Parc redat cetățenilor la trei luni de la inaugurare (foto, video)

Acest spațiu de recreere ar fi trebuit să deservească unui număr de minim 600 de cetățeni considerați locuitori ai comunității marginalizate.

Parc redat cetățenilor la trei luni de la inaugurare (foto, video)

Zona de recreere de pe strada Adrian Adamiu a fost inaugurată de municipalitatea botoșăneană pe 7 iulie, însă abia astăzi a fost redată cetățenilor care locuiesc în zonă. Până în ziua de astăzi acesta a fost ținut sub cheie, iar locuitorii de acolo spun că n-au avut acces la el. 

Este vorba despre un parc amenajat pe o suprafață de 990 de metri pătrați, care include zone de sport, spații de relaxare, zonă verde, alei pietonale și bănci smart.

Prin realizarea acestui obiectiv va fi facilitat accesul pentru minim 600 de persoane (locuitori ai comunității marginalizate - conform Atlasul zonelor marginalizate) la activități sportive și recreaționale, în vederea reducerii gradului de marginalizare a acestora.

Parcul pe care l-am construit în zona Adamiu, o zonă defavorizată, am putut și aici să primim investiții pentru fonduri europene pentru cei care locuiesc în vecinătate. Este primul parc din Botoșani amenajat cu bănci smart. După ce am discutat despre acest parc mi-au spus botoșănenii că nu se va păstra și se va distruge, dar iată că după câteva luni de la inaugurare am surpriza să nu găsesc nimic defect sau să fie degradat. Invităm botoșănenii, chiar dacă este la marginea orașului, să vină să folosească acest parc”, a declarat Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.

După ce locuitorii de acolo s-au plâns că nici măcar nu s-au putut bucura de această investiție, primarul Cosmin Andrei a ținut să clarifice cum au stat, de fapt, treburile. Edilul a precizat că nu au funcționat camerele de luat vederi, iar cei care au parcul în grijă s-au văzut nevoiți să țină lacătul pe el. 

Zona de recreere de pe strada Adrian Adamiu a fost realizată în cadrul proiectului „Îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunităților marginalizate în municipiile reședință de județ din România/Îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunităților marginalizate în municipiile reședință de județ din România” – Programul Operațional Regional (POR).

Pe strada Adrian Adamiu se mai află și un părculeț de joacă pentru copii, dar care încă nu este finalizat. 








 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

A început cel mai mare târg din zona Moldovei dedicat fermierilor, evenimentul are loc la Popăuți! (galerie foto)

astăzi, 13:35
61

A început cea de-a XVI-a ediție a Târgului Regional de Zootehnie – utilaje agricole și produse tradiționale de la Popăuți. Evenimentul este unul dintre cele mai mari din zona Mo...

A doua zi de spectacole la Cornișa: The Urs și Rico Sanchez&Gipsy Kings Party au încins atmosfera! (foto)

Vineri, 10 Mai 2024
787

Dacă prima seară a fost un real succes, fiind prezenți la Cornișa în jur de 20.000 de oameni, vineri numărul a fost mult mai redus.Și de această dată vremea a fost una prielnică și...

Social democrații din Botoșani au dat startul campaniei electorale! (foto, video)

Vineri, 10 Mai 2024
573

La ora 14:00, membrii PSD – Filiala Botoșani s-au adunat în fața sediului partidului din Botoșani, după care s-au îndreptat spre panourile unde au lipit afișe.Au participat ...