(A) ELECTRO-ALFA INTERNAȚIONAL SRL - Comunicat de presă începere proiect

(A) ELECTRO-ALFA INTERNAȚIONAL SRL - Comunicat de presă începere proiect

ELECTRO-ALFA INTERNAȚIONAL SRL, CUI: 7348194, cu sediul în Municipiul Botoșani, str. Calea Națională, nr. 15, județul Botoșani, cod postal: 710003, România, urmează să implementeze proiectul ,,PROIECTARE ȘI EXECUȚIE – SISTEM FOTOVOLTAIC PENTRU AUTOCONSUM, ÎN INCINTA FABRICII MT ELECTRO ALFA INTERNAȚIONAL BOTOȘANI " - cod SMIS: 160422, în baza contractului de finanțare nr. 1958/27.02.2023.
Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 11 - Măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice și stimularea utilizării energiei regenerabile la nivelul întreprinderilor.

Valoarea totală a proiectului: 2.117.840,31 LEI, din care valoarea cofinanțării FC: 646.617,64 LEI.
Autoritatea de Management: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Organismul Intermediar: Direcția Regională Infrastructură Bacău
Proiectul va fi derulat în Municipiul Botoșani, str. Peco nr. 10, județul Botoșani, pe o perioadă de 10 luni, de la data de 27.02.2023 având ca dată maximă de finalizare 31.12.2023.

Obiectivul general al proiectului: ELECTRO-ALFA INTERNAȚIONAL SRL își propune realizarea unei investiții noi prin instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu. Societatea urmărește dobândirea independenței energetice. Obiectivele proiectului reflectă strategia de dezvoltare a societății și sunt conforme cu obiectivele programului de finanțare.

Ca obiectiv general, ELECTRO-ALFA INTERNAȚIONAL SRL urmărește optimizarea costurilor energiei electrice și producerea energiei electrice prin valorificarea sursei regenerabile reprezentată de energia solară. Investiția se va realiza prin achiziția unui sistem fotovoltaic pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile cu puterea totală instalată de 324 kWp.

Obiectivul specific al proiectului este producerea energiei electrice prin valorificarea sursei regenerabile reprezentată de energia solară prin realizarea unui parc fotovoltaic de 318,757 MWh/an, și utilizarea acestuia pentru consum propriu. ELECTRO-ALFA INTERNAȚIONAL SRL urmărește reducerea costurilor aferente energiei utilizate prin investiții privind producerea și utilizarea de energie din surse regenerabile, respectarea standardelor europene, incluzând tehnologii moderne, precum și facilități pentru creșterea eficienței și productivității întreprinderii.

Totodată, prin proiect se dorește reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, o economie mai eficientă, mai ecologică și mai competitivă, conducând la dezvoltarea durabilă prin achiziția de echipamente fotovoltaice eficiente din punct de vedere energetic. Astfel, obiectivul specific privind eficiența și utilizarea energiei din resurse regenerabile va fi îndeplinit prin achiziționarea acestui sistem fotovoltaic pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile cu puterea totală instalată de 324 kWp.

Rezultatele așteptate în urma implementării proiectului: producerea de energie verde din resurse regenerabile pentru consum propriu prin instalarea unui sistem fotovoltaic.

Detalii suplimentare se pot obține de la: ELECTRO-ALFA INTERNAȚIONAL SRL cu sediul în Municipiul Botoșani, str. Calea Națională, nr. 15, județul Botoșani, cod postal: 710003, persoană de contact: Parpalea Ionel – manager de proiect, telefon: 0727 356 793, fax: 0231 532 186, e-mail: ionel.parpalea@electroalfa.ro, website: https://electroalfa.ro/.  

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
260

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
320

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
723

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...