Locuinţe de serviciu din Centrul Vechi, transformate în locuinţe de necesitate

În contextul în care municipalitatea are la dispoziţie doar locuinţe de serviciu, în Centrul Vechi, în care ar putea să cazeze oamenii rămaşi fără case, alte variante fiind căutate, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local s-a pus problema blocurilor sociale din Cişmea.

Locuinţe de serviciu din Centrul Vechi, transformate în locuinţe de necesitate

Viceprimarul Cosmin Andrei a întrebat în şedinţa extraordinară a Consiliului Local care este termenul de finalizare a locuinţelor sociale din cartierul Cişmea.

"Dacă ne pot transmite colegii de la Dezvoltare care este termenul de finalizare a locuințelor sociale pentru care astăzi am alocat bani din partea Ministerului Dezvoltării, care pot avea inclusiv o destinaţie pentru cetăţenii care au fost afectaţi, din acest imobil. Şi de asemenea, să se analizeze dacă se poate să transformăm cele două locuinţe din Centrul Istoric din locuinţe de serviciu în locuinţe de necesitate, tot pentru a veni în sprijinul celor care au fost afectaţi”, a întrebat viceprimarul Cosmin Andrei.

Primarul Cătălin Flutur a estimat că imobilele vor fi gata în vara anului viitor şi că nu ar avea nimic împotriva transformării celor două apartamente din Centrul Vechi în locuinţe de necesitate.

"Astăzi am mai primit o parte din bani, se lucrează la cele două blocuri, e în funcţie de banii care se primesc de la Compania Naţională de Investiţii. Constructorul lucrează, dar în funcţie de banii care se alocă. Locuinţele au o destinaţie clară", a spus Cătălin Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Obișnuiești să speli mașina în fața casei sau a blocului? Riști amenzi de sute de lei

astăzi, 14:27
503

Mai mult de jumătate dintre români obișnuiesc să-și spele mașina când este foarte murdară sau atunci când pleacă ori revin dintr-o călătorie și o fac la spălătoriile auto aflate în apr...

Garda de Mediu a aplicat amenzi de 90.000 de lei unor primării din judeţul Botoşani

astăzi, 13:25
280

Garda de Mediu a aplicat amenzi de 90.000 de lei unor primării din judeţul Botoşani, care au încălcat legislaţia şi au pus în pericol mediul înconjurător.În primul c...

Botoșăneanul cu suflet de aur. A reușit să strângă 12 milioane de euro pentru copiii cu boli grave

astăzi, 10:57
952

Vlad Plăcintă este un tânăr de 35 de ani din Botoşani care şi-a dedicat cea mai mare parte din viaţa de adult acţiunilor caritabile.A luptat din greu pentru a salva copii cu cancer, ...