Majorarea tarifului la apă, rediscutată în Consiliul Județean. Ce s-a decis!

Majorarea tarifului la apă, rediscutată în Consiliul Județean. Ce s-a decis!

Consilierii județeni s-au întrunit, vineri, în ședință extraordinară pentru a rediscuta proiectul de hotărâre privind acordarea unui mandat special reprezentantului Consiliului Județean în Adunarea Generală a Acționarilor de la ADI AQUA pentru aprobarea modificării tarifelor la apă și pentru serviciile de canal.

Este pentru a treia oară când se pune în discuție acest proiect de hotărâre, la ședințele anterioare fiind respins. 

Propunerea este ca tariful pentru un metru cub de apă să crească cu 15 bani, iar pentru serviciile de apă și canal să fie o majorare de 19 bani. Astfel, un metru cub de apă ar ajunge la 4,04 lei, iar pentru serviciile de canalizare tariful ar ajunge la 3,31 lei, prețurile fiind cu TVA. 

Directorul societății Nova Apaserv, Albert Tănasă, prezent la ședința de Consiliu Județean, a explicat care sunt motivele pentru care se solicită majorarea tarifului pentru apă și canal.

Ajustarea salariului minim pe economie aplicat de la data de 1 februarie 2017, care nu a fost luată în calcul la stabilirea bugetului de venituri și cheltuieli al operatorului de apă pe anul în curs, precum și creșterea tarifelor la energie electrică și gaz, sunt principalele motive pentru care se impune majorarea tarifelor, potrivit directorului Nova Apaserv. 

Solicitarea de majorare a tarifelor a fost avizată și de ANRSC, a precizat președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți.

Consilierul liberal Radu Anton a solicitat ca în termen de două luni conducerea operatorului de apă să vină cu un plan de reducere a pierderilor, care în prezent este în procent de 54%. 

Într-un final, proiectul de hotărâre a fost aprobat, prin votul majoritar al consilierilor social-democrați. Majorarea tarifelor va trebui aprobată și de ADI AQUA urmând a fi aplicată de luna aceasta. 

 

 

Spune-ne opinia ta