URANIA prezintă horoscopul săptămânii 23 - 30 iulie

URANIA prezintă horoscopul săptămânii 23 - 30 iulie
BERBEC

Pentru cei născuţi în zodia Berbecului, săptămâna viitoare este una importantă, aduce schimbări deosebite pentru mai multe planuri. În principal, este vorba de parteneriat, care a fost săptămâna trecută deja pus într-o anume paranteză, într-o ecuaţie complicată. Acum se adăugă şi planeta Marte, care intrată în Balanţă, dinamitează relaţiile parteneriale. Toate înţelegerile sau echilibrul conjugal ori afacerile sunt supuse stresului, conflictelor, neputinţelor, interdicţiilor, avertismentelor, sau putem spune, de ce nu, şicanelor şi sabotajelor.

Capcane şi iniţiative riscante

Nu ştiu cine pe cine sabotează pentru că, în egală măsură, greşesc şi Berbecii şi îşi pun singuri capcane apoi cad în ele şi se vaită. Alteori dau dovadă de credulitate şi cad în capcanele altora. Fiecare aspect astral contribuie la un uriaş stres cotidian. Berbecii sunt nemulţumiţi, trăiesc periculos, au iniţiative riscante, alteori nu văd pericolul care se naşte în jurul lor, sau care se conturează dintr-o serie de relaţii parteneriale vicioase, cu oameni periculoşi, nedemni, sau care acţionează sub lege. Ziua de 30 iulie este una complicată şi tensionată, mai ales seara zilei de 30 iulie şi, apoi, ca o consecinţă sau ca o continuare firească şi întreagă şi a zilei de 31 iulie. Foarte multe dureri de cap la propriu şi la figurat. Complicaţii, nemulţumiri, certuri, stres, insomnie, iritare, incapacitate de şase linişti, de a se calma, de a gândi logic şi de a acţiona în consecinţă. Totul stă sub semnul unui impuls de moment şi de fiecare dată este vorba de o greşeală.

Efemeritate şi gesturi teatrale

Aş spune că aproape nimic din ceea ce se construieşte săptămâna viitoare nu este menit să dureze sau nu are un potenţial bun. Totul are un potenţial deja viciat. Fie este croit prost, fie proiectul e bun dar este aplicat într-un moment, într-un context, sau cu oameni, cu parteneri neindicaţi. La un moment dat, constată Berbecii înşişi toate aceste deficienţe, motiv din nou de enervare, de ceartă, de rupere a relaţiilor. Îi bântuie gândurile de plecare. Vor mai ales să facă gesturi spectaculoase, evenimente teatrale, să dea lovituri de graţie, în momentul cel mai nefast. Ei nu sunt în formă, mentalul lor este şubrezit şi nimic din ceea ce există în jurul lor ca o realitate nu este stabil.

Pericol de sancţiuni şi amenzi

Nefastă, nefericită, complicată şi periculoasă ori dezarmantă este Casa a 7-a pentru aceşti nativi şi dacă e vorba de procese. Lucrurile se dau peste cap într-un chip imposibil de ţinut în frâu şi lucrurile merg din rău în mai rău. Fie oamenii cu care se lucrează în postura de experţi sau avocaţi nu le dau sfaturile bune, îi părăsesc, au la rândul lor iniţiative proaste, nu sunt în stare să facă faţă, să fie la nivelul cerinţelor, al exigentelor sau al momentului. Se lăsă duşi de val, se lăsă păcăliţi, pactizează cu duşmanul, cu rivalul, foarte multe abuzuri se pot produce asupra acestor nativi. Pot să fie amendaţi, sancţionaţi, pedepsiţi, să suporte tot felul de consecinţe, nu neapărat ale conduitei lor, sau ale unor prestante carenţiale, ci datorită unor fantezii, unor mofturi, unor chefuri, unor impresii profund subiective şi greşite care se îndreaptă asupra lor ca un fel de ploaie cu pietre.

Din păcate, după cum vedeţi, anticiparea mea nu este bună deloc, în schimb este, din punct de vedere astrologic, vă asigur, onestă şi adecvată cu stresul astral pe care îl observ cu ochiul liber pe hartă. Nu pot să nu vă spun că săptămâna care vine este una complicată, nemulţumitoare, aducătoare de numeroase probleme cu instituţiile, cu oamenii care ne aplica legea sau cu imposibilitatea de a se armoniza cu legea şi cu instituţiile cu care trebuie să colaboreze în diferite posturi, direct sau indirect, prin intermediari, sau luând bărbăteşte valorile vieţii în piept.

Social şi fizic, sub presiune

Momentul este prost şi din punct de vedere social, este prost şi din punctul de vedere al imaginii. Săptămâna începe pe 24 iulie cu o Lună în Capricorn, care face cuadraturi cu Uranus şi Jupiter, apoi face cuadraturi cu Saturn, pentru că, ulterior, cu fiecare zi să se construiască şi să se reconstruiască o nouă dinamică a acestor tensiuni.

Totul culminează, aşa cum v-am spus, cu ziua de 31 iulie, care este una neplăcută, nefericită şi într-un plan al sănătăţii. Este clar că atât stres, atâta nervozitate, atâtea conflicte, atâta presiune morală pe nativii din Berbec nu pot decât să aibă la un loc consecinţe nefaste asupra sistemului nervos.

Mulţi vor face pusee de hipertensiune, vor avea senzaţia că văd prost, că nu-i mai ajută ochii, alţii vor avea senzaţia că nu-i mai ajută capul, pentru că procesele mentale vor fi viciate şi senzaţia concretă este de blocaj. Nu le vin foarte repede la îndemână cuvintele, ideile se rostogolesc într-un chip dizarmonic, inteligenţa lor patinează, răspunsurile lor sunt anapoda şi percepţiile lor sunt trunchiate. Atenţie, aşadar, să se abordeze un mod de viaţă cumpătat, care să menţină un echilibru fiziologic. Ar trebui, de asemenea, să se acorde o grijă deosebită tuturor aspectelor care ţin de alimentaţie, metabolism, nu neapărat corect în sensul acela antipatic ci mai ales protectiv. Fiecare îşi ştie organismul, slăbiciunile şi bolile, interdicţiile ridicate de medic sau o anume expresie a experienţei lor. Totul trebuie să-şi pună amprenta pe felul în care acţionează, muncesc, dorm, mănâncă, sau se îngrijesc. O cumpătare deosebită trebuie să se instaleze cu privire la alimentaţie, evident, fără excese, începând cu ziua de 29 iulie până pe 2 august.


TAUR


Foarte specială şi interesantă este săptămâna pentru nativii din zodia Taurului. Planetele în noua lor dispoziţie aduc şi noi impulsuri şi deschid noi orizonturi. Spre deosebire de zodia Berbecului, nativii din Taur o duc mult mai bine. Pentru ei tot ceea ce este stres este, de fapt, o provocare sau este o anume permisiune pentru a lucra, pentru a avea iniţiative, pentru a se emancipa, pentru a se afirma sau pentru a schimba repede şi profund o serie de lucruri proaste din existenţa lor sau care nu le conveneau.

Victorioşi din conflicte şi lăudaţi

Principalul aspect este legat de ziua de 26 iulie, de momentul de Lună Plină, care reprezintă pentru aceştia o axă importantă a existenţei lor. Cu Lună în Vărsător în Casa 10-a şi cu Soare în Casă a 4 aceşti nativi, chiar dacă au necazuri acasă, cu părinţii, sau cu toate problemele care vin dinspre familie şi aproape îi copleşesc au posibilitatea să iasă victorioşi într-un plan al muncii şi activităţii, al ipostazei sociale. Se anunţă un succes, o laudă, o chestiune de imagine, o virtute care se afişează, care este vădită şi care este comentata într-un chip pozitiv. Vor face dovada calităţilor de excepţie sau a unor calităţi şi îşi găsesc şi vocaţia şi terenul de exercitare în chipul cel mai bun, cel mai inteligent, cel mai frumos. Apoi, este vorba de zilele de 29 şi 30 iulie când pot să fie utili şi agreabili unuia sau mai multor prieteni.

