Botoșănenii vor autostradă. Sâmbătă, cel mai mare marș auto de protest din Moldova până la București!

Botoșănenii vor autostradă. Sâmbătă, cel mai mare marș auto de protest din Moldova până la București!

Sâmbătă, șoferi din Botoșani și din alte județe vor forma coloane de mașini care vor porni în cel mai mare marș auto, pentru a pune presiune pe autoritățile de la București să acorde prioritate proiectelor autostrăzii A8, Iași – Târgu Mureș.

Organizatorii se așteaptă să participe sute de mașini din mai multe județe, inclusiv din Mureș sau Brăila. Organizatorii spun că numărul acestora ar putea trece de 1.000 de vehicule.

Marșul va avea loc pe 19 mai, iar organizatorii au pus la dispoziția celor interesați detalii privind locurile de joncțiune ale coloanelor de mașini pe pagini de socializare. Principalul loc de întâlnire este Tișița, sâmbătă, 19 mai, la ora 12.00. Inclusiv motocicliști și-au anunțat prezența la protest. În ultimele săptămâni, organizatorii au popularizat intens acțiunea, atât în mediul online, cât offline, pe teren, cu pliante și fluturași în mai multe orașe din regiune. Din informațiile apix.ro, coloanele auto și moto vor fi așteptate la București de un număr semnificativ de șoferi care susțin inițiativa.

„Protestul își propune să forțeze Guvernul, Ministerul Transporturilor și CNAIR/CNIR să pună în practică Masterplanul General de Transport al Românei, asumat și semnat, cu termene clare și deja de mult depășite, pentru construirea AUTOSTRĂZII CĂTRE EUROPA – autostrada A8, Iasi-Tg. Mureș și a autostrăzii NORD-SUD A7,pe ruta Ploiești-Suceava”, se arată în manifestul protestatarilor.

În opinia acestora, cea mai importantă autostradă este cea care va lega Moldova de Transilvania, proiect ce va duce la dezvoltarea regiunii de nord-est și la o reducere a decalajelor între zonele țării, Moldova fiind în mod clar defavorizată în ultimii aproape 30 de ani, de după Revoluție.

„Autostrada A8 Iași-Tg Mureș este de importanță vitală pentru regiunea Moldovei, urmând să facă legătura cu Europa, și să permită investițiilor străine să treacă munții Carpați și mărfurilor din Moldova să ajungă mai rapid pe piața europeană. Unde suntem acum? Nepăsarea, prostia și incompetența autorităților fac ca, deși s-a pornit un studiu de fezabilitate pentru A8 încă de acum 11 ani, lucrurile să stea, în anul Centenarului, fix ca acum 11 ani. Nu s-a mai mișcat absolut nimic! Dar nimic!”, spun organizatorii.

Detalii despre organizatori pot fi consultate pe site-urile Moldova vrea autostradă și Împreună pentru A8.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
184

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
36

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
292

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...