Prima etapă a Recensământului Agricol s-a finalizat

Prima etapă a Recensământului Agricol s-a finalizat

La finele lunii iulie a.c. , conform calendarului stabilit de reprezentanții Institutului Național de Statistică, s-a finalizat prima etapă a Recensământului Agricol, peste 600 de recenzori fiind angrenați în această activitate, aceștia desfășurându-și activitatea pe toată raza județului.

În perioada 10 mai-31 iulie 2021, la nivelul județului Botoșani, s-a desfășurat activitatea de colectare a datelor și de intervievare în cadrul Recensământului Agricol. La această dată, vreau să vă spun că eșantionul atins este de sută la sută. Chiar dacă s-au mai înregistrat mici inadvertențe la nivel urban, în general persoanele care se încadrau la categoria de recenzare, au răspuns afirmativ la completarea chestionarelor, oferindu-se datele conforme, pentru a putea creiona o situație exactă, a declarat Valentin Popa, directorul Direcției Județene de Statistică.

În cadrul etapei a II-a, reprezentanții Direcției Județene de Statistică vor analiza fiecare chestionar în parte, diseminarea datelor provizorii urmând a fi definită până la finele lunii martie a anului viitor. Conform celor precizate de directorul DJS, Valentin Popa, rezultatele finale ale Recensământului Agricol se vor afla în anul 2023.

 

Spune-ne opinia ta