Armonia afectivă lasă de dorit

Mai puţin armonioasă este relaţia din punct de vedere sentimental şi afectiv. Aici lucrurile sunt un pic mai clocotitoare şi un pic mai inegale. Provocaţi atât de mult pe muncă, meserie, societate, exterioritate, interioritatea suferă. Este un soi de grevă, ca şi cum ar trage obloanele, nu văd, nu aud, nu muncesc, nu discută, nu răspund la provocări. Pot să fie nişte însinguraţi sau nişte stresaţi din punct de vedere sentimental sau erotic, pentru că întreaga dispoziţie astrală, pe care n-o mai detaliez acum, este de natură să-i facă pe aceştia atenţi pe tot ceea ce înseamnă persoana lor de prim-plan; iar persoana lor de intimitate în secundariat să fie neglijată, dar nu atât neglijată în sensul că se produc lucruri grave, ci că îşi introduc nişte elemente de viaţă şi activitate, nişte criterii de reacţie care îi împing în afara acestei zone.

Sunt nemulţumiţi sau circumspecţi, sunt prudenţi sau mai acri, sunt critici sau indiferenţi cu iubitul sau iubita şi întregul plan afectiv, cum spuneam, este golit de anume surprize.

E rost de muncă

Foarte importantă şi foarte specială este casa Muncii, mai ales că intră şi planeta Marte aici. Au posibilitatea să muncească mult şi bine, au posibilitatea nu doar să fie harnici, zeloşi sau eficienţi, ci să fie memorabili şi remarcabili. Vor scoate la suprafaţă nebănuite talente, capacităţi şi calităţi ori virtuţi care şedeau latent în aşteptarea unui moment potrivit. Şi, iată că momentul vine. Vor sesiza, vor afla sau li se vor oferi, discret, tot felul de informaţii esenţiale şi necesare într-o conexiune cu munca.

Poate de aceea vor fi eficienţi, pentru că ştiu mai bine despre ce este vorba. Sunt chestiuni de discreţie, poate chiar de taină, de secret de serviciu, ori doar de secret uman. Dar, înţeleg mai bine unde, cum şi de ce s-au produs nişte elemente neplăcute în viaţa lor. Vor reuşi să le contracareze, vor reuşi să dea o nouă strălucire sau să dea o altă calitate tuturor iniţiativelor şi gesturilor care ţin de spor, de imagine exterioară şi de stabilitate într-un loc de muncă.

Disfuncţii trupeşti

Atenţie în mod special la ziua de 30 iulie, care le aduce acestor nativi şi oarecare disfuncţie trupească. Pe fondul acestor excese de zel sau acestui consum, se pot observa o serie de cedări ale trupului. Corpul oboseşte şi are nevoie de somn prelungit, apoi dureri de cap şi nervozitate, o anume îngândurare care vine dintr-o responsabilizare specială.

Cei născuţi în semnul Taurului, de obicei, sunt oameni care îşi asumă o răspundere sau mai multe, sau răspunderea tuturor, în aşa fel încât, la un moment dat, se simt copleşiţi. O astfel de stare de neputinţă sau de revoltă pe ideea că nu pot să facă faţă chiar la toate provocările se poate instala în ziua de 30, ulterior, în ziua de 31 iulie, cu nişte consecinţe, cum spuneam, asupra stării fizice.

Nu este vorba de boala ci de anume uzura trupească, de un exces pe care l-au făcut: nopţi nedormite, o muncă în cascadă, în asalt, puţin fără noimă. Este nevoie de prudenţă şi mai ales de odihnă, mai ales pe 30 şi 31 iulie.


GEMENI

Cei născuţi în semnul Gemenilor au parte de drumuri, de întâlniri, de dialoguri plăcute, interesante, utile sau eficiente. Se pot emancipa, se pot afirma într-o serie de sectoare de viaţă şi activitate care ţin întrucâtva de pedagogie, şcolaritate, examene, verificare, diplome şi certificate.

Viaţă casnică

Aceiaşi nativi au preocupări domestice, sunt interesaţi de problemele casnice, se implică în viaţa celor mai în vârstă din familie, rezolvându-le acestora chestiuni cotidiene. Registrul vieţii lor cunoaşte alte provocări şi alt nivel. În felul acesta se dinamizează casa a cincea care, pe de o parte, îi obligă pe cei care au copii să fie mult mai responsabili şi mai atenţi cu educaţia şi viaţa progeniturilor lor. Devin mai autoritari, devin mai grijulii, devin mai circumspecţi sau devin mult mai hotărâţi, schimbă foaia cum se zice, schimbă pedagogia, schimbă metodele, schimbă atitudinea şi îşi impun punctul de vedere într-un timp absolut necesar.

Probabil că uneori vor întâmpina reacţii destul de violente, nemulţumiri, certuri, proteste şi eschive ale copiilor care simt că lucrurile se schimbă şi nu în favoarea lor. Multe schimbări pot să apară odată cu sfârşitul săptămânii viitoare şi în plan afectiv. Multe reticenţe, nemulţumiri, o anume atitudine distantă faţă de partenerul de suflet. Îl observă, îl analizează, îl cataloghează şi nu o dată iau decizii categorice.

Prieteniile inutile se clatină

Nu vor ezita să iasă dintr-o relaţie scurtă şi fără explicaţii, părăsind un partener care, până nu demult, le dădea o oarecare satisfacţie. Sunt lezate şi relaţiile de prietenie, relaţiile sociale şi relaţiile de grup. Încep să devină foarte critici, foarte lucizi şi foarte atenţi ori foarte grijulii cu propria persoană şi când este vorba de grupurile de prieteni care au constatat că le mănâncă timpul sau nu reprezintă pentru ei maximum de satisfacţie. Îşi doresc altceva de la viaţa lor şi de la cei cu care schimba o vorbă sau cu care îşi petrec foarte mult timp.

Schimbarea de echipă în plan personal şi colectiv

Vor altceva. Vor alt statut social, alt nivel, altă strălucire şi chiar alt podium pe care să evolueze. Au senzaţia că aceia se ocupă de lucruri mărunte, că sunt insignifianţi, că îi trag în jos, că îi marginalizează social, cultural sau profesional. De aceea, Gemenii sunt acum într-o perioadă interesantă, în care se poate spune că există un cuvânt de ordine. Lucrurile, cum spuneam, nu se fac, însă, chiar atât de conflictual, chiar dacă se fac repede şi bine şi cu foarte multă atenţie pe propria persoană, poate chiar cu un egoism necesar. Nu sunt convulsive şi conflictuale. Ei nu încep să se certe cu toată lumea ci, pur şi simplu, se retrag discret.

O zi interesantă de succes, de bucurie sau de o anume ipostază strălucitoare, pe 29 şi 30 iulie. Pot să aibă parte de laudă, de cronici bune, de pilde exemplare sau să fie sprijiniţi de o serie de persoane care au rang şi funcţie. Momentul de lună plină se leagă pentru aceşti nativi de axa caselor trei şi nouă, adică cea a studiilor sau a afirmării din punct de vedere intelectual. Vor fi avantajaţi toţi cei care lucrează în domenii publice, în sectoare media sau care lucrează în politică, justiţie şi presa.


