Zeci de utilaje și mii de tone de material antiderapant pregătite pentru sezonul rece

Zeci de utilaje și mii de tone de material antiderapant pregătite pentru sezonul rece

Managerii rețelei de drumuri din județul Botoșani au fost chemați în ședință de Colegiu Prefectural, joi, pentru a prezenta stadiul actual al pregătirilor pentru sezonul de iarnă. 

Dumitru Clipaciuc, șeful Secției de Drumuri Naționale (SDN) din Botoșani, afirmă că unitatea are la dispoziție pentru iarnă 36 de utilaje pentru deszăpezire închiriate în baza contractelor, dar și 12 utilaje proprii, care vor intra în bază de săptămâna viitoare. 

„Avem la dispoziție, pe stoc, parazăpezi care sunt în curs de montare, ce au o lungime totală de 28.000 de metri. Carburantul este asigurat prin contracte de alimentare cu o stație din municipiul Botoșani”, a declarat oficialul. 

Angajații SDN au actualizat stocul de materiale necesare deszăpezirii. Astfel, în stoc sunt disponibile 3.350 de tone de sare, 550 de tone de nisip și 32 de tone de clorură. 

Prezent la ședință, Cătălin Gheorghian, directorul Direcției Județene de Drumuri și Poduri (DJDP) din Botoșani, a adăugat că există pe stoc aproximativ 900 de tone de antiderapant și 100 tone de sare.

„După 15 noiembrie, când se va semna contractul, vom da drumul și aprovizionării cu material antiderapant. Iar în funcție de cum va fi vremea vor intra și la noi utilajele în bază”, a continuat Cătălin Gheorghian. 

Potrivit inspectorului șef al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani, colonel Dan – Decebal Murariu, pe data de 8 octombrie a fost semnat un plan de protecție în ceea ce privește gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice. 

„Este o activitate de interes național, având în vedere frecvența de producere și dimensiunea efectelor acestor tip de riscuri manifestate prin ninsori abundente, furtuni, viscole, polei. După cum știți, la nivelul județului sunt destul de frecvente și abundente, având în vedere anul 2012 – 2013 care a fost un an de referință pentru județul Botoșani, când am avut strat de zăpadă de o medie de 1,5 și în alte locuri de peste 4,5 metri”, a completat Murariu.

Potrivit șefului IJSU, în urma unui raport primit de la toate UAT-urile din județ, se poate interveni cu un număr total de 392 de mijloace pentru deszăpezire și 7.000 de tone de antiderapant aflate în custodia Primăriilor din județ. De asemenea, salvatorii botoșăneni au în vedere și persoanele vulnerabile. În acest sens au fost identificate mai multe locații pentru găzduirea cetățenilor în cazuri extreme.

Autoritățile au identificat 251 de astfel de locuri în cămine culturale, școli, grădinițe și săli de sport, cu o capacitate de găzduire de 125.000 de locuri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1104

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9639

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1304

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...