Drumul Botoșani - Tg. Frumos, aproape de finalizare: ”Ne apropiem cu pași repezi”

Proiectul a fost unul complex și a prevăzut lărgirea carosabilului, 9 poduri, 99 kilometri de șanțuri betonate, 12 parcări și aproape 3 kilometri de trotuare. 

Lucrările la drumul national 28B, Tg, Frumos – Botosani au depășit stadiul de 85 la sută. Modernizarea celor 71 kilometri a început în vara anului 2021 și avea termen de finalizare în luna august din acest an.

Proiectul a fost unul complex și a prevăzut lărgirea carosabilului, 9 poduri, 99 kilometri de șanțuri betonate, 12 parcări și aproape 3 kilometri de trotuare. În această perioadă se efectuează lucrări la intrarea în Tg. Frumos pentru amenajarea unui sens giratoriu la intersecția drumului european cu DN 28B.

 

„Lucrările în acest moment sunt executate într-un procent de 86 la sută. Ne apropiem cu pași repezi de finalizarea lor. Pot spune, dacă o luăm pe capitole de realizări a acestui deviz, baza de încadrare este asigurat un procent de realizare de 100 la sută, stratul de uzură este realizat la 70 la sută, parcările și stațiile de autobuz la 94 la sută. Avem mai multe poduri care sunt în procent de 85-95 la sută în stadiu de realizare și nu în ultimul rând s-a început dinspre Tg. Frumos către Hârlău premarcajul astfel încât în perioada următoare să facem marcajele rutiere astfel încât să fie pregătit drumul pentru recepție”, a precizat Mugurel Laicu, director DRDP Iași, potrivit TeleM.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 280 de copii din Botoșani au susținut examenele Cambridge Young Learners of English - sesiune YLE organizată la Cambridge Star (Foto)

Monday, 30 June 2025

Sâmbătă, 28 iunie 2025, centrul Cambridge Star a fost plin de emoție, curaj și pași mici către un viitor mare. Peste 280 de copii din Botoșani cu vârste între 8 și 12 ani au ...

Sporul pentru condiții vătămătoare, plafonat la 300 de lei brut. Peste 1 milion de bugetari sunt afectați!

Monday, 30 June 2025

Guvernul a adoptat în şedinţa de luni ordonanţa care plafonează sporul pentru condiții vătămătoare la suma de 300 de lei brut. Decizia afectează direct veniturile a peste 1 milion de an...

Echipa USV, formată din trei botoșănence, a luat Premiul Special la faza națională a unui concurs dedicat creării de produse alimentare! (Foto)

Monday, 30 June 2025

În perioada 19–21 iunie a.c., o echipă de studenți de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a participat la cea de-...