Placa omagiala cu prefectii de Botosani! FOTO

Placa omagiala cu prefectii de Botosani! FOTO
Moment festiv la Institutia Prefectului! Cinci dintre prefectii judetului Botosani, de dupa 1989, au raspuns invitatiei lansate de actualul prefect, Cristian Roman, si au participat la o intalnire in cadrul careia s-au depanat amintiri, cu acest prilej fiind inaugurate o placa omagiala cu toti prefectii pe care i-a avut judetul Botosani de-a lungul timpului, precum si tablourile celor sapte prefecti din ultimii 22 de ani.





Cuvantul de inceput al intalnirii i-a apartinut profesorului de istorie Constantin Cojocariu, care a facut o scurta prezentare a istoriei administrative a judetului Botosani, acesta scriind si o carte "Judetul Botosani- structuri administrativ teritoriale".

Rand pe rand, cei sase prefecti si-au adus aminte de cum a fost in perioada in care se aflau la carma judetului, dar si-au exprimat si parerile vizavi de actuala administratie.

Fostii prefecti ai judetului Botosani sunt Viorel Alexandru (iulie 1990-decembrie 1992), Mihai Balta (ianuarie 1993-decembrie 1996), Alexandru Simionovici (decembrie 1996-ianuarie 2001), Costica Macaleti (ianuarie 2001-octombrie 2004), Ioan Diaconu (ianuarie 2005-februarie 2005) si Gheorghe Sorescu (septembrie 2007-aprilie-2008 si septembrie 2008-ianuarie 2009).

Actualul prefect, Cristian Roman, a fost numit in perioada martie 2005-septembrie 2007 si din ianuarie 2009-prezent.

Ion Diaconu nu a participat la intalnire, el fiind plecat in delegatie.



Printre cei prezenti s-au numarat si angajati ai Institutiei Prefectului, o parte dintre ei lucrand in sistem inca din anii `90, precum si Vasile Capota, presedintele Asociatiei Comunelor din judetul Botosani.

Placa omagiala a fost dezvelita de profesorul Constantin Cojocariu.







 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
60

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
93

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
154

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...