Un consilier local din Botoșani îi aseamănă pe cetățenii care stau la coadă la Taxe și Impozite cu niște „vite care așteaptă să intre în grajd” (video)

Coada de la Taxe și Impozite Locale din Botoșani a devenit deja o „tradiție”, deoarece se repetă la începutul fiecărui an.

Un consilier local din Botoșani îi aseamănă pe cetățenii care stau la coadă la Taxe și Impozite cu niște „vite care așteaptă să intre în grajd” (video)

Consilierul Local din partea PNL, Eugen Țurcanu, a avut în cadrul ședinței de Consiliul Local o interpelare puțin ieșită din comun. Botoșăneanul i-a asemănat pe cetățenii care stau la „tradiționala” coadă de la Taxe și Impozite cu niște „vite care așteaptă să intre în grajd”.

An de an, aceeași situație. Botoșănenii fac coadă la Direcția de Taxe și Impozite din cadrul Primăriei Municipiului Botoșani pentru a-și plăti dările la stat în condițiile în care ar putea să plătească aceste taxe electronic.

Această situație se întâmplă la începutul fiecărui an și cetățenii, mare parte dintre ei aflați la o vârstă înaintată, spun că nu se descurcă cu tehnologia și preferă să aștepte la coadă.

În aceste condiții, consilierul Eugen Țurcanu spune că oamenii sunt ținuți umilitor la coadă afară. Mai mult decât atât, Eugen Țurcanu afirmă că aceste variante alternative de plată a dărilor funcționează și nu prea.

„Referitor la coada de la Taxe și Impozite Locale. Eu dacă aș fi director sau adjunct mi-aș da demisia. Într-o discuție recentă avută cu acest individ el îmi spune că oamenii au alternativă să plătească, cumva că doar proștii stau la coadă. Aplicația aia făcută de Primărie funcționează doar cu sincope și doar în urma unor sesizări și a unor mesaje puse pe grupurile publice de pe social media. Și ce mai merge este ghișeul.ro, dar câți înțeleg să lucreze cu ghișeul.ro? Eu lucrez, n-am nicio problemă”, a declarat Eugen Țurcanu, consilier local din partea PNL.

„Ca vitele care așteaptă să intre în grajd”

De asemenea, consilierul „trece cu vederea” peste cuantumul taxelor pe care botoșănenii le au de plătit și pune accent pe modalitatea în care acestea sunt colectate.

Dincolo de cuantumul taxelor eu mă refer la modul de colectare a taxelor, modul ăla umilitor de a sta la coadă ca animalele care stau în strungă sau ca vitele care așteaptă să intre în grajd. Chiar nu se poate găsi o soluție? Atâtea spații are municipalitatea, nu se poate să ne organizăm? Suntem în ianuarie, să nu mai ținem oamenii ăia afară la minus șapte, opt, zece grade ca să plătească taxele și impozitele locale. Frate, dacă atât pot oamenii ăștia hai să îi disciplinăm să plătească undeva, într-un hol, la Polivalentă, la Stadion. Sunt atâtea spații unde ar putea să plătească dările la stat”, a adăugat Eugen Țurcanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

astăzi, 10:17
390

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
3643

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1282

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...