100 de miliarde de lei pentru infrastructura distrusa de inundatii

100 de miliarde de lei pentru infrastructura distrusa de inundatii

 Cristian Roman, prefectul judetului Botosani  

Pentru infrastructura distrusa de inundatii in lunile iunie-iulie 2010, judetul Botosani va beneficia de fonduri de la Ministerul Dezvoltarii, in valoare de aproximativ 100 miliarde lei.

"In conformitate cu Legea 10 a sigurantei in constructii, in baza unei hotarari de Guvern nr. 203/2003, am primit din partea Ministerului Dezvoltarii o solicitare pentru transmiterea unor proiecte la lucrari de infrastructura, poduri, podete, drumuri din judetul nostru care au fost afectate de calamitati naturale produse in lunile iunie-iulie, in vederea redarii circulatiei si pentru aprovizionarea si interventia in situatii de urgenta in cazul localitatilor sau comunitatilor care sunt izolate sau partial izolate. Am inteles ca acest fond are valoarea undeva la 350 de miliarde lei, iar judetului nostru i-ar putea fi repartizat o suma pana in 100 miliarde lei", a precizat Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.

Prefectul judetului Botosani a precizat ca lucreaza deja la documentatia in baza careia vor fi primiti banii, sustinand ca este o actiune dificila. Mai mult decat atat, in cadrul acestui proiect va fi reabilitata si soseaua de centura a municipiului Botosani, care s-a deteriorat din cauza alunecarilor de teren.

"Trebuie sa stabilim in CJSU o prioritizare a acestor lucrari in functie de modul in care e afectat si ne-am gandit inclusiv la centura municipiului Botosani, alunecarea de teren de acolo a inceput sa rupa deja din drumul de centura. Documentatiile nu sunt simple si inseamna bani din partea autoritatile locale. Urmeaza ca lucrarile sa fie derulate prin Compania Nationala de Investitii atata timp cat dosarele sunt bune si sa fie derulate in conformitate cu ordonanta in regim de urgenta. Acesti bani provin din taxele colectate de stat in constructii, de la IGS", a adaugat Roman.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
7

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
32

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
189

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...