Primarul Cosmin Andrei promite premieră ca „în povești” la inaugurarea Teatrului „Mihai Eminescu”. În ce stadiu sunt lucrările (foto, video)

Autoritățile își doresc să facă o inaugurare cu fast la începutul anului viitor. 

Primarul Cosmin Andrei promite premieră ca „în povești” la inaugurarea Teatrului „Mihai Eminescu”. În ce stadiu sunt lucrările (foto, video)

Lucrările de reabilitare la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani sunt aproape de final, acestea fiind realizate în proporții de 80%. Asta au afirmat reprezentanții firmei de construcții într-o vizită pe șantierul de lucru, unde a participat și primarul Cosmin Andrei.

Conform oficialilor menționați, exteriorul clădirii este deja finalizat și în lunile următoare se va lucra la finisajele interioare.

Facem pași destul de importanți împreună cu constructorul care este la fel de serios. După cum ați putut vedea, finalizăm reabilitarea Teatrului „Mihai Eminescu”. La etajul trei cel mai plăcut impresionant a fost că s-a dat deja cu var și urmează dotările cu corpuri de iluminat, instalații curenți slabi, prize și obiecte sanitare pentru băile de pe toate etajele. Așa cum a transmis constructorul, ne apropiem de finalizarea acestui obiectiv. După cum vedeți, exteriorul este finalizat. Am dat jos schela, am realizat finisajele, pentru ca în lunile care ne-au rămas să putem lucra la finisaje. Așa cum ne-a transmis domnul director așteptăm dotările care s-au comandat. Liftul este deja montat. Vrem ca la începutul anului 2024 să putem inaugura Teatrul Mihai Eminescu”, a declarat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Mai mult decât atât, scaunele pentru sala de spectacol vor fi achiziționate în urma unei alte licitații demarate de Primăria municipiului Botoșani, deoarece acestea nu au fost prinse pe investiția inițială.

Am demarat această licitație (n.r. scaune sală de spectacol) pentru dotările care nu au fost prinse pe investiția inițială. După lungi discuții cu colegii mei din departamentele tehnice am agreat un model și am lansat licitația pe sistemul electronic de achiziții publice. Așteptăm ofertanții pentru ca să sincronizăm la începutul anului viitor și celelalte dotări finale, cu scaunele și reabilitarea corpului principal de clădire. Vom avea în jur de 400 de locuri. Am decis să oferim condiții mai bune, dar pentru mai puțini spectatori, pentru că nu tot timpul au fost spectacole cu sala plină”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

De asemenea, reprezentantul firmei de construcții a precizat că într-o lună de zile va fi finalizată și lucrarea pentru încălzirea clădirii.

Montăm centralele, avem branșamentul de gaz și cam într-o lună de zile putem încălzi clădirea”, a declarat Răzvan Chelărașu, administratorul societății D&D Construct, liderul grupării de firme căreia i-a fost adjudecat proiectul.

Angajații instituției de cultură vor dispune de 11 apartamente pentru cazare și pregătire tehnică, situate la ultimul etaj.

Primarul promite premieră ca „în povești” la inaugurarea Teatrului

În cadrul vizitei pe șantierul de lucru, care a avut loc joi la orele amiezii, primarul Cosmin Andrei a dezvăluit că acest proiect a fost și încă este o provocare atât pentru el, cât și pentru firma de construcții.

Cu toate acestea, edilul promite o premieră ca „în povești” la inaugurarea Teatrului „Mihai Eminescu”.

Încă este o provocare pentru noi. Cea mai mare provocare pentru noi este cu privire la dotările pe care trebuie să le primim. Vrem ca la începutul anului 2024 să avem o premieră, spectacole la teatrului Mihai Eminescu, timp de trei zile, ca în povești, cu premiere pentru tot publicul botoșănean”, a declarat Cosmin Andrei.

Lucrările trebuie finalizate până în luna decembrie 2023. Fondurile necesare realizării investiţiei sunt asigurate printr-un proiect cu finanţare europeană, valoarea totală a lucrărilor fiind de 42 de milioane de lei.

 

 

 

 
 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Pași importanți pentru realizarea Șoselei de Centură a Botoșaniului! (foto, video)

Vineri, 19 Aprilie 2024
678

Proiectul pentru realizarea Șoselei de Centură Ocolitoare a municipiului Botoșani a fost scos la licitație. Tronsonul de 10 kilometri va avea continuitate în Drumul Expres Botoșani – ...

Imagini din trecut îmbrăcate în idei de viitor în Muzeul Multimedia din Centrul Istoric al Botoșaniului! (foto, video)

Vineri, 19 Aprilie 2024
258

Muzeul Multimedia din Centrul Istoric al municipiului Botoșani este unic în județul Botoșani, dar mai ales în Regiunea Moldovei prin faptul că se află în subteranul unei clădir...

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
768

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...