Pasaj subteran între Aventura Parc și Cornișa (foto, video)

În acea zonă botoșănenii obișnuiesc să traverseze neregulamentar, riscându-și viața, pentru că trecerile de pietoni sunt abia după sensul giratoriu de la intersecția străzilor Pacea cu Sucevei sau o trecere de pietoni ar mai fi la sensul giratoriu de la Dedeman.

Pasaj subteran între Aventura Parc și Cornișa (foto, video)

Botoșaniul va avea un pasaj subteran care va lega Cornișa Aqua Park&Sports și viitorul Aventura Parc de pe versantul Pacea.

Acesta face parte dintr-o licitație aflată în desfășurare la Primăria municipiului Botoșani, pentru amenajarea unei piste de biciclete, cu trei ramuri, care va avea și un punct terminal la Cornișa.

Interesant la această licitație este că vom executa o subtraversare astfel încât cetățenii care vor veni în acest parc de agrement pe care vi l-am prezentat sau pe partea dreaptă a Drumului Național vor putea ajunge la Cornișa”, a declarat Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.

De cele mai multe ori, în acea zonă, cetățenii au tendința de a traversa neregulamentar, deoarece trecerile de pietoni sunt foarte îndepărtate de pasajul pietonal către Cornișa. Pe acel drum nu s-a primit aviz de la Poliția Rutieră pentru a se face o trecere de pietoni, din cauza categoriei de drum și a vitezei excesive cu care se circulă.

„Noi n-am putut primi aviz de la Poliția Rutieră pentru o trecere de pietoni din cauza categoriei drumului și a vitezei care poate fi excesivă, deși noi am limitat-o la 50 pe oră se pot produce accidente. Astfel, pentru pietoni și biciclete am cerut în cadrul proiectului tehnic pt amenajarea pistei de biciclete o subtraversare. Vor fi două sensuri pentru biciclete și trotuare stânga-dreapta pentru pietoni, ca să ajungem la Cornișa și cu bicicleta, dar și pietonal”, a declarat Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.

Pista de biciclete este pe o distanță de 13,5 kilometri, proiectul fiind depus prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1145

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
586

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
913

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...