8,5 milioane de lei pentru bursele elevilor și fonduri pentru lucrări de reabilitare a mai multor unități de învățământ

8,5 milioane de lei pentru bursele elevilor și fonduri pentru lucrări de reabilitare a mai multor unități de învățământ

Municipalitatea alocă din bugetul local peste 8,5 milioane de lei pentru acordarea burselor școlare și repartizează fonduri pentru investiții în mai multe unități de învățământ, a transmis primarul Cosmin Andrei.

Potrivit edilului, alocațiile elevilor sunt majorate etapizat, bursa de performanță crescând la 500 de lei, cea de merit la 200 de lei, indemnizația de studiu la 150 de lei, iar bursa socială ajungând la 300 de lei.

„Pe lângă creșterea burselor, mi-am propus să continuăm investițiile în educație și în infrastructura educațională, întrucât copiii reprezintă viitorul nostru”, a precizat Andrei.

El a detaliat că sunt în curs de finalizare execuția utilităților pentru sala de atletism a Liceului cu Program Sportiv și lucrările de modernizare pentru autorizare la incendiu pentru Seminarul Teologic „Sfâtul Gheorghe”, Liceul „Dimitrie Negreanu”, Liceul Tehnologic „Petru Rareș”, Grădinița „Șotron”,  Grădinița nr. 23, Grădinița nr. 22 cu program prelungit, Liceul „Alexandru cel Bun”, Liceul Tehnologic „Elie Radu” și Școala Gimnaziala nr. 7.

De asemenea, se pregătesc intervenții de reabilitare a șarpantei la Grădinița nr. 6, împrejmuirea Grădiniței nr. 19. Școala Gimnaziala „Sf. Nicolae”, Grădinița nr. 16, Grădinița nr. 25,Grădinița nr. 15, Liceul Tehnologic „Petru Rareș”, Liceul „Dimitrie Negreanu”, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” și Liceul Teoretic „Grigore Antipa” vor fi dotate cu sistem de supraveghere antiefracție.

Pentru acest an, sunt bugetate achiziția și montajul unor obiecte de joacă la Grădinița nr. 1, reabilitarea curții interioare a corpului B din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 11 și reabilitarea tâmplăriei exterioare a unui corp al Liceului „Petru Rareș”. Totodată, sunt alocate fonduri pentru documentația tehnică privind modernizarea sălii de sport a Școlii „Elena Rareș”, documentația tehnică de execuție a terenului de sport cu strat covor sintetic de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” și documentația vizând reabilitarea instalației termice a unui corp din cadrul Colegiului Național „Mihai Eminescu”.

„Pe lângă investițiile mai mari enumerate anterior avem în vedere și o serie de investiții mai mici ce constau în modernizarea treptată a tuturor instituțiilor de învățământ din municipiul Botoșani”, a adăugat Andrei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Cover impresionant lansat de Iustina Irimia, Gelu Graur, Oana Tăbultoc și Virgil Prispian (video)

astăzi, 15:13
214

Patru artiști din Botoșani, care abordează zone interpretative diferite, s-au reunit într-un nou proiect muzical. Iustina Irimia, Gelu Graur, Oana Tăbultoc și Virgil Prispian au lansat un c...

Cod galben de instabilitate atmosferică. Vor fi ploi torențiale, iar vântul va atinge până la 90 km/h

astăzi, 10:43
1072

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de tip cod galben de instabilitate atmosferică pentru județul Botoșani, valabilă sâmbătă, în intervalul orar 15:0...

Deținuții custodiați în Penitenciarul din Botoșani au fost testați pentru depistarea virusurilor B și C. Ce arată rezultatele

astăzi, 08:21
242

Cei aproximativ 600 de deținuți și personalul Penitenciarului din Botoșani au fost testaţi pentru depistarea infecţiei cu virusurile hepatitice B şi C. Rezultatele au arătat că prev...