Primăria Botoșani își face propriul Palat, Cosmin Andrei a anunțat și unde va funcționa noua instituție!

Tinerii sunt invitați să se implice în noul proiect al Primăriei Municipiului Botoșani, fapt care va fi posibil doar după ce sediul ales pentru viitorul Palat al Copiilor va fi reabilitat.

Primăria Botoșani își face propriul Palat, Cosmin Andrei a anunțat și unde va funcționa noua instituție!

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a făcut anunțul către tineri în cadrul Galei Voluntarului, eveniment desfășurat marți seara în sala Teatrului pentru Copii și Tineret ”Vasilache”, în prezența a zeci de liceeni.

Noul Palat al Copiilor ar urma să funcționeze în sediul fostei Școli Generale nr. 3, o clădire monument istoric pe care municipalitatea intenționează să o reabiliteze.

”Am în vedere viitoare proiecte pentru tineret. Cel mai important, la care aș vrea să fac referire, este reabilitarea unei clădiri monument istoric din municipiul Botoșani, pe care aș vrea să o redau comunității și să avem activități cu dvs. Este vorba despre fostul sediu al Școlii Generale nr. 3, o clădire de pe strada Tudor Vladimirescu, pe care aș vrea să o facem un fel de palat al copiilor, dar al Primăriei Municipiului Botoșani”, a declarat în debutul Galei Voluntarului primarul Cosmin Andrei.

Edilul-șef i-a invitat pe liceeni să se implice în activitatea viitorului Palat, nu doar cu sugestii, ci și cu participare directă la cercurile care ar urma să funcționeze aici.

”În această clădire să avem activitățile pe care le sugerați dvs. Și aici aș vrea să vă implicați și să ne transmiteți care ar fi cele mai potrivite cercuri pe care să le avem în această instituție pe care vrem să o creăm și să vă implicați și cu acțiuni de voluntariat, pentru că s-ar putea să ajungeți, cu experiența pe care deja o veți fi dobândit-o, să îi ajutăm și pe alții să devină actori, să devină altruiști, să devină voluntari”, a încheiat primarul Cosmin Andrei.

În municipiul Botoșani funcționează Palatul Copiilor, organism aflat sub coordonarea Inspectoratului Școlar Județean și, implicit, al Ministerului Educației.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Invitație la Botoșani: ”Opt destinații fascinante de vizitat” (Video)

Sâmbătă, 24 Februarie 2024
463

”Hai la Botoșani”, este mesajul revistei România Info Magazin, cu titlul ”Opt destinații fascinante de vizitat”.Descoperă frumusețea și diversitatea culturală a...

Mihai Dimian vrea să facă din USV ”universitatea comunității din cel puțin trei județe: Suceava, Botoșani și Neamț”

Sâmbătă, 24 Februarie 2024
234

Noul rector al Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava susține că relațiile sale cu autoritățile sunt foarte bune.Întrebat despre acest lucru în cadrul unei interve...

La mulți ani, Ana Maria Dragut! Handbalista din Botoșani care joacă în echipa României

Sâmbătă, 24 Februarie 2024
606

Ana Maria Dragut a început să joace handbal la Școala nr. 2 din Darabani, cu profesorul Valentin Dascălu. Din clasa a VIII-a a fost înscrisă printre sportivii Liceului cu Program Sport...