Un consilier local reproșează lipsa de transparență și atitudinea ignorantă a structurilor subordonate municipalității

Un consilier local reproșează lipsa de transparență și atitudinea ignorantă a structurilor subordonate municipalității

Alesul municipal Raluca Ștefania Curelariu a făcut apel la respectarea prevederilor legale în ceea ce privește comunicarea informațiilor de interes public, adresându-se aparatului Primăriei și structurilor subordonate Consiliului Local (CL). Ea a relevat că numeroase interpelări și solicitări scrise au rămas fără răspuns, denunțând atitudinea ignorantă și încercarea de a limita participativitatea.

„Observ de la o ședință la alta că tot mai puțini colegi iau cuvântul și ridică anumite probleme. Vă amintesc că, pe lângă faptul că avem dreptul de ridica anumite probleme în ședință, administrația locală are obligația de a ne și răspunde la aceste lucruri, drept pentru care mă văd din nou obligată să fac apel la respectarea legii, în condițiile în care cel puțin noi, consilierii USR, avem două proiecte care stau în sertarele Primăriei. Unul dintre ele stă în sertar de cel puțin opt luni de zile și nu am primit niciun răspuns”, a afirmat Raluca Ștefania Curelariu.

Aceasta a vorbit despre un proiect de hotărâre propus de USR, referitor la colectarea selectivă a deșeurilor în școli, inițiativă care „stă în sertar de cel puțin opt luni de zile”. Consilierul a amintit și despre solicitarea de transparentizare a cheltuielilor antrenate de societățile municipalității, interpelarea fiind formulată într-o ședință CL desfășurată în urmă cu trei luni. „Nici în acest moment niciuna dintre cele patru societăți nu respectă această hotărâre, informațiile fiind nepublicate. Mai mult, informațiile publicate de către celelalte instituții din subordinea municipalității sunt incomplete”, atrage atenția reprezentanta USR.

De asemenea, au rămas nesoluționate mai multe adrese privind preînscrierea autorității locale la o linie de finanțare deschisă de Comisia Europeană, legalitatea convocărilor Consiliului de Administrație al „Zonei Metropolitane”, necesitatea mutării trecerilor de pietoni prea apropiate de intersecțiile cu sensuri giratorii, prelungirea programului de lucru la Direcția de Taxe și Impozite în lunile ianuarie și februarie. Fără răspuns a rămas și o adresă înaintată Poliției Locale pentru verificarea situației terenului ocupat ilegal și a construcțiilor ce par să fie fără autorizație într-o afacere ce poartă parafa Western Management.

„Am marea rugăminte la domnul primar și la aparatul de specialitate să-și ia foarte în serios obligațiile legale pentru că nu vom accepta și nu vom tolera să nu ni să răspundă la solicitările scrise”, a adăugat consilierul USR.

În replică, președintele de ședință, Marius Rogojinschi, a promis un răspuns în scris din partea primarului. Edilul era prezent, însă nu a luat cuvântul.

 

Spune-ne opinia ta