Gradul de colectare a taxelor locale a crescut după restricțiile pandemice

Gradul de colectare a taxelor locale a crescut după restricțiile pandemice

Lucian Lupu, directorul Direcției de Taxe și Impozite Locale, a declarat că la data de 31 iulie a.c., la nivelul taxelor și impozitelor botoșănene s-au încasat nici mai mult nici mai puțin de 33,5 milioane de lei. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, s-a înregistrat o creștere a gradului de colectare cu peste 5 milioane de lei, anul trecut încasându-se ceva mai mult de 28 de milioane de lei.

Într-adevăr pentru acest interval se înregistrează o creștere oarecum justificată, ținând cont de faptul că anul trecut a fost un an cu restricții din cauza pandemiei și nu a existat posibilitatea să se facă plăți pe tot parcursul anului. Procentul semnificativ de colectare pe anul 2020 s-a înregistrat până în luna martie inclusiv, după acel interval impunându-se măsurile de restricție, a precizat directorul DTI, Lucian Lupu.

Ceea ce a evidențiat șeful taxelor locale, este faptul că indicele de comparație nu este anul 2020 ci anul 2019. Anul trecut a fost fluctuant din punctul nostru de vedere, pandemia având un efectiv relativ negativ asupra încasărilor. Comparația pentru data de 31 iulie, o putem face cu anul 2019, care a fost un an normal din punct de vedere al gradului de colectare. Comparativ cu anul 2019, putem aprecia faptul că suntem bine la încasări, dar se poate și mai bine. Procentul actual este mai mare cu peste 11,68% în comparație cu anul 2019, a conchis directorul Lucian Lupu.

 

 

Spune-ne opinia ta