Botoşani: Oprirea generală a apei, preconizată pentru luna noiembrie!

Ca la fiecare sfârşit de toamnă, ne aşteaptă o oprire generală a apei, pentru lucrări curente în sistemul de alimentare a municipiului Botoşani. Anunţul a fost făcut joi de directorul Nova Apaserv, Albert Tănase.

Botoşani: Oprirea generală a apei, preconizată pentru luna noiembrie!

La finalul şedinţei de Consiliu Judeţean, Costică Macaleţi, preşedintele forului, le-a cerut directorilor instituţiilor subordonate să rămână pentru o scurtă discuţie.

Printre altele, a solicitat sprijin pentru ca beneficiarii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului să înceapă şcoala în cele mai bune condiţii.

O uşoară neînţelegere a apărut în momentul în care Albert Tănase a anunţat că va fi nevoie de o oprire a apei în judeţ, reacţia lui Costică Macaleţi fiind imediată:

"Am lucrat şi eu în sistem şi ştiu ce înseamnă. Închidem pe tronsoane. Închizi de la Cimitirul Evreiesc şi faci parte de revizie până la Flămânzi şi pe Botoşani la fel. Nu închizi total că ne sare lumea în cap şi nu e cazul”, a susţinut preşedintele CJ.

Managerul Nova Apaserv, Albert Tănase a explicat însă că este vorba de oprirea generală a apei în municipiul Botoșani, care are loc în fiecare an, și care presupune lucrări importante.

"Ne-au solicitat în acest sens şi cei de la Apele Române pentru a curăţa lacul de acumulare de la Bucecea şi au cerut un termen de 48 de ore dar am exclus această posibilitate, mai mult de 24 de ore nu se poate. Iar noi ne facem lucrările programate. Cel mai probabil oprirea generală va avea loc în noiembrie, când vom intra şi în post, să nu fie nunţi, exclus septembrie şi octombrie", a spus Albert Tănase.

Problema de care s-au plâns botoşănenii de fiecare dată când au fost opriri generale a fost reechilibrarea extrem de grea a sistemului. Chiar dacă furnizarea apei reîncepea de sâmbătă seară, de duminică seară, botoşănenii care locuiesc în zona înaltă a municipiului beneficiau de apă abia marţi sau chiar miercuri.

 

Spune-ne opinia ta