Cătălin Flutur spune despre Teatrul „Mihai Eminescu” că este „o babă cu buzele făcute pe din afară” (foto, video)

Consilierul local s-a arătat și sceptic în privința termenului de finalizare a lucrărilor la Teatrul „Mihai Eminescu”.

Cătălin Flutur spune despre Teatrul „Mihai Eminescu” că este „o babă cu buzele făcute pe din afară” (foto, video)

Teatrul „Mihai Eminescu” a făcut subiectul ședinței de Consiliu Local, de marți, ocazie cu care consilierul local Cătălin Flutur a catalogat instituția de cultură ca fiind „o babă cu buzele făcute pe din afară.

Consilierul s-a arătat supărat că după nouă ani de zile gradul de execuție al lucrărilor la clădirea reprezentativă a orașului este de doar 53%, iar bugetul pentru anul viitor nu este unul satisfăcător în așa fel încât să mai poată fi suportate cheltuieli.

De asemenea, Cătălin Flutur este sceptic și în privința termenului pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a Teatrului „Mihai Eminescu”.

Bugetul local pe anul viitor, din ce observ, va fi unul crâncen, apăsător. Și vorbim de foarte, foarte mulți bani aici. Cea mai mare problemă a noastră este Teatrul „Mihai Eminescu”. Stimați colegi, după 9 ani de zile gradul de execuție la Teatrul „Mihai Eminescu” este de doar 53%. Închipuiți-vă că mai sunt doar nouă luni de mandat. Nu are cum să se termine! În nouă ani am reușit să îl ducem doar la 53%. Știm prea bine că nu am licitat dotările, mobilierul, tot ce este înăuntru. Teatrul „Mihai Eminescu” este acum ca o babă cu buzele făcute pe din afară. Înăuntru avem o mare, mare problemă. Ne mai trebuie 44 de milioane, dar eu nu cred că va fi timp suficient să facem diferența de 47%. Dacă noi nu îl finalizăm până în 2024 vom da toți banii europeni înapoi. Asta este corecția financiară pe care o vom primi”, a declarat Cătălin Flutur în ședința de Consiliu Local.

La acestea, Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, a venit și cu explicații. Edilul a declarat că toți banii europeni atrași pentru realizarea investiției s-au cheltuit, chiar dacă proiectul a fost „foarte prost”.

Banii europeni pentru Teatrul „Mihai Eminescu” s-au cheltuit. Am avut o finanțare de 14 milioane de lei, restul banilor au fost contractați printr-un împrumut, adică 50 de milioane de lei, aprobat de dumneavoastră. Stadiul fizic bineînțeles că este mai avansat decât procentul pe care l-a înaintat constructorul, care reprezintă facturi decontate. Proiectul a fost foarte prost, s-au dat o serie de dispoziții de șantier, dar cel mai important aspect este că toți banii europeni pentru Teatrul „Mihai Eminescu” s-au cheltuit. Nu vom pierde niciun ban pe Teatrul „Mihai Eminescu””, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Edilul municipiului Botoșani dă asigurări că Teatrul „Mihai Eminescu” va fi finalizat

Primarul promite că proiectul Teatrului va fi dus la bun sfârșit. În plus, acesta spune că au fost depuse trei oferte pentru achiziționarea scaunelor și două oferte pentru mecanismul de la scenă.

Trebuie finalizat acest proiect și se va finaliza la începutul anului viitor. Mereu ați fost fatalist și ați spus că nu vom reuși să luăm credit, că nu finalizăm, că nu terminăm. Proiectul a fost foarte prost făcut și nu s-au prins dotările, dar astăzi avem trei oferte pentru scaune și două pentru mecanismul de la scenă. Ofertele trebuie evaluate și vom declara câștigătorul. Sunt ultimele aspecte care țin de Teatru, mai sunt unele de digitalizare, dar nesemnificative în toată ecuația asta a valorii totale, dar Teatrul „Mihai Eminescu” se va finaliza la începutul anului viitor. Nu trebuie să vă preocupați! Am cheltuit toți banii europeni, diferența reprezintă contribuția noastră, destul de mare, dar știți de ce am ajuns aici”, a completat primarul Cosmin Andrei.

Totuși, la mijlocul lunii octombrie, reprezentanții firmei de construcții au declarat că lucrările sunt realizate în proporții de 80%, urmând să se lucreze la finisajele interioare. 

Fondurile necesare realizării investiţiei sunt asigurate printr-un proiect cu finanţare europeană, valoarea totală a lucrărilor fiind de 42 de milioane de lei.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Meteorologii anunță o nouă schimbare a vremii în România!

Sâmbătă, 2 Martie 2024
1043

Un nor de praf saharian traversează România. Timp de două zile, particulele de praf roșiatic se vor depune în vest, sud-vest si centru, mai ales când plouă.Specialiștii Admi...

Târg apicol cu producători din țară și de peste Prut, organizat la Cucorăni (foto, video)

Sâmbătă, 2 Martie 2024
1693

În acest weekend, parcarea Popasului Cucorăni găzduiește cea de-a V-a ediție a unui Târg Apicol, organizat de un producător din Botoșani.Zeci de producători de miere din mai mul...

Materiale de la Guvern pentru sute de copii instituționalizați din Botoșani, ministrul Familiei prezent la Centrul Prietenia (foto, video)

Vineri, 1 Martie 2024
630

Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a ajuns vineri după-amiază la Botoșani. Vizita ministrului este ocazionată de aducerea unor materiale disponibilizate ...