50 de copii din Botoșani, „îngrămădiți” într-o sală de clasă în plin sezon al virozelor. „Azi îi duci, mâine se întorc acasă răciți” (foto, video)

Mai mult decât atât, și o creșă din Botoșani este ținută sub cheie, deși inaugurarea a avut loc cu ceva timp în urmă.

50 de copii din Botoșani, „îngrămădiți” într-o sală de clasă în plin sezon al virozelor. „Azi îi duci, mâine se întorc acasă răciți” (foto, video)

Zeci de copii de la o Grădiniță din Botoșani ar sta „îngrămădiți” într-o sală de clasă destinată unui număr maxim de 20 de preșcolari. Este vorba despre Grădinița nr. 22 din municipiul reședință de județ, care se află într-un proces de reabilitare.

Grădinița cu Program Prelungit nr. 22 este amplasată în cartierul Parcul Tineretului.

Afirmațiile conform cărora 50 de copii ar sta „îngrămădiți” într-o sală de clasă au fost făcute de către Raluca Curelariu, consilier local din partea USR, în cadrul ședinței de Consiliul Local de săptămâna trecută. Pentru că primarul a lipsit de la ședință, fiind plecat în delegație la acel moment, Raluca Curelariu a solicitat un răspuns în scris despre situația de la Grădinița nr. 22 cu privire la finalizarea lucrărilor.

„Vreau să știu ce se întâmplă cu Grădinița nr. 22, părinții din zonă sunt disperați. De la atâtea luni de la începerea anului școlar, încă avem grupe care sunt îngrămădite câte două. Adică avem 50 de copii într-o sală de clasă destinată pentru 20 de preșcolari. Suntem în plin sezon al virozelor și efectiv nu își mai pot duce copiii la grădiniță, pentru că îi duci azi și mâine se întorc acasă răciți”, a declarat Raluca Curelariu, consilier local din partea USR.

Primarul susține că lucrările de reabilitare au fost finalizate

După cele semnalate de consilierul USR, reporterii Știri.Botoșani.Ro i-au solicitat edilului municipiului Botoșani un punct de vedere cu privire la situația de la Grădinița nr. 22.

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, susține că lucrările de modernizare a Grădiniței nr. 22 au fost finalizate, doar că așteaptă notificarea constructorului cu privire la acest aspect.

„Lucrările necesare modernizării Grădiniței nr. 22 au fost finalizate. În acest moment suntem în faza în care se livrează ultimile echipamente de joacă pentru copii. Așteptăm notificarea constructorului privind finalizarea lucrării, pentru a demara procedurile de convocare a Comisiei de recepție”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

De asemenea, primarul a motivat că prichindeii au fost relocați către altă unitate de învățământ timp în care se desfășoară lucrări de modernizare.

„La acest obiectiv de investiții au avut loc ample lucrări de renovare, modernizare și dotare, care nu mai puteau fi amânate și pentru care a fost necesară închiderea grădiniței și relocarea preșcolarilor la altă unitate de învățământ. Pe termen lung, atât actualii cât și viitorii preșcolari înscriși la această grădiniță, însoțiți de cadrele didactice, vor avea parte de cele mai bune, sigure și moderne condiții în desfășurarea actului educațional. Nu în ultimul rând, părinții vor fi cei mai mulțumiți să-și știe copiii că petrec timp îndenlungat într-un mediu sănătos și sigur din toate punctele de vedere”, a completat primarul Cosmin Andrei.

În realitate, lucrurile stau cu totul diferit

Manuela Elena Ursache, directoarea unității de învățământ, a refuzat să ofere reporterilor declarații oficiale fără aprobarea șefilor ei, adică Primăria Municipiului Botoșani și Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

Cu toate acestea, în realitate lucrările de reabilitare a unității de învățământ nu sunt finalizate. Sunt grupe sau chiar birouri care încă sunt în șantier, motiv pentru care într-o grupă își desfășoară activitatea mai mulți copii decât are capacitatea acea sală.

Însă, directoarea s-a limitat la a spune că nu a primit reclamații sau plângeri de la părinții copiilor, contrazicând-o astfel pe Raluca Curelariu, care a declarat în ședința de CL că părinții ar fi revoltați de ce se întâmplă acolo.

Creșă inaugurată în 2023 și ținută în așteptare

Mai mult decât atât, Raluca Curelariu vrea să știe și ce se întâmplă cu Creșa din cartierul ANL Cișmea, inaugurată în luna decembrie a anului 2023.

Deși au trecut aproximativ două luni de la inaugurare, iar municipalitatea afirma cu tărie că la începutul anului 2024 copiii vor putea să își desfășoare activitatea acolo, acest lucru nu s-a concretizat.

„Mai departe, aș vrea să înțeleg cum se face că, din decembrie, a avut loc inaugurarea creșei, părinții susțin că încă nu este utilizabilă. La fel, vreau un răspuns în scris ce se întâmplă cu creșa și când o dăm în folosință sau așteptăm să tăiem panglici în septembrie?”, a declarat Raluca Curelariu în cadrul ședinței de Consiliul Local.


Și despre situația Creșei „Happy” din cartierul ANL Cișmea, directoarea a refuzat să ofere prea multe detalii, rezumându-se la faptul că încă nu au primit ordinul Ministerului Educației de funcționare, dar nici avizele de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) și nici de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA).

În plus, este în sarcina Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) să aloce cadre didactice pentru creșa respectivă.

Creșa „Happy” din cartierul ANL Cișmea este arondată Grădiniței cu Program Prelungit nr. 22 din cartierul Parcul Tineretului.












 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

astăzi, 10:17
602

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
5077

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1287

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...