Zonă de recreere, cu bănci inteligente și pistă de alergare, inaugurată la Botoșani (foto, video)

Această zonă face parte din seria proiectelor demarate de municipalitate pentru dezvoltarea și amenajarea mai multor spații verzi.

Zonă de recreere, cu bănci inteligente și pistă de alergare, inaugurată la Botoșani (foto, video)

Un nou parc dotat cu bănci inteligente, pistă de alergare, pistă de promenadă, cișmele și fântână arteziană, a fost inaugurat în centrul municipiului Botoșani. Zona de recreere se situează în Parcul „Mihai Eminescu” și se află pe spațiul fostului ștrand municipal.

Investiția proiectului a fost făcută prin fonduri europene, iar valoarea acestuia se ridică la 3,4 milioane de lei. Zona este supravegheată de opt camere de luat vederi, conectate la sistemul public de supraveghere și la cel al Poliției Locale a municipiului Botoșani.

Această investiție face parte din seria celor demarate de Primărie pentru amenajarea cât mai multor spații verzi, mai fiind amenajată și o astfel de zonă în Adamiu. Se încearcă amenajarea unor zone care nu erau suficient valorificate în acest scop. Vă dau un exemplu, la Liceul Pedagogic, unde urmează să fie dezvoltat un colț foarte frumos, pentru tineret, pentru toți cei care vor să se relaxeze. Suntem pe locația vechiului ștrand, aici era bazinul pentru copii”, a declarat Cătălin Fetcu, directorul Direcției de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei municipiului Botoșani.

De asemenea, băncile smart au posibilitatea conectării la internet pentru dispozitivele mobile prin sistem wi-fi, dar și încărcare wireless.

Vrem astăzi să vă prezentăm o investiție făcută cu fonduri europene, în valoare de 3,4 milioane de lei, pentru o nouă zonă de recreere în municipiul Botoșani. Parcul este deschis cetățenilor începând de astăzi și sper să fie pe placul botoșănenilor”, a declarat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Cu toate că inaugurarea parcului a fost anunțată cu ceva timp în urmă, băncile inteligente urmează a fi puse la punct abia în cursul zilei de astăzi (n.r. 17 octombrie 2023). Fântâna arteziană va fi pornită în intervalele orare 08:00 – 12:00 și 17:00 – 22:00, parcul fiind deschis și liber cetățenilor dornici atât de sport, cât și de relaxare.

 








 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
894

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1348

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
585

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...