În ultimele zile, tot mai mulți șoferi s-au plâns că și-au avariat autoturismele după ce au intrat în gropi nesemnalizate.
Viceprimarul Marian Murariu susține că, în situațiile în care sunt semnalate astfel de probleme pe străzile pe care se derulează programul de extindere a rețelei de apă și canal, responsabilitatea remedierii surpărilor și a gropilor apărute în carosabil revine constructorului care a preluat amplasamanetul odată cu începerea investiției.
"Există un program de extindere a rețelelor de apă și canal pe 80 de străzi din municipiul Botoșani. Aceste lucrări sunt făcute de firma Elsaco. Pe perioada execuției lucrărilor aceste străzi sunt predate constructorului, în momentul în care termină lucrările primăria trebuie să le recepționeze. Noi am demarat de câteva săptămâni un program amplu de monitorizare a acestor străzi astfel încât în momentul în care le vom prelua să le preluăm într-o stare bună. Sunt demarate lucrări pentru refaceri. Obligația lor este ca în momentul în care detectează o prăbușire să semnalizeze și să o remedieze în cel mai scurt timp, dacă vorbim de străzile unde se execută lucrările de apă și canal. În momentul în care se detectează o groapă, prima măsură este semnalizarea ei și a doua remedierea în cel mai scurt timp. Noi avem o colaborare destul de bună cu ei, dar se pare că sunt destul de multe probleme și nu au cum într-un timp scurt să le rezolve. Îi rog însă să fie mai operativi", a declarat viceprimarul Marian Murariu.
Și nu doar pe străzile unde se execută lucrări la rețeaua de apă sunt probleme. Viceprimarul a precizat că unele gropi apar ca urmare a unor avarii la rețeaua de alimentare cu apă sau în apropierea liniilor de tramvai, cazuri în care reparațiile trebuie făcute de operatorul de apă sau de societatea Eltrans. Pe restul străzilor unde sunt gropi în carosabil apărute mai ales după sezonul rece se va interveni pe contractul de întreținere.