Clădirea emblemă a municipiului Botoșani, aproape de finalizare! Cosmin Andrei: „O lansare a Teatrului Mihai Eminescu într-un mod grandios” (foto, video)

După termene cu iz mai mult sau mai puțin electoral, abia acum putem spune că lucrările la Teatrul „Mihai Eminescu” sunt aproape de final.

Clădirea emblemă a municipiului Botoșani, aproape de finalizare! Cosmin Andrei: „O lansare a Teatrului Mihai Eminescu într-un mod grandios” (foto, video)

   Foto: Știri.Botoșani.Ro/Florin Timofte

O nouă vizită pe șantierul de la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani a avut loc, marți la amiază. Au participat Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, care a fost însoțit și de o parte dintre consilierii locali, dar și de Doina Federovici, președintele în funcție al Consiliului Județean Botoșani.

De asemenea, la această vizită au fost invitați și reprezentanții mass-mediei.

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, declara în octombrie anul trecut faptul că, își dorește ca la începutul anului 2024 să facă o inaugurare „ca în povești” a Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani. După aceste declarații, edilul șef revine și declară că, de fapt, clădirea emblemă va fi inaugurată de Zilele Municipiului Botoșani.

Abia acum, pe 17 septembrie, putem spune că lucrările de reabilitare și modernizare a Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani sunt aproape de finalizare. Potrivit lui Răzvan Chelărașu, administratorul societății D&D Construct, liderul grupării de firme căreia i-a fost adjudecat proiectul, stadiul lucrărilor este la 96 – 97%.

În momentul de față se lucrează intens la sala mare de spectacole a clădirii.

Termenul contractual este 24 noiembrie, după care vom intra în procedurile de recepție a clădirii, care sunt destul de laborioase și așa cum am spus, ne dorim o lansare a Teatrului Mihai Eminescu într-un mod grandios. Avem ceva constrângeri cu ordonanța care a fost dată zilele acestea, dar trebuie să căutăm soluții ca să ne întoarcem acasă cu toții. Actorii, în primul rând, care au fost vitregiți și care, de peste 10 ani au jucat pe scene improvizate și în condiții impropii, apoi publicul botoșănean”, a declarat Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.  

Sala de spectacole va avea aproximativ 500 de locuri, mai exact 495.

Întregul proiect a reprezentat o reală provocare pentru constructori, având în vedere că este o clădire emblemă și care datează de ani buni.

A fost o provocare, proiectul nu a fost detaliat și atunci s-au căutat soluțiile cele mai bune, dar nu am urgentat lucrările pentru a respecta anumite termene. Am așteptat ca lucrurile să fie făcute așezat, în cele mai bune condiții, să avem lucrări de calitate”, a adăugat Cosmin Andrei.

Cât despre partea de asigurări la incendiu, edilul șef al municipiului Botoșani spune că angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Botoșani au fost permanent prezenți pe parcursul lucrărilor pentru a lua la cunoștință despre modificările făcute.

„Lucrările vor fi finalizate în acest mandat. Este de durată, dar am avut dialog cu colegii de la ISU astfel încât să fie prezenți pe parcursul lucrărilor, să nu fie invitați aici pentru prima dată la recepția lucrărilor. Au cunoștință de toate modificările care s-au făcut, de respectarea proiectului tehnic și atunci ne dorim ca aceste termene să fie mult mai scurte decât în mod obișnuit”, a adăugat Cosmin Andrei.

Teatrul „Mihai Eminescu” va fi supravegheat de aproximativ 100 de camere.

Despre Grădina de Vară

A fost lansată și licitația pentru reabilitarea Grădinii de Vară și care în acest moment este publică pe Sistemul Electronic de Achiziție Publică (SEAP).

Era firesc să reabilităm și Grădina de Vară. Un spațiu care va avea 285 de locuri pentru spectacole în aer liber, cu construcțiile reabilitate și care se vor integra foarte bine în ceea ce reprezintă ansamblul Teatrului Mihai Eminescu”, a declarat Cosmin Andrei.



















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Copii abandonați în Maternitatea din Botoșani, medicii spun că numărul a crescut în 2024! (video)

Wednesday, 18 September 2024

Cinci copii au fost abandonați de la începutul anului 2024 și până în prezent în Maternitatea din Botoșani. Cadrele medicale spun că numărul este mai mare în compar...

Cele mai grave malformații cu care se pot naște copiii. Medic din Botoșani: „Începe o luptă contracronometru” (video)

Wednesday, 18 September 2024

Medicul Carmen Zaboloteanu, șefa Secției de Neonatologie din cadrul Maternității din Botoșani, spune că cele mai grave malformații cu care s-au născut copiii în Botoșani în primel...

Cum a fost salvat Ianis din Botoșani de medicii din două țări, operație cu preotul aproape! (foto, video)

Wednesday, 18 September 2024

De pe Secția de Neonatologie a Maternității din Botoșani auzim cele mai dureroase povești și curg cele mai multe lacrimi adesea. Pe de altă parte, de aici auzim și cele mai impresionante pove...