Persoanele fără adăpost din Botoșani refuză ajutorul autorităților!

În sezonul rece monitorizarea persoanelor fără adăpost reprezintă o prioritate a municipalității care le asigură cazare într-un centru social de urgență.

Persoanele fără adăpost din Botoșani refuză ajutorul autorităților!

   Sursa: Facebook/Asociația Happy

 

 

Prin urmare încă din luna octombrie, ca urmare a unei acțiuni inițiate de polițiștii locali, au fost identificate 26 de persoane care locuiesc pe străzi și cărora li s-a comunicat că municipalitatea   le asigură cazare în Centrul Social de Urgență situat pe Aleea Nucului, nr.8 din Botoșani.

La această dată, în Centrul Social de Urgență sunt cazate 28 de persoane, respectiv 24 de bărbați și 4 femei.

În ciuda insistențelor polițiștilor locali, unele dintre persoanele care dorm în adăposturi improvizate au refuzat să meargă la Centrul Social de Urgență. Este și cazul unei persoane care și-a improvizat un loc pentru dormit pe rampa de aprovizionare a unui magazin din zona centrală a municipiului. ”Având în vedere temperaturile scăzute, s-a procedat la legitimarea acesteia, fiind informată cu privire la posibilitatea de a fi solicitat sprijinul UPU pentru control medical și ulterior cazare la Centrul Social de Urgență. La momentul verificărilor a refuzat sprijinul, menționând că se va prezenta personal, în ziua următoare, la acest centru”, a transmis conducerea Poliției Locale.

Potrivit Legii asistenţei sociale, autorităţile administraţiei publice locale au responsabilitatea înfiinţării, organizării şi administrării serviciilor sociale pentru persoanele fără adăpost.

„În Centrul Social de Urgență sunt asigurate condiții normale de trai pentru persoanele care, din diferite motive, au ajuns să doarmă în adăposturi improvizate. Important este ca aceste persoane să accepte ajutorul nostru. În Centrul Social de Urgență trebuie respectate câteva reguli, dar consider că este în avantajul persoanelor fără adăpost să se conformeze, decât să-și pună viața în pericol alegând să trăiască în continuare pe străzi”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Centrul Social de Urgență este structură a Direcției de Asistență Socială Botoșani, se află pe Aleea Nucului nr. 8 și are o capacitate de cazare de 40 de locuri. La această dată, în Centrul Social de Urgență sunt cazate 28 de persoane, respectiv 24 de bărbați și 4 femei.

”Pentru persoanele care ajung în Centrul Social de Urgență se asigură: cazare şi hrană, asistenţă şi consiliere psihologică, asistenţă medicală şi consiliere pentru promovarea sănătăţii şi educaţiei sanitare individuale, sprijin pentru obţinerea actului de identitate şi a vizei de flotant pe Centrul Social de Urgenţă Botoşani, înscriere în evidenţele Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Botoşani. Totodată, se  fac demersurile necesare pentru ca aceste persoane să obțină venitul minim de incluziune și statutul de asigurat medical”, transmit reprezentanții Centrului Social de Urgență.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
232

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
297

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
681

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...