Pas important pentru reabilitarea drumului Botoșani-Târgu Frumos!

Pas important pentru reabilitarea drumului Botoșani-Târgu Frumos!

Veste bună pentru locutorii județului Botoșani. Ministerul Transporturilor a lansat, vineri, în dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea DN 28B Botosani - Târgu Frumos, data limită pentru primirea propunerilor fiind 14 noiembrie.

După această etapă, indicatorii tehnico-economici vor fi aprobați de Guvern, după care va fi organizată licitația pentru proiectarea și execuția obiectivului de investiții.

Valoarea investiției se ridică la 365,9 milioane de lei, durata de realizare a acesteia fiind de 24 de luni. Vor fi reabilitați în total 71 de kilometri, finanțarea urmând a fi asigurată din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor. 

"Este o veste uriașă pentru toți botoșănenii, mă bucur că Guvernul României, prin Ministerul Transporturilor, a pus în dezbatere publică acest proiect de hotărâre care, ulterior, va ajunge pe masa Guvernului pentru a fi adoptat. Nu ne rămâne decât să așteptăm se deruleze toți pașii instituționali și această investiție atât de așteptată de botoșăneni să fie scoasă la licitație", a declarat senatorul Doina Federovici.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
274

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
423

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
562

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...