Cătălin Flutur spune despre Teatrul „Mihai Eminescu” că este „o babă cu buzele făcute pe din afară” (foto, video)

Consilierul local s-a arătat și sceptic în privința termenului de finalizare a lucrărilor la Teatrul „Mihai Eminescu”.

Cătălin Flutur spune despre Teatrul „Mihai Eminescu” că este „o babă cu buzele făcute pe din afară” (foto, video)

Teatrul „Mihai Eminescu” a făcut subiectul ședinței de Consiliu Local, de marți, ocazie cu care consilierul local Cătălin Flutur a catalogat instituția de cultură ca fiind „o babă cu buzele făcute pe din afară.

Consilierul s-a arătat supărat că după nouă ani de zile gradul de execuție al lucrărilor la clădirea reprezentativă a orașului este de doar 53%, iar bugetul pentru anul viitor nu este unul satisfăcător în așa fel încât să mai poată fi suportate cheltuieli.

De asemenea, Cătălin Flutur este sceptic și în privința termenului pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a Teatrului „Mihai Eminescu”.

Bugetul local pe anul viitor, din ce observ, va fi unul crâncen, apăsător. Și vorbim de foarte, foarte mulți bani aici. Cea mai mare problemă a noastră este Teatrul „Mihai Eminescu”. Stimați colegi, după 9 ani de zile gradul de execuție la Teatrul „Mihai Eminescu” este de doar 53%. Închipuiți-vă că mai sunt doar nouă luni de mandat. Nu are cum să se termine! În nouă ani am reușit să îl ducem doar la 53%. Știm prea bine că nu am licitat dotările, mobilierul, tot ce este înăuntru. Teatrul „Mihai Eminescu” este acum ca o babă cu buzele făcute pe din afară. Înăuntru avem o mare, mare problemă. Ne mai trebuie 44 de milioane, dar eu nu cred că va fi timp suficient să facem diferența de 47%. Dacă noi nu îl finalizăm până în 2024 vom da toți banii europeni înapoi. Asta este corecția financiară pe care o vom primi”, a declarat Cătălin Flutur în ședința de Consiliu Local.

La acestea, Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, a venit și cu explicații. Edilul a declarat că toți banii europeni atrași pentru realizarea investiției s-au cheltuit, chiar dacă proiectul a fost „foarte prost”.

Banii europeni pentru Teatrul „Mihai Eminescu” s-au cheltuit. Am avut o finanțare de 14 milioane de lei, restul banilor au fost contractați printr-un împrumut, adică 50 de milioane de lei, aprobat de dumneavoastră. Stadiul fizic bineînțeles că este mai avansat decât procentul pe care l-a înaintat constructorul, care reprezintă facturi decontate. Proiectul a fost foarte prost, s-au dat o serie de dispoziții de șantier, dar cel mai important aspect este că toți banii europeni pentru Teatrul „Mihai Eminescu” s-au cheltuit. Nu vom pierde niciun ban pe Teatrul „Mihai Eminescu””, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Edilul municipiului Botoșani dă asigurări că Teatrul „Mihai Eminescu” va fi finalizat

Primarul promite că proiectul Teatrului va fi dus la bun sfârșit. În plus, acesta spune că au fost depuse trei oferte pentru achiziționarea scaunelor și două oferte pentru mecanismul de la scenă.

Trebuie finalizat acest proiect și se va finaliza la începutul anului viitor. Mereu ați fost fatalist și ați spus că nu vom reuși să luăm credit, că nu finalizăm, că nu terminăm. Proiectul a fost foarte prost făcut și nu s-au prins dotările, dar astăzi avem trei oferte pentru scaune și două pentru mecanismul de la scenă. Ofertele trebuie evaluate și vom declara câștigătorul. Sunt ultimele aspecte care țin de Teatru, mai sunt unele de digitalizare, dar nesemnificative în toată ecuația asta a valorii totale, dar Teatrul „Mihai Eminescu” se va finaliza la începutul anului viitor. Nu trebuie să vă preocupați! Am cheltuit toți banii europeni, diferența reprezintă contribuția noastră, destul de mare, dar știți de ce am ajuns aici”, a completat primarul Cosmin Andrei.

Totuși, la mijlocul lunii octombrie, reprezentanții firmei de construcții au declarat că lucrările sunt realizate în proporții de 80%, urmând să se lucreze la finisajele interioare. 

Fondurile necesare realizării investiţiei sunt asigurate printr-un proiect cu finanţare europeană, valoarea totală a lucrărilor fiind de 42 de milioane de lei.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Aleșii de la județ au mutat ședința ordinară în online, un consilier îi cere Doinei Federovici socoteală cu datoriile! (video)

Vineri, 26 Iulie 2024
388

Ședința ordinară a Consiliului Județean aferentă lunii iulie a fost organizată, vineri, 26 iulie, în online.Toate proiectele existente pe ordinea de zi au trecut de votul consilierilor...

Cătălin Flutur aduce acuzații grave la adresa lui Valeriu Iftime: „PNL și PSD au făcut un troc la nivel mare...”

Vineri, 26 Iulie 2024
815

La aproximativ o lună de la alegerile locale din 9 iunie 2024, mai exact pe 1 iulie, Cătălin Flutur a avut și prima reacție. Atunci, liberalul care a pierdut cursa pentru funcția de primar al mu...

Persoane dispărute și date în urmărire națională sau internațională, depistate cu ajutorul aplicației e-Dac la Botoșani! (video)

Vineri, 26 Iulie 2024
365

De la începutul lunii aprilie 2024, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani au fost dotați cu terminale mobile, având instalată aplicația e-DAC...