RAC

Semn cardinal. Nativii din zodia Racului trăiesc aceeaşi perioadă de stres ca şi fraţii lor Berbecii, Balanţele sau Capricornii. Sigur că pe case diferite, pe zone de viaţă şi activitate diferită decât ale celor născuţi celelalte trei semne ale crucii cardinale. Momentul de lună plină vine pentru aceşti nativi cu un stres bănesc deosebit. Sunt probleme acute legate de cheltuieli, investiţii sau administrare ori câştigare a banilor. Prima parte a săptămânii este legată de drumuri, călătorii, transferuri sau o serie de dialoguri şi contacte umane mai mult sau mai puţin stresante.

Griji şi responsabilităţi

Ultima parte a săptămânii aduce, însă, veşti neplăcute sau situaţii complicate, uneori chiar ghinioane, dacă este vorba de drumuri mai lungi sau mai scurte. Planeta Marte intră, în a doua parte a răstimpului pe care îl analizăm, în Balanţă, adică în casă a patra, şi începe să arunce tot felul de resposabilităţi şi griji faţă de familia sporită.

Unii se simt vinovaţi pentru că nu pot să facă faţă provocărilor sau nevoilor pe care cei apropiaţi le pretind. Alteori se simt vinovaţi că se dedică muncii şi sunt suprasolicitaţi într-un plan public în aşa fel încât se neglijează pe ei, neglijează familia, neglijează căsnicia. Perechea Marte-Saturn în Balanţă le dă tuturor nativilor din acest semn zodiacal o preocupare deosebită legată de părinţi, de familie, de gospodărie, patrimoniu, de bunuri şi de tot ceea ce ţine de o relaţie de familie mai simplă sau mai complexă în funcţie de viaţa fiecăruia în parte.

Zile grele pentru cei cu funcţii înalte

Încep să fie mult prea îngânduraţi, mult prea îngrijoraţi, mult prea stresaţi, din cauza responsabilităţilor sau a consecinţelor unei serii de decizii. Au senzaţia că numai pot gândi corect şi, la un moment dat, au trac, începe să li se facă frică să mai decidă, să mai semneze, să mai hotărască ca şi cum mintea lor intră în grevă. De fapt, este vorba de un blocaj al trupului şi al conştiinţei în faţa atâtor hărţuieli care vin din multiple părţi. Singura casă bună este cea legată de idealuri, de religie, de convingeri juridice sau de o anume relaţie specială cu elementele fundamentale ale tuturor domeniilor care ţin de imagine sau conştiinţă ori suflet adică religia, justiţia, psihologia, medicină ori filozofia.

Cine este avantajat

Sunt avantajaţi toţi cei care au o construcţie interioară echilibrată şi frumos mobilată din punct de vedere al lecturilor şi al experienţelor de viaţă. Zilele de 29 şi 30 iulie pot să fie în felul acesta aducătoare de premoniţii, de lămuriri, de trăiri frumoase interioare. Firi sensibile şi introvertite, nativii din zodia Racului vor simţi deseori, săptămâna viitoare, nevoia să se extragă din această forfotă a vieţii din fiecare zi, din această suprasolicitare continuă în tot felul de activităţi care să presupună izolare, însingurare, să rămână doar ei cu sine însuşi, să asculte muzică, să mediteze, să viseze, să scrie, să se plimbe, să se roage, să citească, să vadă un film sau să facă o serie de gesturi menite să le aducă un soi de alean, să le ostoiască trupul şi să le calmeze spiritul, ceea ce într-adevăr ar fi un lucru foarte bun.

Ceea ce trebuie să reţină este că întreaga configuraţie astrală, care se conturează în a doua parte a răstimpului pe care îl analizăm, adică începând cu 28 iulie încolo, este de natură să le marcheze, până la toamnă târziu, întreaga existenţă, ceea ce înseamnă că multe dintre elementele complicate care le grevează existenţa acum, în aceste zile, nu se armonizează cu trecerea timpului ci, dimpotrivă, se complică, se agravează sau se aprofundează.


LEU

Pentru nativii din zodia Leului, ziua de 26 iulie este importantă. E momentul de lună plină în care Luna în Vărsător le activează din plin casa parteneriatului. Sunt destul de multe probleme care se ridică acum, în această perioadă, în faţa Leilor. Sunt chestiuni de metodă, sunt chestiuni de principiu, dar sunt şi decizii de luat. Este momentul eficienţei, al iniţiativei, al determinării şi al răspunsului la provocări. Nu este deloc un moment al eschivei, al amânării, al aşteptării sau al indiferenţei şi acest lucru nativii din Leu îl simt, îşi dau seama că nu mai pot evita o serie de situaţii pe care, poate că din comoditate sau din oarecare frică, le-au marginalizat.

E vremea deciziilor clare

Acum trebuie să ia pieptiş, în faţă, o serie de situaţii, să ia contact cu ele, să le analizeze, să le cântărească şi să decidă. Este un moment în care vor cheltui bani, se vor ocupa de o serie de probleme personale care presupun nu atât investiţie cât tot felul de taxe sau de plăţi pe care trebuie să le facă pentru a intra în normalitate, pentru a reglementa ceva în neregulă în viaţa lor, sau pentru a pune la punct o chestiune personală. Sfârşitul săptămânii le aduce acestor nativi un exces de vibraţie de tip foc. Este vorba de Lună, Uranus şi Jupiter în Berbec, ceea ce înseamnă pentru aceste persoane un plus de energie şi de provocare. Din fericire, vine pe o casă armonică ce ţine de conştiinţă şi educaţie şi învăţătură. Pot să înveţe sau să ia act de o serie de informaţii nativii de toate vârstele, de toate categoriile şi, mai ales, de toate tipurile de pregătire profesională. Pot să afle ceva nou, pot să citească, pot să se perfecţioneze, pot să ia parte la tot felul de cursuri de iniţiere, de pregătire, de perfecţionare, pot să desfăşoare o serie de activităţi în paralel cu munca lor de fiecare zi în vederea unei multiplicări a experienţei, în vederea unei diversificări a aptitudinilor lor. Vor face faţă cu brio tuturor acestor situaţii în care este nevoie să se mobilizeze mai ales din punct de vedere intelectual.

Dorinţă de afirmare

Se poate vorbi de o întoarcere la sursă, de o revenire la o etapă a tinereţii, un fel de a o lua de la capăt studenţeşte. Se mai poate observa, pe cerul astral al acestor persoane, naşterea unei ambiţii, a unei dorinţe de afirmare inedită, o anume dorinţă şi determinare interioară puternică de a-şi schimba viaţa, de a se afirma sau de a corecta ceva din percepţia imaginii lor publice.

Doresc să fie văzuţi într-o altă lumină, să fie mai bine înţeleşi şi implicit altfel apreciat. Mercur în Fecioară le dă foarte multă cumpătare, atât materială cât şi energetică. Încep să se îngrijească şi de propria persoană, încep să fie atenţi la o serie de aspecte care nu sunt neapărat medicale, ci ţin de igienă, dietă şi o conduită înţeleaptă.

Apoi, sunt atenţi cu tot ceea ce presupune educaţie, maniere, rigoare sau un fel de exprimare publică, mai îngrijită, mai atentă, mai performanţă, mai rafinată.

De aceea, zilele de 29 şi 30 iulie pot să se asocieze, în viaţa acestor nativi, cu o serie de evenimente frumoase, fericite, plăcute, o serie de iniţiative inspirate cum ar fi să viziteze, să frecventeze lăcaşuri de cultură, să fie prezenţi la o serie de manifestări culturale şi artistice, să citească sau să ceară sfatul unor experţi, unor cunoscători, unor avizaţi, cu privire la felul în care se îmbracă, cu privire la gustul lor sau cu privire la felul în care arata casa lor.


