Bani repartizați primăriilor din județ. Cât s-a primit pentru drumuri!

Bani repartizați primăriilor din județ. Cât s-a primit pentru drumuri!

Consiliul Județean va repartiza, în ședință extraordinară, în data de 28 februarie, banii primiți de la Guvern pentru unitățile administrativ-teritoriale din județul Botoșani.

Înainte de a se face această repartizare, primarii vor fi chemați, luni, la o consultare publică pe marginea sumelor primite pentru reparații la drumurile județene și comunale.

Județului Botoșani i-a fost repartizată suma de 12,5 milioane lei pentru întreținere și reparații drumuri. De la primării a fost solicitată și situația cu arieratele, însă unele nu au solicitat fonduri pe motiv că nu au datorii, un exemplu fiind Primăria Coțușca.

Suma trebuie să o împărțim pe UAT-uri și pentru Consiliul Județean. Așteptăm de la Finanțe și situația arieratelor primăriilor din județul Botoșani. Nu sunt multe. Sunt câteva primării care nu au solicitat bani, spunând că nu au nevoie de bani. Primăria Botoșani și Primăria Dorohoi au solicitat fonduri”, a spus Costică Macaleți.

Președintele Consiliului Județean mai spune că banii vor fi împărțiți conform unei formule și nu politic.  Deși bugetul pentru drumuri este mai mare decât cel de anul trecut, șeful CJ a precizat că este insuficient pentru starea în care se prezintă drumurile de pe raza județului Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta