Eugen Țurcanu demis de la conducerea Direcției de Sport și Agrement din Botoșani!

Ordinul de demitere a fost semnat de primarul municipiului Botoșani, Cosmin Ionuț Andrei.

Eugen Țurcanu demis de la conducerea Direcției de Sport și Agrement din Botoșani!

Eugen Țurcanu a fost demis din funcția de director a Direcției de Sport și Agrement (DSA) din Botoșani. Dispoziția de demitere a fost semnată în cursul zilei de luni de primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, și trimisă liberalului Eugen Țurcanu în cursul zilei de marți.

Potrivit dispoziției, demiterea este cea mai aspră sancțiune disciplinară care poate fi aplicată. Eugen Țurcanu a fost astfel sancționat pentru „nerespectarea atributiilor de serviciu care se referă la organizarea, coordonarea si controlul activitătilor institutiei pe care o conduce, manifestând neglijență în serviciu și un management defectuos prin funcționarea în Zona de Agrement situată în Parcul „Mihai Eminescu” din Municipiul Botoșani, aflată în administrarea Direcției pentru Sport și Agrement Botoșani, a unui trenuleț acționat electric și mecanic și 2 mini carusele acționate electric și mecanic care nu au fost supuse regimului de autorizare și de verificare tehnică, potrivit prevederilor Legii nr. 64/2008 privind functionarea în condiții de sigurantă a instalațiilor sub presiune, instalațiilor de ridicat și a aparatelor consumatoare de combustibil.”

În dispoziție se mai arată că, Eugen Țurcanu ar fi săvârșit mai multe abateri în calitatea sa de director a Direcției de Sport și Agrement (DSA), direcție aflată în subordinea Primăriei Municipiului Botoșani.

Astfel, mai multe plângeri din partea angajaților, dar și a altor entități, ar fi ajuns la Primăria Botoșani. Comisia de Disciplină a constatat că liberalul a manifestat neglijență în serviciu, respectiv management defectuos în ceea ce privește îndeplinirea atribuțiilor ce îi revin din calitatea de director a Direcției de Sport și Agrement.

Eugen Țurcanu poate contesta decizia de sancționare disciplinară cu desfacerea contractului de muncă în termen de 30 de zile de la emiterea ordinului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

astăzi, 20:15
47

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

astăzi, 19:33
73

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

astăzi, 19:14
74

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...