Nova Apaserv, sancționată de Garda de Mediu din cauza tărăgănării intervențiilor

Nova Apaserv, sancționată de Garda de Mediu din cauza tărăgănării intervențiilor

SC Nova Apaserv SA a fost sancționată de Garda de Mediu, ca urmare a verificării de către comisarii Gărzii de Mediu a unor reclamații privind rețeaua de canalizare din localitatea Cătămărăști Deal și modul de funcționare a aducțiunii de apă Botoșani-Flămânzi, în zona Lebăda.

„Cu ocazia verificării unor reclamații vizând modul de funcționare al rețelelor de canalizare din satul Cătămărăști Deal și al aducțiunii de apă Botoșani-Flămânzi, echipele de comisari din cadrul Garda de Mediu Botoșani au constat că stația de pompare ape uzate de pe str. Irisului nu funcționează, apele uzate menajere deversându-se pe terenurile limitrofe, iar pe traseul aducțiunii Botoșani-Flămânzi, în zona Lebăda, după sensul giratoriu, din cauza avariilor la conducta de adâncime, apa potabilă se scurge pe zona proprietăților, formând acumulări de suprafață”, a transmis Garda de Mediu.

Comisarii au concluzionat că „faptele s-au produs din cauza neîntreținerii rețelelor de canalizare și alimentare cu apă sau neasigurării intervenției în timp util”. Prin urmare, au fost trasate măsuri cu termen în sarcina operatorului economic pentru remedierea neconformităților.

„Faptele descrise mai sus, respectiv nerespectarea de către utilizatorii de apă a obligațiilor legale care le revin privind gospodărirea rațională a apei, întreținerea și repararea instalațiilor proprii sau a celor din sistemele de alimentare cu apă şi canalizare-epurare contravin Legii Apelor, comisarii de mediu aplicând în acest sens sancțiune coroborat cu Ordonanța 2 din 2001 privind regimul juridic al contravențiilor”, au adăugat reprezentanții instituției.

 

Spune-ne opinia ta