Ministrul Educatiei: Parintii isi pot duce copiii la clasa pregatitoare la scolile pe care si le doresc

Ministrul Educatiei: Parintii isi pot duce copiii la clasa pregatitoare la scolile pe care si le doresc
Dupa mai multe zile de haos si controverse privind clasa pregatitoare au venit, in sfarsit, primele explicatii oficiale din partea Ministrului Educatiei. Catalin Baba a mai spus ca toti copiii vor merge la scoala, nu vom avea copii fara acces la educatie.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu si ministrul Educatiei, Catalin Baba, au analizat, astazi, situatia inscrierii copiilor in clasa pregatitoare si au convenit ca ordinul emis deja de minister pentru stabilirea acestor proceduri nu trebuie modificat, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, potrivit rtv.net.

Suciu a mai declarat ca parintii vor avea dreptul sa-si inscrie copiii la orice scoala doresc si fara o evaluare scolara prealabila, dupa un calendar clar stabilit, si anume in scolile apropiate locuintei, pana la 5 martie sau la alte scoli, in intervalul 5-20 martie.

Ministrul Educatiei a declarat ca toti copiii vor merge la scoala, nu vom avea copii fara acces la educatie.

"Toti copiii vor merge la scoala, nu vom avea copii fara acces la educatie. Fiecare parinte a intrat in posesia unei brosuri in care sunt indicate etapele. Nu exista niciun motiv ca parintii sa dea bani pentru inscrierea copiilor la scoala. Parintii isi pot duce copiii la scolile pe care si le doresc. Vrem sa facem o licitatie corecta si vrem sa obtinem un pret cat mai mic. Va trebui sa avem lucrarile incheiate pana pe 21 mai. Am prevazut bani din fonduri europene pentru pregatirea cadrelor didactice", a declarat Catalin Baba.

Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educatiei, a declarat la Romania TV ca "lucrurile nu sunt pregatite asa cum ar trebui sa fie pregatite. Cea mai buna solutie era sa transforme grupa pregatitoare in grupa obligatorie".

In tot acest timp, mai multe grupuri de parinti au actionat in instanta Ministerul Educatiei. Întrebat de jurnalisti daca ordinul va fi anulat daca parintii vor castiga procesele intentate, ministrul Educatiei, Catalin Baba, a aratat ca deciziile instantei trebuie respectate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
211

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
201

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
293

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...