Creșă „Happy” inaugurată într-un cartier din municipiul Botoșani (foto, video)

Valoarea totală a investiției se ridică la 4,4 milioane de lei, bani alocați prin fonduri europene și bugetul Consiliului Local.

Creșă „Happy” inaugurată într-un cartier din municipiul Botoșani (foto, video)

O nouă creșă a fost inaugurată într-un cartier din municipiul Botoșani. Este vorba despre Creșa „Happy”, amplasată în cartierul ANL Cișmea și care este arondată Grădiniței cu Program Prelungit nr. 22.

Este a doua creșă din municipiul reședință de județ, pe lângă cea municipală de pe Aleea Nucului.

Creșa „Happy” dispune de 41 de locuri împărțite pe trei grupe, iar fiecare grupă va fi supravegheată permanent de doi adulți. Pentru fiecare grupă vor fi câte două educatoare.

Avem asistentă medicală, personal nedidactic și didactic auxiliar, adică doamne îngrijitoare și infirmiere pentru aceste grupe. Sperăm ca de la începutul lunii ianuarie să putem angaja personal didactic și să putem începe activitatea în creșă”, a declarat Emanuela Elena Urasche, directorul unității de învățământ.

Momentan a fost realizată o listă de așteptare, care depășește capacitatea de 41 de locuri și va fi făcută ulterior o selecție a dosarelor copiilor.

„Odată cu acreditarea pe care o așteptăm, probabil săptămâna viitoare, vom putea primii copiii. Înscrierile s-au făcut, există o listă de așteptare. Sunt foarte multe solicitări. Spațiul este făcut la cele mai înalte standarde. Au fost realizate trotuare, spații verzi și dotări realizate cu finanțare europeană”, a declarat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Mai mult decât atât, clădirea dispune și de panouri fotovoltaice, dar și de un sistem de iluminat natural. Pe lângă grupurile sanitare obișnuite a fost realizată o toaletă destinată persoanelor cu dizabilități.

De asemenea, micuții se vor putea bucura și de un spațiu de joacă în perioadele cu vreme favorabilă.

Firma care a realizat construcția creșei este cea care se ocupă și de clădirea emblematică a municipiului Botoșani, mai exact de Teatrul „Mihai Eminescu”. Este vorba despre societatea D&D Construct S.R.L. Valoarea totală a investiției este de 4,4 milioane de lei, din această sumă 1,4 milioane lei fiind din fonduri europene și 2,9 din fondurile Consiliului Local.

În plus, edilul municipiului Botoșani a anunțat că vor mai fi construite încă două creșe, una pe Șoseaua Iașului și una pe strada Pod de Piatră.

La fiecare început de an întâmpinam probleme cu părinții care nu reușeau să își înscrie copii la creșă. Avem o creșă municipală, o știe toată lumea, este cea de pe Aleea Nucului. Pe lângă acea creșă era evident că trebuie să mai construim edificii cu locuri suplimentare în Botoșani. Drept dovadă vom mai avea încă trei creșe. Aceasta pe care v-am prezentat-o astăzi și încă două creșe pentru care am semnat contracte de finanțare și vor fi construite. Există pentru cea de pe Șoseaua Iașului câștigător și suntem în faza de proiectare, după vom intra cu execuția”, a completat primarul Cosmin Andrei.

 

 




















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
919

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1349

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
607

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...