FECIOARĂ


Pentru cei născuţi în zodia Fecioarei, săptămâna viitoare este bună pentru că Mercur intră chiar în propria lor zodie. Intrată într-un semn pe care îl guvernează, Mercur este puternic şi le da acestor nativi o forţă mentală şi o capacitate de comunicare, n-aş spune neobişnuită, dar excelentă. Spun că nu este neobişnuită pentru că, o dată pe an, Mercur traversează zodia Fecioarei. Deci nu ţine de o anume raritate astronomică sau astrologică acest tranzit. Apoi, întreaga săptămână vor avea parte de prezenţa planetei Venus în sectorul lor natal, deci continuă să fie în formă fizică bună, poate chiar şi în formă mentală bună. Marte rămâne, până pe 28 iulie, în acelaşi semn al lor zodiacal, deci au destul de multă susţinere, mai multă vibraţie, au energie şi capacitate de a se juca cu lejeritate într-un plan al activităţilor mici, modeste, obişnuite, banale sau cotidiene. Marte trece apoi în Balanţă şi, alături de Saturn, le activează, ba chiar le suprasolicită casa banilor.

Efort de a face bani

Efortul de a face bani, de a depăşi un stres financiar este mare. Aş spune că aproape nu există nativ din zodia Fecioarei care să nu aibă o chestiune bănească de rezolvat. O datorie de achitat, un ban de câştigat, un beneficiu de obţinut, de a intra în posesia unei sume de bani care li se cuvine prin plăţi amânate sau neefectuate la timpul lor. Problema materială începe să devină stresantă pentru cei care au datorii foarte mari, relaţii mai proaste cu băncile, ori cu creditorii. Sunt, totuşi, 4 planete în opoziţie pe axa Berbec Balanţă, pe Casa banilor din munca proprie şi a banilor în relaţiile cu ceilalţi, cu parteneri sau cu terţi. De aceea, stresul financiar care se instalează în această perioadă nici nu va dispărea cu una cu două. Chiar dacă Uranus la un moment dat în săptămânile următoare, la jumătatea lunii august, va reveni mişcarea lui retrogradă în zodia Peştilor şi, la un moment dat, chiar şi Planeta Jupiter va reveni în zodia Peştilor.

Moment de respiro

Nu va fi decât o pauză, o amânare, sau un abandon al chestiunilor fundamentale. Vor avea de luptat câteva săptămâni pentru a aşterne oarecare normalitate în viaţa lor financiar. Apoi va fi un blocaj, o amânare, o întârziere, cum spuneam, până în primăvara lui 2011. În primăvara lui 2011, tot ceea ce trăiesc în această săptămână şi până la jumătatea lunii august se va reedita şi vor trăi copie la indigo aceleaşi experienţe, aceleaşi situaţii cu aceleaşi instituţii, cu aceeaşi oameni, pe aceleaşi probleme, în acelaşi context. Ba, îndrăznesc să spun, jumate glumind, jumate serios, fiind vorba chiar de aceleaşi sume de bani. Aşadar, nu vă lăsaţi păcăliţi de faptul că ceea ce acum este stres şi forfota, suprasolicitare şi motiv de îngândurare, la un moment dat va dispărea, pentru că nu dispare cu totul, nu se evaporă.

Pur şi simplu dispare din unghiul dumneavoastră de percepţie. Dar va reveni în acest unghi de percepţie la fel de puternic şi la fel de grevant ca şi acum.

Atenţie la avertismente

De aceea este bine să luaţi în serios toate avertismentele, să trataţi cu maximă seriozitate toate problemele care se nasc acum pentru că, odată repuse pe tapet, în 2011, ele se asociază cu complicaţii mai mari, cu suferinţă, cu nedreptate, cu abuzuri, cu mărirea sumei pentru care este pusă acum pe tapet o discuţie, sau cu tot felul de alte suprataxări, care sunt total neindicate.

Stres cardiac şi uzură nervoasă

Momentul de Lună Plină este legat de sănătate şi le aduce acestor nativi stres cardiac, uzura nervoasă, insomnie, agitaţie, instabilitate psihomotorie. Vor multe, pot puţine, renunţa la o serie de lucruri pentru că, într-un limbaj mai puţin elegant, cum se zice, nu au stare. Se apucă de şapte lucruri odată, nu termină nimic din ceea ce au început, doresc să fie eficienţi şi, uneori, reuşesc, nu întotdeauna.

Sunt secvenţe ale câte unei zile în care reuşesc câte două, trei ore să rezolve foarte multe lucruri, cu metoda şi răbdare. După care se dau peste cap, se enervează, se însingurează, se stresează şi nu mai sunt în stare să facă acel efor, de concentrare, de memorizare sau de atenţie. De aceea lucrurile sunt inegale, din acest punct de vedere. Mentalul lor le joacă feste şi ziua sunt obosiţi şi somnolenţi, iar noaptea sunt agitaţi şi insomniaci.

De aceea, ziua de 26 iulie este un apogeu al acestui moment de stres, şi este bine să-şi corijeze întreaga conduita şi să-şi regleze modul de viaţă, să-şi distribuie volumul de muncă, forţa şi implicarea, în aşa fel încât, începând cu după-amiaza zilei de 25 iulie până în seara zilei de 27 iulie să reuşească performanta să se odihnească, să aibă parte de un strop de tihnă, să mănânce uşor, comod, încet şi bine, fără nervi, fără ceartă. Este o chestiune mai mult de metoda şi de atitudine faţă de nervozitatea care îi marchează întreaga săptămână.


BALANŢA

Pentru nativii din zodia Balanţei, ziua de 30 iulie capătă o semnificaţie deosebită, pentru că Marte intră în sectorul lor natal. Nu este o poziţie bună pentru Planeta Marte. În schimb, este o poziţie bună pentru nativii din semnul Balanţei. Capătă destul de multă determinare, voinţă şi ambiţia este pusă la încercare. Chiar dacă poziţia nu este bună din punctul de vedere al relaţiei zodie-planetă, este bună din punctul de vedere al susţinerii pe care planeta Marte o dă acestor nativi.

Complicaţii şi inedit

De aceea, momentul care începe odată cu ziua de 30 iulie pentru aceşti nativi nu este fundamental prost. În schimb, este fundamental complicat şi odată cu ziua de 30 iulie încep să se instaleze în viaţa acestor nativi o serie de realităţi pe care nu le-au mai trăit, sau pe care le-au intuit, le-au adulmecat, dar acum ele se materializează, se concretizează şi sunt obligaţi să ţină cont de ele. Ziua de 30 iulie este o zi karmică, cu Saturn şi Martie în conjuncţie la 0 grade fiecare dintre ele, Balanţa în opoziţie cu Uranus la 0 grade Berbec. Apoi, încetul cu încetul, vor primi, asemeni celor născuţi în Berbec şi Rac, tot felul de disfuncţii sau de dizarmonii, una dintre ele vă este deja cunoscută, pentru că am tot vorbit despre ea, este cuadratura între Pluton, la trei grade Capricon, şi Jupiter la trei grade Berbec, ceea ce înseamnă că au de-a face cu ipostaza pe care întrucâtva au mai trăit-o, dar acum, dacă nu au apucat să o vadă bine la faţă, o vor vedea.

