Dacă nu ați aflat: Botoșani este ”oraș de 15 minute”!

Mai multe orașe importante din România, printre care și Botoșaniul, obțin această calificare, dar există și reședințe de județ care sunt departe la capitolul accesibilitate.

Municipiul Botoșani figurează printre orașele din România în care locuitorii au acces la servicii esențiale în mai puțin de 15 minute de mers pe jos.

Un nou studiu global arată că Europa este pe primul loc la capitolul „orașe de 15 minute”, în care locuitorii au acces la servicii esențiale la maxim 15 minute de mers pe jos.

Accesul la servicii esențiale precum supermarketuri, spitale, școli și parcuri este important pentru locuitori și contribuie și la reducerea poluării cauzate de mașinile personale.

Pe primele locuri din Europa s-au clasat orașe precum Zurich, Milano, Copenhaga și Dublin, în care peste 95% dintre locuitori pot accesa serviciile esențiale în mai puțin de 15 minute de mers pe jos.

„Prin minimizarea dependenței de mașină, încurajarea transportului activ și public și integrarea soluțiilor bazate pe natură, cum ar fi plantarea de copaci și extinderea spațiilor verzi, putem îmbunătăți calitatea mediului urban, ceea ce aduce beneficii directe sănătății populației”, a explicat Natalie Mueller, epidemiolog de mediu la Institutul pentru Sănătate Globală din Barcelona (ISGlobal), citată de G4Media.ro.

Dintre orașele analizate de studiu în România, Capitala se numără printre cele mai accesibile.

Celelalte orașe din România care se clasifică în categoria „orașe de 15 minute” sunt Cluj-Napoca, Sibiu, Brașov, Botoșani, Iași, Piatra Neamț, Târgu Mureș, Focșani, Ploiești, Timișoara, Constanța, Craiova și Slatina.


La polul opus se numără Galați, Călărași și Suceava, unde accesul la serviciile esențiale poate fi la 30 de minute de casă, potrivit studiului publicat pe platforma Sony CSL.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biserica rectitorită la Hlipiceni de Arhim. Ciprian Grădinaru va fi sfințită sâmbătă

astăzi, 08:24

Sâmbătă va fi resfințită Biserica „Izvorul Tămăduirii” din Hlipiceni, județul Botoșani, localitatea natală a Arhimandritului Ciprian Grădinaru, Eclesiarhul Paraclisului Cat...

Iftime vorbește despre cele mai mari greșeli. ”Când am crezut în Croitoru!” / ”Toți au vrut să mor astă-vară cu fotbalul!”

astăzi, 07:45

Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoșani, a fost invitatul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”. Omul de afaceri și viitorul președinte al Consiliului Județean Botoșani a vorbit d...

19 septembrie pe Știri Botoșani. Ziua în care Sala Polivalentă a primit un nume, Orban întâmpinat cu aplauze la Botoșani și primarul pleacă în America!

astăzi, 07:30

19 septembrie 2008 Sala Polivalentă Elisabeta Lipă Noua Sală Polivalentă ce va fi inaugurată la începutul lunii viitoare, va purta numele multiplei campioane olimpice Elisabeta Lipă....