Zeci de pietoni sanctionati de politistii botosaneni!

Zeci de pietoni sanctionati de politistii botosaneni!
Întrucât traversarea neregulamentară a drumurilor publice de către pietoni reprezintă una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor de circulaţie grave, acţiunile preventive organizate cu privire la această categorie de participanţi la trafic continuă să reprezinte o prioritate pentru poliţiştii rutieri.

În acest context, miercuri, 11 ianuarie a.c., în oraşele şi municipiile din judeţul Botoșani, poliţiştii rutieri au acționat îndeosebi pentru depistarea şi sancţionarea pietonilor care nu respectă regulile privind traversarea şi utilizarea părţii carosabile, informeaza IPJ Botosani.

În urma activităţilor desfăşurate în trafic, au fost aplicate 130 sancțiuni contravenţionale pentru abateri de la normele circulaţiei pe drumurile publice, 87 dintre persoanele sancţionate fiind pietoni depistaţi în timp ce traversau drumul public în mod neregulamentar, prin locuri nepermise sau fără a se asigura.

Astfel de acţiuni vor continua să fie organizate săptămânal, în scopul reducerii riscului victimizării pietonilor prin accidente rutiere.

De asemenea, POLIŢIA RUTIERĂ RECOMANDĂ PIETONILOR:

•Să traverseze străzile numai pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor "Trecere pentru pietoni", iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde!

•Să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă!

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
35

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
25

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...

Credincioșii dorohoieni, pelerini în Sâmbăta lui Lazăr (Foto)

astăzi, 16:52
52

Cu multă bucurie, preoții și credincioșii din orașul Dorohoi și din împrejurimi au participat mai întâi la Vecernia Intrării Domnului în Ierusalim.După slujba Vecer...