Este vorba de o zdruncinare profundă din temelii a relaţiilor matrimoniale, conjugale, parteneriale sau asociative din toate punctele de vedere. Fiecare dintre aceşti nativi va trăi această criză care va începe să fie resimţită odată cu ziua de 30 iulie în maniera sa, în funcţie de partenerul de viaţă sau în funcţie de logica lucrurilor, unde trăiesc, unde activează, din ce familie vin, sau ce drum în viaţa şi-au ales.

Disfuncţii matrimoniale

Indiferent de context, pentru aceşti nativi încep să se pună probleme care presupun o acutizare a disfuncţiilor matrimoniale. Ceva nu merge, sau nu merge nimic bine într-o căsnicie. Lucrurile care au deranjat la un moment dat încep acum să devină insuportabile. Concesiile pe care le-au făcut sunt inutile, sau nu se mai pune problema de concesie, ci dimpotrivă, în locul indiferentei se pune problema acţiunii, a determinării, a unei hotărâri sau a unei motivaţii speciale care îi obliga pe aceştia să-şi schimbe conduită.

Din punctul de vedere al relaţiilor parteneriale, Balanţele evident că sunt lezate. Ei sunt obligaţi acum să ţină cont de ceea ce au văzut, au trăit, au auzit, de la partenerul său partenerii lor. Nu mai pot să marginalizeze sau se ignore ceea ce se mişca în jurul lor cu o forţă incredibilă, riscând să strice întreaga construcţie. Dacă este vorba de căsnicie, atunci căsnicia o strică, dacă este vorba de o asociere, o activitate partenerială într-o firmă, se strică firma, se desface şandramaua. Oamenii sunt obligaţi să se restructureze în funcţie de această realitate, le convine sau nu le convine.

Posibile demisii

Sunt obligaţi acum să-şi redimensioneze întreaga lor viaţă, identitate, idealuri, realitate materială, afectivă, mândrie, vanitate, orgoliu, interese socio-profesionale în funcţie de ceilalţi. Unii îşi dau demisia, cum spuneam dintr-o relaţie în doi. Alţii îşi dau demisia de la locul de muncă. Alţii se extrag de conjuncturi în care au activat, care presupunea o colaborare sau o cooperare menită să aducă bani, un câştig, ori să ducă la bun sfârşit un proiect, indiferent care ar fi fost el, să construiască o barcă, să fac o fabrică, să vândă ghete sau să joace biliard. Nu contează. Asocierea pe care ei au creat-o nu mai ţine. Pe de o parte, aceşti nativi constată că viaţa lor a evoluat şi că îşi doresc altceva chiar de la viaţă, că destinul lor le poartă paşii în altă parte şi că asta presupune să schimbe, că la menuet, partenerul. Această schimbare nu este însă că la menuet pentru moment, schimbi partenerul şi după câteva piruete, revii la acelaşi, sau dimpotrivă abordezi un alt partener. Este vorba de abordări pe termen lung.

Acest lucru îi sperie pe aceşti nativi pentru că-şi dau seama că opţiunile lor sunt unele fundamentale. Nu se mai pot juca de-a parteneriatul, de-a firmele, de-a colaborarea, de-a contractul, de-a demisia, de şapte ori pe an, mai ales că aceste termene se învârt pe secvenţe de timp 7, 14, 21, 28, 41, 42 de ani îi intimidează şi îi paralizează uneori. De aceea spuneam că Marte poate este totuşi bine venit, că le da necesară determinare şi hotărâre ori chiar curajul pe care nu l-au avut.

Momentul tăierilor tranşante

Balanţele sunt celebre pentru incapacitatea de a se hotărî, pentru capacitatea de a amâna, sau pentru capacitatea de a accepta şi binele şi răul în aceeaşi barcă, în aceeaşi viaţa, în aceeaşi casă. Acum este momentul tăierilor tranşante, al opţiunilor şi al aruncării peste bord al lucrurilor care nu convin, nu fac bine, încurca, împiedica, sau îngreunează. Lanţurile pe care le rup nativii din Balanţă sunt nişte lanţuri poate ale unei sclavii, dacă este vorba de o sclavie afectivă, sau ale unei sclavii financiare, economice şi profesionale. Luna plină vine în ziua de 26 iulie, pe axa Casei prietenilor şi sentimentelor, mai bune sua mai rele, al înduioşărilor şi înamorărilor.

Este semnul Vărsătorului prezent în Luna care aduce reversibilitatea sentimentelor, răsturnare de simpatie, întoarcere în locuri din care au plecat, sau renunţări al unor locuri şi oameni ori relaţii pe care tocmai le-au particularizat şi le-au trăit ca fiind necesare. Şi-acum brusc constată că nici acestea nu mai sunt necesare. E momentul răzgândirilor, al retrăirilor, al deciziilor subiective, al deciziilor bruşte, intempestive.

În plan afectiv se pot produce foarte multe schimbări: unele dintre ele sunt de natură să-i ia prin surprindere chiar pe nativi, parcă nici ei înşişi nu se aşteptau să fie în stare de astfel de mişcări spectaculoase, care o să lase asistentă cu gura căscată.

Disfuncţii minore pe axa sănătăţii

Atenţie la perioada 29, 30 şi 31 iulie, când pe axa sănătăţii se înregistrează o serie de disfuncţii minore, este adevărat, o serie de stări proaste pe termen scurt, este adevărat, dar importante ca semnal pe care organele interne îl dau conştiinţei unui nativ din Balanţă. Ceva ce nu merge bine, ceva ce doare, împunge, înţeapă, deranjează în organism, în strângă sau dreapta. Este de natură să le transmită semnale clare că acolo e o disfuncţie.

Nu este vorba doar de factor subiectiv, nu este vorba doar de oboseală şi stres, ci sunt semnalele unui mecanism care s-a dat peste cap din punct de vedere fiziologic. E nevoie de consult, e nevoie de analize, e nevoie de medic, este nevoie de înţelepciune şi răbdare. Sigur ca sfatul astrologului îndeamnă la prudenţa, de exemplu să nu se sperie de ceea ce li se va întâmpla pe 30 iulie. Faptul că o să-i doară capul, spatele, genunchiul său burta nu înseamnă că sunt foarte bolnavi şi că este foarte grav, înseamnă doar că trebuie să ia în serios o anume disfuncţie.

Pe de altă parte, nu aş trece cu vederea şi faptul că se pot produce o serie de ghinioane, în viaţă şi activitatea lor să se producă o serie de accidente care să le cauzeze o serie de disfuncţii, de exemplu să facă o întindere musculară, să facă o elongaţie, să-şi distorsioneze un tendon, să se taie la mână, la braţ, la picior, să se intoxice cu un aliment, s.a.m.d.De aceea spuneam că este vorba de prudenţă.


SCORPION

Deosebit de importantă este pentru nativii din Scorpion săptămâna viitoare pe relaţiile de muncă. Aici se pun probleme deosebite. Chiar dacă Uranus şi Jupiter se afla de mai multe săptămâni în Casă a 6-a, a muncii, în schimb au o combinaţie nouă, pe care n-au mai avut-o de 29 de ani. Este vorba de combinaţia între cei doi malefici, Marte şi Saturn, plus că Marte este şi guvernatorul acestor nativi şi intră în zodia Balanţei, într-o casă ascunsă.

Responsabilizări şi taine

Aici le dă acestor nativi tot felul de impulsuri. Să acţioneze în ascuns, să păstreze o taină, o enigmă, o secretomanie, în legătură cu sarcinile de serviciu. Sau pot primi tot felul de emisiuni, tot felul de responsabilizări care trebuie să se desfăşoare în taină, fără să se ştie, fără să se audă, într-un chip evanescent. Ei lucrează, ei activează, dar totul se evaporă, nimeni nu vede, nimeni nu aude nimic. Dintr-un anume punct de vedere, înseamnă că se mizează pe discreţia, şi pe capacitatea lor de a fi supli, adaptabili şi inteligenţi, ori speciali. Se mizează pe calităţile care ţin de o anume raritate la nivelul esenţei umane. Alteori este stilul lor de muncă, este metoda pe care o adoptă.

