Strada cu „capcane” din Botoșani. „Este o groapă de îți rupi mașina acolo” (foto, video)

Pentru mulți șoferi a devenit o adevărată provocare, riscând să meargă direct în service cu mașina.

Strada cu „capcane” din Botoșani. „Este o groapă de îți rupi mașina acolo” (foto, video)

Unele străzi din municipiul Botoșani au devenit cu adevărat o provocare pentru șoferii care tranzitează municipiul reședință de județ, dar și pentru cei care locuiesc aici. Noile gropi apărute în asfalt după ninsoare îi pun în dificultate pe conducătorii auto, care riscă să se „plimbe” cu mașinile de la un service auto la altul.

Și cetățenii sunt nemulțumiți și solicită autorităților botoșănene să ia măsuri. Un bun exemplu este strada Pacea, care pare că acolo ar fi avut loc un război. Gropile și-au făcut apariția de la un capăt la altul și cel puțin pe timpul nopții șoferii circulă cu inima „cât un purice”, ca nu cumva să dea în vreun „crater”.

„Este o capcană, mai ales pentru cei care circulă noaptea...”

Acest aspect a fost semnalat și în ședința de Consiliul Local din cursul zilei de 31 ianuarie, desfășurată la sediul Primăriei Botoșani. Consilierul din partea USR, Marcel Gheorghiță, a avut o interpelare în cadrul căreia a relatat nemulțumirile cetățenilor cu privire la strada Pacea, dar și la Centura Botoșaniului.

De doi ani de zile tot atrag atenția asupra Centurii, singurei Centuri din Botoșani, anume strada Pacea. De doi ani de zile tot am spus că este într-o stare deplorabilă. Acum, după trecerea iernii se pare că au apărut noi cratere, au sărit și plombele care erau. Strada Pacea și toată Centura din zona industrială și până la intersecția cu Primăverii este o capcană, mai ales pentru cei care circulă noaptea. Sunt zeci de cetățeni care solicită niște reparații normale, dacă nu o asfaltare integrală. Gropile au deja niște dimensiuni destul de mari, iar efectele devin catastrofale. Am și colegi care și-au stricat deja mașinile”, a declarat Marcel Gheorghiță, consilier local din partea partidului USR.

De asemenea, consilierul îl roagă pe primarul Cosmin Andrei, care nu a participat la ședința de CL fiind plecat într-o delegație, să îi trimită un răspuns în scris despre eventualele rezolvări, dar și să iasă puțin din birou.

Îl rog pe domnul primar să iasă puțin din birou să meargă un pic pe Centură să constate și să solicite celor care trebuie să facă acele reparații, pentru că deja situația este gravă”, a adăugat Marcel Gheorghiță.

O intervenție pe acest subiect a avut și consilierul Eugen Țurcanu, din partea PNL, care a mai adus în discuție și alte străzi din municipiul Botoșani aflate într-o stare deplorabilă.

La fel este și pe Marchian. Eu înțeleg că ați insistat să faceți periferiile ca în centru, dar chiar ați reușit. Ați reușit să faceți și centrul praf. Pe Marchian, în sensul giratoriu de la Sindicate, este o groapă de îți rupi mașina acolo. În ce lume trăiți de nu le vedeți? Nu mă adresez lui Cosmin, mă adresez creieriilor din primărie care sunt prezenți pe aici, la tot felul de direcotri, șefi care taie și spânzură. Pe Marchian este o groapă, groapă de îți rupi mașina. Domnul Toma, domnul Buhăianu, dumneavoastră unde trăți?”, a declarat Eugen Țurcanu, consilier local din partea PNL.

„Vor interveni unde există probleme”

Întrebat despre situația acestor străzi din municipiul Botoșani, viceprimarul Bogdan Buhăianu a declarat că de la 1 februarie se va interveni pe toate arterele din municipiul reședință de județ, unde există astfel de probleme.

Nu știu soluția, nu mă ocup în mod direct, dar m-am interesat și începând cu 1 februarie vor interveni unde există probleme pe toate străzile din municipiu. Cei de la Conrec au avut chiar azi cu colegii de la edilitar o ședință”, a declarat Bogdan Buhăianu, viceprimarul municipiului Botoșani.









 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

astăzi, 10:17
662

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
5719

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1290

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...