Municipalitatea intenționează să cumpere și să reabiliteze rețeaua de iluminat public și două foste sedii de instituții (video)

Municipalitatea intenționează să cumpere și să reabiliteze rețeaua de iluminat public și două foste sedii de instituții (video)

Municipalitatea intenționează să includă rețeaua de iluminat public și două foste sedii ale unor instituții deconcentrate în patrimoniul local, a declarat primarul Cosmin Andrei, joi, în timpul ședinței ordinare a Consiliului Local (CL).

Potrivit edilului, este vorba despre un imobil situat pe Bulevardul „Mihai Eminescu”, unde a funcționat Casa de Asigurări de Sănătate, și fostul sediu al Direcției de Sănătate Publică (DSP) de pe strada Marchian.

„Voi mai veni în fața dumneavoastră tot cu probleme istorice ale municipiului Botoșani. Vă voi propune să achiziționăm rețeaua de iluminat public, pentru a reabilita rețeaua de iluminat public. (...) De asemenea, pentru încă două imobile, tot în fața dumneavoastră voi veni pentru că am făcut solicitare la Ministerul Sănătății să primim în proprietate fosta Casă a asigurărilor de sănătate de pe Bulevardul Mihai Eminescu și fostul sediu DSP de pe strada Marchian. Sunt încrezător că vom avea un răspuns favorabil și dincolo de evaluările pe care le putem face înainte sau după, important este să fim proprietari”, s-a adresat Cosmin Andrei deliberativului local.

Consilierul Monica Adăscăliței a anunțat că se efectuează o expertiză tehnică a clădirii aflate în administrarea DSP, instituție pe care o conduce, urmând ca oficialul să reitereze discuțiile cu ministrul Dezvoltării în vederea obținerii unui sprijin financiar.

„După vizita domnului ministru al Dezvoltării la Botoșani, am primit asigurări că vom primi fonduri pentru reabilitarea acestei clădiri, dintr-un fond de renovare a clădirilor deconcentrate. Facem expertiza clădirii și cât de curând mă voi deplasa la București pentru a obține acești bani pentru reabilitarea acestei clădiri. Pentru sistemul de sănătate, nu neapărat ca sediu al DSP, cât pentru a fi dat pentru orice activitate medicală. Avem asigurări că vom primi acești bani”, a spus Adăscăliței.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta