atunci când te gândești să-ți renovezi locuința

(P) 5 aspecte importante pe care să le iei în calcul atunci când te gândești să-ți renovezi locuința

Renovarea casei reprezintă o adevărată provocare pentru mulți dintre noi, însă ne aduce mai aproape de crearea unui spațiu în care să ne simțim în largul nostru. Dacă te gândești de ceva timp să transformi casa într-un loc mai confortabil, iată la ce anume să fii atent!

1. Bugetul alocat

Primul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere înainte de începerea lucrărilor este stabilirea cât mai clară a unui buget. Analizează bine ce ai de făcut și identifică suma pe care o poți atribui renovării.
Este necesar să iei în considerare atât prețul materialelor de construcție, cât și mâna de lucru, dar și eventualele cheltuieli care pot apărea pe parcursul lucrărilor. Dacă în urma analizei bugetului tău realizezi că mai ai nevoie de o anumită sumă de bani pentru a duce proiectul la bun sfârșit, ia în calcul solicitarea de credite nebancare.

2. Crearea unui plan

Realizează o schiță detaliată a renovării, ținând cont de aspecte ce privesc finisajele, instalațiile sanitare și electrice, sistemele de încălzire și răcire, amenajarea utilă a spațiului și decorarea locuinței.
Dacă locuiești la bloc, ar fi indicat să-ți informezi vecinii cu privire la lucrările pe care urmează să le demarezi. Vecinii pot fi deranjați de zgomotul echipamentelor folosite în timpul lucrărilor de renovare sau de agitația care se creează pe holul imobilului.

3. Aprobările necesare

Înainte de începerea oricărei lucrări, asigură-te că aceasta respectă toate reglementările locale. În cazul în care este necesar, obține autorizațiile necesare de construcție pentru renovarea locuinței tale. În acest fel, nu vei avea parte de neplăceri pe parcursul lucrărilor.

Printre aprobările de care e posibil să ai nevoie se numără:
• Aprobarea de construcție de la serviciul de urbanism al primăriei de care aparții;
• Avize și acorduri de la diverse instituții precum ISC - Inspectoratul de Stat în Construcții, Mediu, Gaze;
• Aprobarea asociației de proprietari, în cazul în care blocul în care locuiești se află într-un complex rezidențial sau într-un bloc cu reguli stricte;
• Aprobarea din partea serviciilor publice, în cazul în care lucrările pe care urmează să le efectuezi implică modificări ale instalațiilor sau ale rețelelor de alimentare.

4. Echipa de specialiști

Mizează pe o echipă de profesioniști care să se ocupe de la zero de realizarea finisajelor și a instalațiilor electrice și sanitare. Este indicat să te interesezi în legătură cu specialiștii pe care urmează să îi angajezi.
Ține cont de recenzii, de licențierea acestora și nivelul de experiență. Ceea ce ajută la un bun mers al lucrurilor este comunicarea eficientă a dorințelor, aspirațiilor și așteptărilor pe care le ai de la aceștia.
În momentul în care simți că rezonezi cu echipa de specialiști și că toate detaliile tale au fost înțelese, ești pe drumul cel bun și mult mai aproape de casa visurilor tale.

5. Materialele utilizate

Printre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le iei în calcul în momentul în care începi demersurile pentru renovarea casei tale sunt materialele pe care le utilizezi.
Calitatea materialelor utilizate va face o diferență majoră în ceea ce privește efectul final al renovării. Analizează opțiunile de pe piață și nu te sfii să ceri o îndrumare avizată de la persoane specializate în acest sens.
Optează pentru materiale rezistente, dar și cu un aspect estetic care să fie pe gustul tău. Caută să te informezi despre felul în care se păstrează materialele în timp și despre modul de curățare și întreținere al acestora. Este adevărat că un material de calitate poate fi mai costisitor, însă este important să te gândești pe termen lung la rezultatul pe care acesta îl oferă.

În concluzie, renovarea casei poate să îți ofere ceva bătăi de cap, însă cu îndrumarea și echipa de specialiști potrivită, precum și cu atenție și grijă la detalii, poate să devină o experiență satisfăcătoare. Unde mai pui că o renovare realizată cum trebuie te va ajuta să reduci costurile la facturi pe termen lung, deoarece locuința poate devenit mai eficientă și din punct de vedere energetic.

Dacă a venit momentul să renovezi, nu mai sta pe gânduri! Ia în calcul că poți apela la credite rapide dacă mai ai nevoie de niște bani pentru cheltuielile neprevăzute și profită acum, cât temperaturile de afară sunt potrivite pentru a permite uscarea rapidă a tencuielilor, gletului și vopselurilor aplicate.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
175

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
175

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
255

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...