În luna februarie, direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor au efectuat 9.355 de controale unităţilor din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în fabricarea produselor de morărit, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, precum şi unităţi de depozitare.
Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate şi prelucrate, precum spaţiile de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, dar şi condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.
La nivelul județului Botoșani, neconformităţile sancţionate au fost în etichetare necorespunzătoare, desfăşurarea activităţii în spaţii neaprobate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, nerespectarea normelor de igienă şi de depozitare, valoarea sancțiunilor acordate ajungând la 31.200 de lei.