CJ Suceava face primul pas pentru construcția drumului expres A7 Suceava – Botoșani

CJ Suceava face primul pas pentru construcția drumului expres A7 Suceava – Botoșani

Consiliul Judeţean Suceava va face primul pas pentru urgentarea lucrărilor de construcție a drumului expres A7 Suceava Botoșani.

În prima ședință a deliberativului județean va fi propusă pentru adoptare aprobarea încheierii protocolului de colaborare între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, județele și municipiile Suceava și Botoșani pentru construcția acestui drum expres. Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că județul Suceava va avea rol de coordonator pentru derularea acestui protocol.

Gheorghe Flutur a arătat că, în momentul de față, legătura dintre municipiile Suceava și Botoșani este realizată prin intermediul drumului național 29 (E58), cu o singură banda pe sens, care traversează numeroase zone de intravilan, treceri la nivel cu calea ferată și ale cărui elemente geometrice nu asigură condițiile de trafic necesare dezvoltării acestei regiuni cu un enorm potențial economic.

„Drumul național 29 este foarte aglomerat, fapt ce conduce la creșterea duratei călătoriei și diminuarea siguranței circulației. Mai mult, aglomerările în trafic se resimt pe tot traseul drumului național, iar în ultima perioadă se accentuează în orașul Salcea, în cazul accesului spre Aeroportul  Internațional <Ștefan cel Mare>, respectiv la intrările și ieșirile din cele două municipii reședință de județ”, a spus Flutur, citat de Monitorulsv.ro.

El a subliniat faptul că noul drum expres A7 Suceava – Botoșani va contribui la dezvoltarea transportului în cele două județe, la îmbunătățirea vitezelor de circulație prin eliminarea ambuteiajelor majore, la reducerea poluării și la descongestionarea traficului din zonele intravilane, asigurând premisele dezvoltării economice a acestei regiuni, precum și dezvoltării echilibrate la nivel de țară.

Șeful administrației județene a mai explicat că prevederile legale în vigoare, precum și Hotărârea Guvernului nr. 1312/2021 prin care a fost cuprins obiectivul de investiții „Drum Expres A7 - Suceava – Botoșani” în Programul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2021-2030 au creat cadrul pentru încheierea unor parteneriate între CNAIR și unitățile administrativ-teritoriale în vederea implementării unor proiecte de interes regional și local. Gheorghe Flutur a spus că CNAIR a transmis CJ Suceava o adresă prin care a informat administrația județeană că au fost începute activitățile necesare pentru încheierea protocolului de colaborare pentru pregătirea obiectivului de investiții ,,Drum Expres A7-Suceava – Botoșani”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
86

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
60

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
193

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...