Primăria Botoșani își face propriul Palat, Cosmin Andrei a anunțat și unde va funcționa noua instituție!

Tinerii sunt invitați să se implice în noul proiect al Primăriei Municipiului Botoșani, fapt care va fi posibil doar după ce sediul ales pentru viitorul Palat al Copiilor va fi reabilitat.

Primăria Botoșani își face propriul Palat, Cosmin Andrei a anunțat și unde va funcționa noua instituție!

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a făcut anunțul către tineri în cadrul Galei Voluntarului, eveniment desfășurat marți seara în sala Teatrului pentru Copii și Tineret ”Vasilache”, în prezența a zeci de liceeni.

Noul Palat al Copiilor ar urma să funcționeze în sediul fostei Școli Generale nr. 3, o clădire monument istoric pe care municipalitatea intenționează să o reabiliteze.

”Am în vedere viitoare proiecte pentru tineret. Cel mai important, la care aș vrea să fac referire, este reabilitarea unei clădiri monument istoric din municipiul Botoșani, pe care aș vrea să o redau comunității și să avem activități cu dvs. Este vorba despre fostul sediu al Școlii Generale nr. 3, o clădire de pe strada Tudor Vladimirescu, pe care aș vrea să o facem un fel de palat al copiilor, dar al Primăriei Municipiului Botoșani”, a declarat în debutul Galei Voluntarului primarul Cosmin Andrei.

Edilul-șef i-a invitat pe liceeni să se implice în activitatea viitorului Palat, nu doar cu sugestii, ci și cu participare directă la cercurile care ar urma să funcționeze aici.

”În această clădire să avem activitățile pe care le sugerați dvs. Și aici aș vrea să vă implicați și să ne transmiteți care ar fi cele mai potrivite cercuri pe care să le avem în această instituție pe care vrem să o creăm și să vă implicați și cu acțiuni de voluntariat, pentru că s-ar putea să ajungeți, cu experiența pe care deja o veți fi dobândit-o, să îi ajutăm și pe alții să devină actori, să devină altruiști, să devină voluntari”, a încheiat primarul Cosmin Andrei.

În municipiul Botoșani funcționează Palatul Copiilor, organism aflat sub coordonarea Inspectoratului Școlar Județean și, implicit, al Ministerului Educației.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

astăzi, 20:14
35

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

astăzi, 19:23
60

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

astăzi, 18:43
67

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...