Talharia de 37.000 de euro: Procurorul de caz a amendat trei avocati!

Talharia de 37.000 de euro: Procurorul de caz a amendat trei avocati!

 Dragos Bujorean  

Trei dintre avocatii acuzatilor din dosarul talhariei de pe strada Petru Rares, din municipiul Botosani, au fost amendati de catre procurorul Dragos Bujorean, din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Botosani, procurorul de caz in acest dosar.

Unul dintre avocatii amendati este fostul prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, Cristian Popovici, care a primit o amenda de 5.000 de lei.

De asemenea, avocatul Bogdan Petrovici a fost amendat cu suma de 8.000 de lei, iar Dinu Buceceanu cu 5.000 de lei.

"Intr-adevar am aplicat amenzi. Domnul Dinu Buceceanu a fost amendat pentru atitudine ireverentioasa fata de procuror, iar domnul Petrovici a fost amendat pentru impiedicarea efectuarii actului de urmarire penala si pentru refuzul asigurarii apararii pentru client. La fel si domnul Popovici a fost amendat, pentru mai multe aspecte", a declarat procurorul Dragos Bujorean.

Avocatii amendati sustin ca sanctiunile dispuse de procuror sunt ilegale si ca atare le vor contesta.

"Confirm ca am primit o amenda de 5.000 de lei, pentru ceva care nu corespunde realitatii. Si eu si ceilalti doi avocati vom contesta", a declarat pentru Stiri.Botosani avocatul Dinu Buceceanu.

"Voi contesta amenda, care din punctul meu de vedere este nelegala si vadit abuziva", a declarat pentru Stiri.Botosani si avocatul Cristian Popovici.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
186

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
188

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
273

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...