Gelozie şi absurditate

Dar lucrurile pot să fie ţinute sub control. Mai sunt de luat în calcul, în această perioadă, o serie de lucruri sufleteşti, cu impact, cu ecou puternic, asupra psihicului. Multe dintre evenimentele care se vor petrece în forul interior, în inimioara lor, între 29 şi 30 iulie ţin de percepţia unui partener.

O să fie supăraţi, geloşi, impulsivi, exigenţi, pretenţioşi, absurzi chiar, mai ales că semnul Scorpionului este un semn al posesivităţii prin excelenţă. Aici vor avea senzaţia că sunt trădaţi, că nu sunt iubiţi, că nu sunt preţioşi, că nu li se răspunde la nivelul la care ei trăiesc şi vibrează. Pretenţiile sunt puţin exagerate şi nu de puţine ori, câte un Scorpion sau o doamnă în Scorpion fac teste de fidelitate. Îi pun la încercare pe aceea să vadă cum se poartă dacă ar fi să fie. Sunt teste menite să le crediteze şi să le consolideze încrederea în partener. Dar ele sunt provocate de fapt de neîncrederea în parteneri şi trăiesc acum un moment de dubiu. Se îndoiesc de tot şi toate, mai ales că Soarele lor face cuadratura cu Soarele din semnul Leului şi cu planetele din Vărsător. Başca că pe 26 iulie mai avem de-a face şi cu alt rând de cuadraturi, cele pe care Soarele lor îl face cu Lună în Vărsător, o Lună foarte puternică, o Lună extravagantă.

Şi-atunci le trec prin minte tot felul de idei. Asta apropo de teste şi de vulnerabilitate şi de punerea la încercare a rezistenţei relaţiei personale. Că îşi testează soţul sau soţia, că îşi testează logodnicul sau logodnica, iubita sau de ce nu amanta, în această situaţie este vorba de o verificare a capacităţii de seducţie şi mai ales de estimare a locului pe care îl ocupa în inima aceluia sau aceleia. Vor să vadă cât sunt de importanţi, dacă sunt iubiţi, cât sunt iubiţi, dacă pot să fie părăsiţi la o adică, şi în final, cam cât valorează aceea persoană într-o economie sentimentală.

De aceea, toată această muncă, toată această implicare, toată această forfotă, tot acest proces complicat, alambicat, de analiză şi sinteză a unor percepţii îi oboseşte şi, aş îndrăzni să spun, îi oboseşte cam degeaba, pentru că astea sunt chinuri gratuite, cum spunea Shakespeare, “în zadarnice chinuri ale iubirii.

Crize şi certuri

În final, dacă este dragoste toate aceste teste sunt inutile. Dragostea va rezista şi va rezista mai bine fără astfel de încercări şi verificări, unele chiar umilitoare şi jenante care nu onorează. Alteori însă, dacă vor scoate la iveală carenţe de caracter, sau absenţa sentimentelor şi prezenţa doar a interesului s-ar putea să genereze nu neapărat nişte conflicte, dar nişte decizii radicale, care se vor produce instantaneu că o cristalizare imposibil de împiedicat din punct de vedere chimic în inima lor.

Aceste procese mentale sunt cum spuneam foarte intense pe 29 şi 30 iulie. Crizele şi certurile sau negativismul din punct de vedere al relaţiilor afective sunt mai intense pe 29 iulie, deciziile de despărţire sau explicaţiile, mai mult sau mi puţin utile sunt aşteptate pe 30 iulie. Săptămâna este interesantă pentru toţi cei care reuşesc să se detaşeze de astfel de implicări şi care reuşesc să pună o stavilă între ei şi ceilalţi, şi care reuşesc să nu dea în clopot de dragul celuilalt.


SĂGETĂTOR

Pentru cei născuţi în semnul Săgetătorului săptămâna viitoare este interesantă pe secvenţa drumurilor. Apar călătorii surpriza, apar excursii nepregătite, apar drumuri deplasări sau tot felul de mişcări în spaţiu care nu presupun neapărat o activitate obositoare, sau o ţintă precisă. Multe sunt divagaţii, este foarte mult spirit de aventură, este foarte multe improvizaţie. Cei născuţi în semnul Săgetătorului adoră să se plimbe, adoră surprizele, noutatea, provocarea, ineditul şi se poate spune că trăiesc în această dimensiune mai ales în preajma datei de 26 iulie, când se instalează şi momentul de Lună Plină.

Examene şi aventuri surpriză

Aceeaşi nativi pot să susţină tot felul de examene şi verificări într-un chip, diferit, în funcţie de felul în care s-au pregătit pentru această secvenţă de viaţă. Unii pot să ia examenul repede, uşor şi într-un timp strălucit, cu brio, alţii pot să-l pice la fel de spectaculos. Ziua de 30 iulie le aduce tot felul de surprize, care ţin tot de aventură. Întâlnirea unei persoane speciale, fascinaţia unei femei deosebite, provocarea, aventura, sau necunoscutul, iată tot atâtea motive suficiente pentru un Săgetător să plece în zurzur.

Nu mai contează că are casă şi nevasta, nu mai contează obligaţiile socio profesionale sau matrimoniale. Contează neprevăzutul, romanul, filmul. Una dintre expresiile favorite ale Săgetătorului va fi, săptămâna viitoare, că au trăit ca în filme. Asta presupune o anume cascadă de evenimente, o derulare interesantă, o implicare profundă şi un joc, o anume versabilitate, nu aş spune că este vorba chiar de cabotinism, dar o anume exteriorizare puternică şi o anume dedublare tot exista în contextul astral al perioadei cuprinse între 24 şi 30 iulie pentru aceşti nativi. Au şi o anume provocare, susţinere sau mlădiere astrală care vine dinspre Mercur şi Venus în Casă a 10-a. Vor să iasă în evidenţă, speculează orice moment şi sunt nişte fiinţe dinamice.

Noi relaţii, dar ciudate

Odată cu ziua de 30 iulie apar accente speciale în existenţa lor, legate de relaţia cu copiii dacă sunt părinţi, sau de relaţia cu partenerul sufletesc dacă sunt singuri. Au chef de aventură, surpriză este cuvântul de ordine, sau surpriză este cheia existenţei lor. Se pot deschide uşi nebănuite, pot începe o relaţie cu o persoană ciudată, originală sau foarte tânără, pot să pună problema căsătoriei dacă sunt de curând implicaţi într-o poveste de dragoste. Mai complicată este relaţia cu prietenii liber aleşi sau cu integrarea lor în grupuri bazate pe interese comune, cum ar fi: filate ria, fotbalul, berea, popicele, tenisul, pescuitul. Aici pot să apară tot felul de certuri de blocaje, de înstrăinări şi nu sunt Săgetătorii cei care iniţiază aceste rupturi. Aş spune că sufere nişte agresiuni sau nişte marginalizări de la o serie de persoane care nu-i mai doresc în prezenţa lor, sau care se poartă pur şi simplu urât.

