Iohannis a promulgat legea pentru Autostrada Unirii, care va lega Moldova de Transilvania

Iohannis a promulgat legea pentru Autostrada Unirii, care va lega Moldova de Transilvania

Preşedintele României a promulgat, joi, într-o ceremonie publică, legea pentru construcţia autostrăzii Unirii care va lega Moldova de Transilvania, traversând Carpaţii.

Legea prevede ca autostrada de circa 320 de km să fie realizată până la granița cu Republica Moldova, cu un pod peste Prut la Ungheni, să fie realizată din credite externe, pe fonduri europene și/sau prin parteneriat-public privat, iar procedurile să demareze în termen de 30 de zile de la promulgare. 

"Absenţa unor proiecte mari de infrastructură a avut efective negative asupra României. Moldova este singura mare regiune istorică fără o autostradă”, a declarat Klaus Iohannis.

Potrivit acestuia, Guvernul este obligat să construiască A8 întrucât înseamnă dezvoltarea României.

„Voi urmări demersurile pe care le va face Guvernul în această direcţie întrucât este un proiect crucial pentru milioane de români. Guvernanţii trebuie să facă autostrada Unirii”, a adăugat Klaus Iohannis.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
39

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
75

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
86

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...