Locuinţe de serviciu din Centrul Vechi, transformate în locuinţe de necesitate

În contextul în care municipalitatea are la dispoziţie doar locuinţe de serviciu, în Centrul Vechi, în care ar putea să cazeze oamenii rămaşi fără case, alte variante fiind căutate, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local s-a pus problema blocurilor sociale din Cişmea.

Locuinţe de serviciu din Centrul Vechi, transformate în locuinţe de necesitate

Viceprimarul Cosmin Andrei a întrebat în şedinţa extraordinară a Consiliului Local care este termenul de finalizare a locuinţelor sociale din cartierul Cişmea.

"Dacă ne pot transmite colegii de la Dezvoltare care este termenul de finalizare a locuințelor sociale pentru care astăzi am alocat bani din partea Ministerului Dezvoltării, care pot avea inclusiv o destinaţie pentru cetăţenii care au fost afectaţi, din acest imobil. Şi de asemenea, să se analizeze dacă se poate să transformăm cele două locuinţe din Centrul Istoric din locuinţe de serviciu în locuinţe de necesitate, tot pentru a veni în sprijinul celor care au fost afectaţi”, a întrebat viceprimarul Cosmin Andrei.

Primarul Cătălin Flutur a estimat că imobilele vor fi gata în vara anului viitor şi că nu ar avea nimic împotriva transformării celor două apartamente din Centrul Vechi în locuinţe de necesitate.

"Astăzi am mai primit o parte din bani, se lucrează la cele două blocuri, e în funcţie de banii care se primesc de la Compania Naţională de Investiţii. Constructorul lucrează, dar în funcţie de banii care se alocă. Locuinţele au o destinaţie clară", a spus Cătălin Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce trebuie să facă șoferii dacă vor să radieze mașina dacă nu o mai folosesc, fără să o ducă la casat!

astăzi, 18:14
62

Procesul de scoatere definitivă a unei mașini din circulație presupune parcurgerea mai multor etape.Proprietarul sau delegatul trebuie să depună o serie de acte doveditoare la mai multe autor...

Atenție la fraudele informatice și la „investițiile” online! Iată cum vă puteți proteja!

astăzi, 17:13
47

În ultima perioadă se constată o creștere a sesizărilor referitoare la săvârșirea  unor infracțiuni de înșelăciune în mediul online care au ca bază folosirea &ic...

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
114

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...