Bădăranii şi atitudinea împotriva lor

Nu au maniere, sunt bădărani, sunt mitocani şi încep să se poarte şi să scoată la suprafaţă din caracterul lor tot felul de trăsături neplăcute, cum ar fi: egoismul, spiritul profitor, sau lipsă de caracter. În această situaţie, când se cumulează atât de multe ipostaze neplăcute şi Săgetătorii vor fi obligaţi la rândul lor să ai atitudine şi să-şi redimensioneze poziţia, să-şi reducă investiţia afectivă, să-şi scurteze chiar această promisiune a lor către prietenie, către fidelitate, către solidaritate.


CAPRICORN


Pentru cei născuţi în semnul Capricornului, locul gospodăriei şi al familiei începe să capete o greutate deosebită. Sunt preocupaţi de avere, de patrimoniu, de integritatea acestuia, de conservarea lui sau de ameliorare. Sunt preocupaţi de starea de sănătate a celor în vârstă, părinţi sau bunici. Foarte multe surprize plăcute cu consecinţe juridice. Foarte multe conflicte, scandaluri, certuri, nereguli sau tot felul de discrepanţe care sfârşesc, n-aş spune prost, dar conflictual cu siguranţă.

Generozitate şi fidelitate

Sunt obligaţi aceşti nativi să ţină cont de felul în care se derulează o serie de activităţi în viaţa celor apropiaţi. Direct sau indirect, toate aceste lucruri îi implică, îi lezează şi îi obliga să ia atitudine, să scoată bani, să facă cheltuieli, să achite o serie de obligaţii băneşti în numele acelora dacă aceia nu sunt în situaţia de anume lejeritate financiară. S-ar părea că vor fi obligaţi să se dedice acestora trup şi suflet. Fie trebuie să îngrijească o persoană, fie trebuie să îi acorde asistenta socială, fie trebuie să vegheze la căpătâiul lor.

Sunt foarte multe aspecte care vin în cascadă, cum spuneam brusc şi poate să îşi pună amprenta pe viaţa cuiva din familia unui Capricorn, o boală, o suferinţă sau un accident rutier, o anume lezare trupească care să vină de la o instalaţie, de la curent electric, de la un mecanism dereglat sau chiar de la o activitate casnică efectuată defectuos.

Este nevoie să fie prezenţi în viaţa acelora nu doar material ci şi că susţinere morală ori că prezenţa juridică, în calitate de fiu, fiica sau rudă apropiată. Luna plină îi atinge pe aceşti nativi pe casa banilor. Luna va fi în Vărsător şi în felul acesta vor apărea iarăşi surprize. Unele ţin exact pe segmentul pe care tocmai l-am analizat, cheltuieli care vin provocate de evenimentele din viaţa celor apropiaţi.

Alteori, li se întâmplă chiar lor tot felul de situaţii mai mult sau mai puţin agreabile oricum neprevăzute, că trebuie să plătească o amendă, că trebuie să plătească o taxă uitată, că trebuie să plătească într-o anume forma o sancţiune. Din punct de vedere material ei sunt supuşi stresului. De asemeni accidentele rutiere, de mică intensitate dar şi de mică pagubă materială, se pot produce mai ales în ziua de 26 iulie dar cu o marjă de toleranţă ele pot să apară între 25 şi 27 iulie că o realitate astrală, speram să fie cât mai puţin concretizate şi materializate. Aceeaşi nativi au începând cu 30 iulie o etapă nou în viaţa lor de constatat şi mai ales de trăit. Este vorba de intrarea planetei Marte în casă a zecea alături de Saturn, ipostaza pe care chiar şi cei maturi nu au mai trăit-o atât de uşor sau atât de bine fixată în memoria lor.

Obligaţii majore

Marte împreună cu Saturn la grad perfect nu s-au mai întâlnit cu siguranţă de 29 de ani. Aşadar dacă la vremea aceea era tineri, erau copii şi viaţă au trecut pe lângă ei fără consecinţe care să le marcheze amintirea, de data aceasta e timpul să primească şi o astfel de lecţie din astral. Se aşează pe casa a zecea şi le aduce, nu aş spune neapărat că stres dar obligaţii majore, îngrijorare, responsabilitate crescută, asumare de riscuri, uneori până la pericol, trăire periculoasă sau pe muchie de cuţit într-o anume versatilitate, într-un dezechilibru colectiv, public, economic său politic.

Mulţi dintre cei născuţi în semnul Capricornului se îndoiesc de ei înşişi dacă vor putea să facă faţa atâtor evenimente care vin spre ei, peste ei, copleşindu-i. Alteori vor fi din orgoliu, speriaţi că nu vor fi la înălţimea speranţei care s-a îndreptat spre ei, a transferului de simpatie şi încredere care le-a fost acordat. Vor avea trac şi se vor gândi de zece ori ce să spună, cum să facă, cum să acţioneze, ce decizii să ia, dacă să aprobe sau să nu aprobe cutare sau cutare lucru.

Deciziile se iau greu, după îndelungi şi laborioase meditaţii interioare. Procesele de conştiinţă încep să fie, în această perioadă şi în săptămânile următoare, importante pentru aceşti nativi.


VĂRSĂTOR

Pentru cei născuţi în Vărsător, ziua de 26 iulie este importantă. Este momentul de lună plină cu Luna plină în Vărsător, deci este momentul lor astral. Este singura dată când, evident, cu Luna în Vărsător, poate să realizeze acest aspect cu frumoase, interesante şi bogate reverberaţii personale şi colective. Ei se pot simţi înnoiţi, întineriţi, revigoraţi, schimbaţi, transformaţi, o anume revoluţie o resimt ca pe o realitate că există în sufletul său în mintea lor.

Viaţa conjugală, supusă modificărilor de statut

Multe dintre consecinţele acestui context astral se pot manifesta în relaţiile matrimoniale. Viaţa conjugală este supusă unor modificări de statut de crez, de atitudine, de implicare sau de miză. Unii vor să se însoare şi atunci lucrurile capătă o coloratură fericită, mireasa, muzică, şampanie. Alteori căpăta o direcţie negativă pentru că se îndreaptă spre tribunal şi atunci, unii vărsători, vor să divorţeze. Dacă nu reuşesc să facă nici una nici alta din presiunea momentului sau constrângerile numeroase familiale atunci se revoltă şi fac scandal, trântesc, vorbesc, strigă, ridică tonul, sunt explozivi, pretind de la viaţă şi de la partener, nu neapărat mult cât sunt exigenţi calitativ. Doresc alt tip de relaţie, altă onestitate, altă expresie conjugală, altă datorie conjugală pe care acela sau aceia nu o prea rezolvă.

Intransigenţă

Sesizează carenţele şi tot timpul se simt jigniţi, loviţi, marginalizaţi, vizaţi. Totul îi supăra, nu iartă nimic, nu trec cu vederea nimic şi nu permit nici un fel de oscilaţie într-o astfel de legătură conjugală. Contextul astral îi face intransigenţi şi îi obliga să ridice gradul de exigenta uneori la praguri insuportabile sau irealizabile, adică undeva la nivelul utopiei, al imposibilităţii umane, al absolutului şi o să li se reproşeze această rupere de realitate ca şi cum ei ar fi Dumnezeu pe pământ şi pretind celor din jur relaţii la nivelul cosmosului, universului, al extraordinarului, ceea ce cu adevărat nu prea este posibil în viaţa de fiecare zi.

De aceea apar şi nemulţumiri, de aceea apar şi condiţionări radicale. Ori faci ce spun eu ori te ridici la nivelul meu dacă nu ne despărţim. Ideea de despărţire este frecvenţa şi în relaţiile contractuale unde iarăşi ridică pretenţiile foarte sus. Să li se creeze nişte condiţii de lucru, să li se realizeze o serie de facilităţi să fie plătiţi în condiţiile în care doresc, să fie respectaţi, să îşi aleagă ei condiţiile în care lucrează sau colaboratorii. Unii vor spune că aceşti Vărsători fac caz de persoana lor, că se dau mari, se simt importanţi şi că au aere de şef.

