Spațiu închis în Centrul Vechi din cauza problemelor la structura de rezistență! FOTO

Clădirea în care funcționa de mai bine de zece ani Clubul pensionarilor din Centrul Istoric, din municipiul Botoșani, a fost închisă din cauza unor probleme apărute la structura de rezistență. 

Spațiu închis în Centrul Vechi din cauza problemelor la structura de rezistență! FOTO

Imobilul nu a fost reabilitat în cadrul proiectului de modernizare a Centrului Vechi, iar în urma unor verificări făcute de Inspectoratul de Stat în Construcții s-a stabilit că nu mai prezintă siguranță pentru a găzdui activitățile desfășurate acolo, punând în pericol viața pensionarilor care veneau zi de zi.

În aceste condiții, în urmă cu câteva zile reprezentanții municipalității au notificat conducerea Sindicatului Pensionarilor că spațiul respectiv va fi închis până la finalizarea lucrărilor ce se impun.

Mai mulți pensionari au venit, marți, la Primăria Botoșani pentru a cere primarului să li se pună la dispoziție un alt spațiu unde să se întâlnească cei 40-50 de pensionari care se adunau în clubul din Centrul Vechi. 

"Conducerea primăriei, prin serviciul de protecție civilă, a sistat activitatea acolo pentru că punea în pericol viața noastră, din cauza unor probleme apărute la subsol, la structura de rezistență. De o săptămână s-a închis, suntem destui pensionari în acest oraș care vrem să socializăm, să discutăm, să jucăm un șah, table dar nu mai avem unde. Am venit la domnul primar să cerem relocarea altei locații", a spus Mihai Mutuzac.

"Clubul e deschis din anul 2004, eu l-am preluat atunci. Suntem singuri unii dintre noi și mergeam la club. Noi ce facem în timpul cât e închis? Dacă era vară mergeam în parc, dar e frig  acum. Cum să ne omorâm și noi timpul, domnule primar? Când ați avut nevoie de noi ați venit și ne-ați căutat la club. Noi acum ce să facem? Venim la primar, trebuie să aibă grijă de noi. Vrem să ne pună la dispoziție un spațiu provizoriu până ce îl repară pe cel închis. Vom face și o hârtie oficială să îl înștiințăm și în scris", a spus și Virgil Stoian.

Primarul Cătălin Flutur este plecat zilele acestea la București, dar pensionarii spun că vor reveni cu o adresă către municipalitate.

Spațiul în care funcționa Clubul pensionarilor din Centrul Vechi era pus la dispoziție de primărie. 
 




 

 

 

Spune-ne opinia ta