Seful de la Urgente de la Universitar, numit in locul lui Raed Arafat

Seful Unitatii de primiri Urgente, de la Spitalul Universitar, Andrei Georgescu, a preluat postul de subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii, ramas liber dupa demisia lui Raed Arafat.

Andrei Georgescu a acceptat numirea dupa ce a fost la Palatul Victoria si a discutat cu premierul Emil Boc propunerea care i s-a facut, anunta Antena 3.

Dupa discutia de la Guvern, Georgescu a anuntat ca SMURD-ul nu va fi desfiintat.

"SMURD-ul nu va desfiintat niciodata, va fi imbunatatit si va fi un fanion al Romaniei in medicina de urgenta. Cred ca domnul Arafat s-a grabit cu demisia. Nu stiu care au fost premisele, dar consider ca s-a pripit. Eu am acceptat functia, nu stiu inca daca s-a semnat numirea. M-am inhamat la aceasta provocare", a declarat Georgescu, la Realitatea Tv.

La aceasta intalnire a participat si Tudor Ciuhodaru, proaspat numit in functia de consilier onorific al ministrului Sanatatii, Ritli Ladislau.

"Am fost numit consilier onorific al ministrului Sanattatii si mandatat sa fac o echipa ca sa discute pe marginea Legii Sanatatii. De aceea am nevoie de o echipa de profesionisti, doctorul Georgescu este unul dintre cei mai mari profesionisti din Romania.

Sper ca atunci ca atunci cand aceasta lege va ajunge in dezbaterea Parlamentului vom fi contribuit cu totii la ea. Domnul Vasile Cepoi, directorul DSP Iasi, este colegul meu de la Iasi si este propunerea mea sa ocupe functia de secretar de stat, sa se alature acestei echipe. Eu vreau sa mai vina si alti oameni in aceasta echipa", a declarat Ciuhodaru, scrie ziare.com.

Subsecretarul de stat de la Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, si-a prezentat marti demisia din functie. Acesta si-a dat demisia dupa o controversa pe care a avut-o cu presedintele Traian Basescu pe marginea proiectului de Lege a Sanatatii.

Arafat a sustinut o conferinta de presa, marti, in care si-a explicat decizia de a demisiona si a explicat care sunt problemele din noul proiect de Lege a Sanatatii.

El a acuzat faptul ca acest act normativ va distruge ce s-a reusit in domeniul medicinei de urgenta, din cauza faptului ca deschiderea sistemului la competitie va aduce o scadere a calitatii si va dauna intereselor pacientilor. In opinia sa, asta inseamna ca va disparea orice control asupra sistemului.

"Dintr-un sistem integrat (...) ajungem la un sistem in care va intra factorul comercial, interesul comercial. O sa devina sistemul vulnerabil. Cand ai interese comerciale si firme concurente, nu mai poti vorbi de un sistem integrat, e un sistem dezintegrat care se va dezvolta in 2-3-4 ani", a afirmat acesta.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sfântul Sinod l-a caterisit pe fostul episcop al Hușilor, Corneliu Onilă

astăzi, 15:11

În zilele de marți și miercuri, 1-2 iulie 2025, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s-a d...

Cristina Ciobănașu și fericirea de acasă: ”Nu am vrut să plec de aici fără să vă las poze cu ai mei!” (Foto)

astăzi, 13:27

E perioada vacanței și, între proiecte de televiziune, frumoasa și carismatica actriță Cristina Ciobănașu a reușit să facă și un drum acasă, la Vorona, pentru a-și vizita părinții...

Cine sunt cele 16 femei cu viață sfântă, canonizate de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române!

astăzi, 12:58

Şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a avut loc marţi, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub preşedinţia Preafe...