Problema nu este să conducă problema este să se afirme şi problema este cu ceea ce vin într-un parteneriat, să fie recunoscut că fiind o contribuţie de excepţie şi de mare valoare.

Probleme materiale

Pe 29 şi 30 iulie se confruntă cu probleme materiale, cu chestiuni de principiu, se gândesc ce să facă şi cum să facă să o dreagă mai bine într-un moment de criză cu un buget mic său mediu. Nu ştiu în ce măsură vor reuşi pentru că o serie de opţiuni financiare sau de soluţii pe care le au pentru propria lor viaţă sunt bune din punct de vedere administrativ, sunt înţelepte şi sunt protective dar iarăşi ţin de o anume imposibilitate a punerii în practică. Alteori, atenţie, mai ales în seara zilei de 30 iulie vor avea tot felul de idei care nu au nici un fel de bază, de temei, sunt nişte extravagante, sunt nişte glume şi că orice glumă când e vorba de bani ea întotdeauna este una proastă. În rest, săptămâna le mai aduce o serie de probleme sau de chestiuni de conştiinţă. Ele se manifestă cu prioritate la cei care duc o viaţă publică, care au imagine publică, care desfăşoară profesional sau extraprofesional, o serie de activităţi care ţin de relaţia vedetă, persoană unicat şi public sau spectator cum ar fi un avocat la bară, un profesor la catedră, un actor la rampa, un conferenţiar la pupitru, ş.a.m.d.

Cine e avantajat

Sunt avantajaţi cei în vârstă, sunt avantajaţi cei maturi dar într-un alt registru, cei care îi obliga să ridice nivelul lor de pregătire şi de conştiinţă sus foarte sus la nivelul extraordinarului şi excepţionalului. Este o mare chemare la alt nivel calitativ a tuturor palierelor de existenţă pentru Vărsători. Este un fel de gong care îi cheamă şi îi somează să dea ceea ce este mai bun din ei, să ofere familiei şi colectivităţii în care s-au integrat, tot ceea ce este mai de valoare din pregătirea lor sau să dea proba pur şi simplu a unor calităţi dacă sunt tineri, să se vadă de ce sunt în stare. Pentru foarte mulţi dintre Vărsători asta mai înseamnă ieşirea din lene, din anonimat, din adormire, din somnolenţa, din indiferenta şi din provizorat.


PEŞTI


Pentru cei născuţi în zodia Peştilor interesante sunt cele două zile când Luna le tranzitează semnul natal. Atunci, Luna se va afla în Peşti şi pe 29 şi 30 iulie va face conjuncţie nu numai cu Luna Neagră, dar şi cu planetele din Fecioară adică Mercur şi planeta Venus, activând în felul acesta casa parteneriatului.

Treburi administrative

Chestiuni administrative în viaţa de familie, chestiuni de principiu sau împărţeala a lucrurilor. Dacă trăiesc o perioadă de divorţ, de post-divorţ, de separare. Se poate produce o separare a bunurilor şi pentru cei care nu sunt căsătoriţi cu acte în regulă şi care au trăit într-o anume devălmăşie morală şi conjugală şi care acum încearcă să facă o anume curăţenie şi ordine în viaţa lor. Curăţenie, ordine, disciplină, igienă, metodă, stricteţe şi rigoare sunt cuvintele de ordine în toate relaţiile lor cu ceilalţi. Pun ordine în contracte, revizuiesc contractele, pun piciorul în prag şi nu sunt pretenţioşi, exigenţi sau mofturoşi, sunt doar consecvenţi cu un principiu pe care şi l-au trasat şi anume să nu se mai lase călcaţi în picioare, exploataţi, marginalizaţi şi mai ales puşi la muncă fără să fie plătiţi

Sponsorizări sau finanţări

Ceea ce a fost până nu demult verigă slabă în existenţa Peştilor, începe să fie acum verigă de rezistenţă. Planeta Marte intra în Balanţă şi intră în casă a opta, iar pentru aceşti nativi înseamnă o serie de demersuri legate de sponsorizări, finanţări, împrumuturi, înlesniri.

Fac foarte multe gesturi, au multă determinare, au răbdare, aşteaptă, explică, fac documentaţie, lucrurile merg mai greu. Apele se dezgheaţă pentru ei încetul cu încetul. Probabil că, de la sfârşitul lunii august, vor avea posibilitatea să vadă şi concretizare aceste demersuri. Pe de altă parte, lucrurile merg foarte bine atunci când e vorba de muncă şi bani din valoarea personală şi dintr-o prestaţie.

Se anunţă noi contracte, un alt loc de muncă sau un alt tip de muncă mai bine plătit ceea ce în astfel de vremuri pentru unii este o adevărată imposibilitate, e un vis prea frumos să fie adevărat dar pentru unii s-ar putea să fie o realitate. Soarele locuieşte deocamdată în casă a şasea a muncii şi îi face harnici, le da posibilitatea să se afirme, multora li se vor încredinţa sarcini deosebite la locul de muncă, sarcini de serviciu cu risc, cu greutate sau cu responsabilitatea majoră dar care lor le permite să se afirme şi să strălucească ori să dea dovadă calităţilor pe care până acum nu prea şi le-au exercitat sau manifestat atât de vizibil.

Săptămână liniştită

În rest, săptămâna decurge fără elemente fundamentale, fără schimbări majore şi singurul lucru care poate să le aducă unora dintre aceşti nativi o alinare este legat de ziua de 30 iulie când lună poate să le dea o strălucire personală, să arate bine de exemplu femeile care sunt vanitoase să fie în formă bărbaţii să se simtă bine în pielea lor, să fie mai sensibili, să fie mai receptivi, să fie mai drăgălaşi, mai entuziaşti, mai detaşaţi de fleacuri şi mai înţelepţi.

Dar pe de altă parte conjunctura pe care o cam primesc aşa direct în plexul solar, alcătuită din cele patru planete Marte, Saturn, Jupiter, Uranus, pe casa banilor îi responsabilizează, îi îngrijorează, uneori chiar îi înnegurează. De aceea mulţi spre sfârşitul săptămânii se vor gândi insistent la ceea ce se cheamă planul de rezervă, planul b, care să le poată permite o sursă de refinanţare, de revigorare bănească ori de siguranţă pe termen lung.


(Complet pe evz.ro)

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medaliați la olimpiade naționale: Elevi care fac cinste școlii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:17
21

Elevii din Botoșani urcă pe podiumurile competițiilor naționale. Sunt apreciați pentru capacitatea lor de a descifra tainele cifrelor, și nu numai, de a sintetiza mii de ore de stiu în doa...

(A) ROLAND PARTNERS S.R.L. - Comunicat de presă

astăzi, 10:52
33

Beneficiarul ROLAND PARTNERS S.R.L., cu sediul în Municipiul Botoșani, Str. George Enescu, Nr. 2, Bloc P2, Scara A, Etaj 3, Ap. 9, județul Botoșani, urmează să implementeze proiectul "...

Acuzații de BLAT după meciul Petrolul - FC Botoșani. ”Arătau ca niște maidanezi jigăriți, gudurându-se pe lângă botoșănenii veniți la sigur…” (Video)

astăzi, 10:03
401

Partida a avut o dinamică extrem de imprevizibilă, asta după ce în minutul 67 prahovenii au solicitat un penalty pentru un fault asupra lui Musi, fotbalist împrumutat de FCSB la Petrolu...